aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Όταν ο κόσμος βλέπει το 100%»

«Όταν ο κόσμος βλέπει το 100%»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από το τοπικό πρωτάθλημα με την Πεύκη βρέθηκε στο Χαϊδάρι, στον Ηλυσιακό, το Αιγάλεω, τον Αστέρα Τρίπολης, την Καλλονή και προσφάτως στη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελλαδίτης Σάββας Τσαμπούρης συμφώνησε προφορικά με τους ερυθρόλευκους για συνεργασία δύο ετών και περιμένει πώς και πώς τον ερχομό του στην Κύπρο.

Το «Goal» επικοινώνησε μαζί του χθες και εξασφάλισε δηλώσεις του. «Τώρα είμαι χαλαρός. Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 4 Ιουλίου και θα έρθω στην Κύπρο τέσσερις ή πέντε ημέρες προηγουμένως για να υπογράψω και να βρω σπίτι. Έπειτα θα αρχίσει η σκληρή δουλειά», είπε αρχικά και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Προέρχεσαι από γεμάτες σεζόν στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο επέλεξες να έρθεις στην Κύπρο για να συνεχίσεις την καριέρα σου. Τι σε ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Αγωνίστηκα επαγγελματικά για δέκα χρόνια στην Ελλάδα και θεωρώ ότι είναι καλό για μένα να κάνω μια νέα αρχή. Οι παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ. Μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης, πείστηκα ότι είναι οργανωμένο σωματείο που έχει στόχους και αποφάσισα αμέσως να δεχτώ την πρόταση. Θεωρώ ότι είναι μία νέα πρόκληση.

Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;

Έμαθα αρκετά στοιχεία και θα μάθω περισσότερα όταν έρθω στην Κύπρο. Είναι ιστορικό προσφυγικό σωματείο από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και ο κόσμος της είναι πολύ πιστός. Έχει παραδοσιακά καλή παρουσία στην Α’ Κατηγορία και στο τελευταίο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στα πλέι οφ. Είναι οργανωμένος σύλλογος, έχει και καλό προπονητικό κέντρο.

Ποια είναι η κύρια θέση που αγωνίζεσαι; Ρωτώ επειδή αρχικά γράφτηκε ότι είσαι σέντερ μπακ, μετά δεξιός μπακ και αργότερα δεξιός εξτρέμ…

Δεν έχω καμία σχέση με κεντρικό αμυντικό. Κάποιες φορές αγωνίστηκα και δεξιός χαφ, όμως η θέση μου είναι δεξιός μπακ.

Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;

Κορυφαία ήταν η συμμετοχή μου στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα κόντρα στον Ολυμπιακό (2012-13) και η παρουσία μου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (2013-14). Χειρότερη, πάλι ήταν εκείνος ο τελικός κυπέλλου με το… χέρι του Μανιάτη.

Καλύτερος προπονητής στη μέχρι τώρα καριέρα σου, ή τουλάχιστον αυτός που σε σημάδεψε περισσότερο;

Ο Βασίλης Βούζας με βοήθησε όσο κανείς. Πίστεψε σε μένα και το έδειξε επειδή με πήρε στο Χαϊδάρι, στη Β’ Εθνική, από το τοπικό πρωτάθλημα που αγωνιζόμουν. Κάτι που δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε ατομικό και ποιες σε ομαδικό επίπεδο;

Το ένα με το άλλο πάντα συμβαδίζουν. Όσο καλύτερα θα πηγαίνει η ομάδα, τόσο θα πηγαίνω κι εγώ. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τη Νέα Σαλαμίνα να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο κόσμος θέλει να βλέπει παίκτες που δίνουν το 100% των δυνάμεών τους. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Όταν το βλέπουν αυτό οι οπαδοί, πάντα το εκτιμούν.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ