aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΣπουδαία νίκη και βαθιές «πράσινες» ανάσες! (video)

Σπουδαία νίκη και βαθιές «πράσινες» ανάσες! (video)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Σπουδαία νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή» πέτυχε ο Άρης με 3-0 (26’ Μαραγκουδάκης, 39’ Μάρτινς, 89’ Γκονσάλες). Η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη, βρίσκεται στο +7 από την 12η Δόξα, η οποία αγωνίζεται αύριο με τον Ερμή, και ασφαλώς οι πράσινοι της Λεμεσού εύχονται να ηττηθεί η βασική ανταγωνίστριά τους όσον αφορά στην αποφυγή του υποβιβασμού, για να σιγουρέψουν την παραμονή τους στα… σαλόνια.

Η προσφυγική ομάδα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στη Λάρνακα, όμως, οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις ευκαιρίες τους εν αντιθέσει με τον αντίπαλό τους και πήραν αυτοί τη νίκη.

Ερυθρόλευκοι και πράσινοι άρχισαν ορεξάτα την αναμέτρηση, με τους Μακρίεφ και Ντουντού να δημιουργούν τις πρώτες προϋποθέσεις για γκολ στο ματς. Παρά την ελαφριά υπεροχή των γηπεδούχων, ο Άρης ευτύχισε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστική του ευκαιρία με ωραία κεφαλιά του Μαραγκουδάκη στο 26’, έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια και ασίστ από τον Γιούσεφ.

Οι ερυθρόλευκοι επεδίωξαν άμεσα να αντιδράσουν, ωστόσο οι Μάατσι και Μακρίεφ δεν ευστόχησαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και ό,τι δεν κατάφεραν οι προαναφερθέντες, το πέτυχε ο Μάρτινς στη δεύτερη καλή φάση που βρήκε ο Άρης και μάλιστα με πανέμορφο τρόπο στο 39’. Ο Βραζιλιάνος επιτελικός χαφ, έπειτα από ωραίο κοντρόλ και εξαιρετικό βολέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 2-0 και έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος για τη νίκη.

Στην επανάληψη, η Σαλαμίνα παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά εκ νέου άσφαιρη, ενώ αδικήθηκε στο 60’ όταν ο Σκαπούλλης αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ομάδας της Αμμοχώτου, σε ανατροπή του Α. Κωνσταντίνου από τον Άλβαρεθ (ο διαιτητής έδωσε φάουλ εκτός περιοχής). Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν κάποιες πολύ καλές προϋποθέσεις με αποκορύφωνα μία φάση του Σκοπελίτη στο 67’, ο οποίος αστόχησε από πολύ καλή θέση στο ύψος της μικρής περιοχής.

Οι ποδοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Μηνά συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, κάτι που έδωσε στον Άρη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τους χώρους που δημιουργήθηκαν και να απειλήσει με αντεπιθέσεις, αφού σε τρεις περιπτώσεις η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ με τους Αντωνίου, Αουρέλιο και Μαραγκουδάκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης επεφύλαξαν άλλο ένα γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όταν ο Γκονσάλες στο 89′ διαμόρφωσε το 3-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

*Πέραν της άδικης απόφασης με τη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ της Σαλαμίνας στο 60′ ο Σκαπούλλης είχε μία μέτρια έως κακή μέρα. Γενικώς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (σ.σ. μετά το ΑΕΛ – Ερμής) τα έκανε… θάλασσα στον πειθαρχικό τομέα, αφού χαρίστηκε σε αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπρεπε να «κιτρινιστούν», ενώ ο Μαραγκουδάκης μπορούσε να αποβληθεί για μία αντιαθλητική του ενέργεια στο α’ μέρος.

Νέα Σαλαμίνα (Κωνσταντίνος Μηνά): Μιχαήλ, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Γκράσι, Σκοπελίτης (72’ Κολοκούδιας), Ντουντού (46’ Αβελάιρας), Μπριζίντο, Α. Κωνσταντίνου, Μάατσι (65’ Τσούρτσουριτς), Μακρίεφ.

Άρης (Νικόλας Μαρτίδης): Γιαννακόπουλος, Σιόστεντ, Ράντου, Θεοφίλου, Άλβαρεθ, Παχίπης, Φράγκου (68’ Αντωνίου), Αουρέλιο, Μάρτινς (85’ Γκονσάλες), Μαραγκουδάκης, Γιούσεφ (90’ Γκερέρο).

Σκόρερ: 26’ Μαραγκουδάκης, 39’ Μάρτινς, 89’ Γκονσάλες.

Κίτρινες: Τσίνα, Μάατσι / Μαραγκουδάκης, Φράγκου.

Στάδιο: «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Τέταρτος: Ανδρέας Ορθοδόξου.

Α’ επιπρόσθετος: Βασίλης Δημητρίου.

Β’ επιπρόσθετος: Αβραάμ Τσούκκας.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Φάσεις και γκολ:

1′ Έναρξη του αγώνα.

2′ Το σουτ του Μακρίεφ κατέληξε στον Γιαννακόπουλο

11′ Το σουτ του Γιούσεφ πέρασε έξω.

18′ Ο Μιχαήλ απέκρουσε εύκολα του σουτ του Αουρέλιο.

26′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Σκόρερ με κεφαλιά ο Μαραγκουδάκης.

31′ Γκολ του Μακρίεφ ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ.

39′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Σκόρερ ο Μάρτινς.

45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ Ο Μιχαήλ διώχνει το σουτ του Γιούσεφ.

69′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Αντωνίου για τη Νέα Σαλαμίνα.

73′ Ο Γιαννακόπουλος διώχνει το σουτ του Γκράσι.

89′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Σκόρερ ο Γκονσάλες.

90′ Τέλος του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ