aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΚανείς δεν επενδύει χωρίς όφελος

Κανείς δεν επενδύει χωρίς όφελος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 220744744

Το πιο γρήγορο όχημα παγκοσμιοποίησης αναφανδόν είναι το ποδόσφαιρο. Με συνοπτικές διαδικασίες κινείται το χρήμα παρά οποιαδήποτε άλλη εμπορική πράξη, κάτι που δεικνύει ότι η φιλελευθεροποίηση βρήκε το μέσο της για να απλωθεί ευκολότερα. Σε έναν κόσμο που αυτή την εποχή δυσκολεύει να εμφανίσει μια διαφορετικού τύπου δημοκρατία ή τουλάχιστον να πείσει για τα οφέλη μιας διαφορετικού τύπου κοινωνικής προσέγγισης στις λαϊκές μάζες, η φιλελευθεροποίηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος να κάνει παιχνίδι. Και από τη στιγμή που η ΦΙΦΑ διακινείται με χρήματα όσο και το ΑΕΠ της Γαλλίας, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να παραμείνεις εκτός πλαισίου και να προσπαθείς να αντεπεξέλθεις.

Η αύξηση πόρων μόνο από τους οπαδούς των ομάδων θεωρείται ανέφικτη. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλλον και το Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας ήρθε σε συζητήσεις με εταιρεία που στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της είναι και το αθλητικό μάνατζμεντ. Πρόκειται για εταιρεία αγγλοκαναδικών συμφερόντων. Η δυσκολία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πως κανείς δεν επενδύει εκατομμύρια χωρίς να έχει όφελος.

Άρα, οι ασφαλιστικές δικλίδες που ευαγγελίζονται οι διοικούντες την ομάδα θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια συμφωνία ατσάλινη που να μη γέρνει η ζυγαριά. Με την εκχώρηση της πλήρους διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος επέρχεται μια απορρύθμιση σε σχέση με τα όσα ισχύουν εδώ και χρόνια, δηλαδή, ως σωματείο και τις σχέσεις Διοικητικού Συμβουλίου και ποδοσφαιρικής ομάδας.

Προφανώς θα ενισχυθεί ο σύλλογος εφόσον μπει χρήμα στα ταμεία και ειδικά αν περιέλθει στα χέρια ανθρώπων που έχουν τεράστια τεχνογνωσία σε αυτού του είδους τα έργα. Άλλωστε σκοπός είναι το εγχείρημα να επιτύχει. Επιτυχία θα σημαίνει ο έλεγχος με κάποιον τρόπο να ανήκει στα μέλη της γενικής συνέλευσης. Να έχουν δικαίωμα βέτο ή ακόμη και άρσης της συμφωνίας σε ουσιώδη θέματα, σε θέματα πολιτικής, εννοώ, και όχι ποιος προπονητής θα προσληφθεί ή ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν ή πρέπει να παραχωρηθούν.

Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό στην Κύπρο, ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος να εξέλθει της μετριότητας ο σύλλογος της Αμμοχώστου. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει κατά νου πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ομάδες κατέρρευσαν λόγω αδυναμίας τους να ελέγξουν. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτριες εταιρείες άλλαξαν τα χρώματα και τα εμβλήματα των ομάδων τους (π.χ. Κάρντιφ, Σάλτσμπουργκ κ.τ.λ.) στο πλαίσιο του σύγχρονου μάρκετινγκ.     

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ