aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΗ Νέα Σαλαμίνα τούς… ενώνει ξανά

Η Νέα Σαλαμίνα τούς… ενώνει ξανά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Στάικος Βεργέτης αν και εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν μαζί του στην Ελλάδα, ήταν άνεργος από τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης του από τη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, ως ο αντικαταστάτης του Εουτζέν Νεαγκόε.

Υπενθυμίζουμε πως το όνομα του είναι γραμμένο με «χρυσά γράμματα» στο βιβλίο της Ιστορίας του Αστέρα Τρίπολης μιας και είναι ο προπονητής που οδήγησε τους Αρκάδες σε ομίλους ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ) για πρώτη φορά από την ίδρυση της ομάδας και εντεύθεν. Πιο κάτω, ψάχνοντας στοιχεία για τον ίδιο, αναφέρονται τα πιο κάτω.

Το καλοκαίρι του 2006 προσλήφθηκε ως γυμναστής στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης και τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ο καινούριος προπονητής Πάουλο Κάμπος τον προήγαγε σε μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας.

Διετέλεσε γυμναστής, κυνηγός ταλέντων, μεταφραστής (γνωρίζει ισπανικά και άπταιστα αγγλικά), βοηθός προπονητή και αναλυτής αθλητικής στατιστικής, ενώ το Νοέμβριο του 2011 υπηρεσιακός προπονητής κατά την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ανέλαβε χρέη προπονητή της πρώτης ομάδας του Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη. Στις 28 Αυγούστου 2014 οδήγησε το σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 2014-15, προκρινόμενος επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ με νίκη 2-0 εντός έδρας και ήττα 1-3 εκτός.

Από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι χθες που ανακοινώθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα, ο 40χρονος κόουτς δεν εργάστηκε σε κάποια άλλη ομάδα. «Φαγώθηκε», βλέπετε, και αυτός από την ανεργία και εδώ που τα λέμε, οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν τυχεροί.

Η Σαλαμίνα είναι η δεύτερη ομάδα στην οποία θα εργαστεί ως πρώτος προπονητής και θα ανταμώσει με έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο είχε υπό τις προσταγές του τη σεζόν 2013-14 στον Αστέρα Τρίπολης και αναφερόμαστε ασφαλώς στον δεξιό μπακ Σάββα Τσαμπούρη. Λογικά, ο έμπειρος αμυντικός των ερυθρόλευκων χάρηκε πολύ με αυτή την εξέλιξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ