aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Αποφάσεις ετεροβαρείς προς εμάς, ενώ διευκολύνθηκαν και ευνοήθηκαν άλλοι»

«Αποφάσεις ετεροβαρείς προς εμάς, ενώ διευκολύνθηκαν και ευνοήθηκαν άλλοι»

Για συγκεκριμένες αποφάσεις έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Γιάννος Χρυσοστόμο, οι οποία ήταν όλες ετεροβαρείς προς το σωματείο των ερυθρολεύκων, στην ομιλία του στη σημερινή άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ. Τόνισε παράλληλα, πως από τις ίδιες αποφάσεις διευκολήνθηκαν ή και ευνοήθηκαν άλλες ομάδες.

Η ομιλία του Γιάννου Χρυσοστόμου:

«Αναγνωρίζοντας ότι η αγωνιστική μας παρουσία δεν ήταν η αναμενόμενη, ταυτόχρονα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι σε μια πρωτόγνωρη αγωνιστική χρονιά, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες ήταν όλες ετεροβαρείς προς το σωματείο μας, ενώ από τις ίδιες αποφάσεις διευκολύνθηκαν ή και ευνοήθηκαν άλλες ομάδες.

Ξεκινώντας από τον περασμένο Σεπτέμβριο που πληγήκαμε από την πανδημία, κληθήκαμε να δώσουμε έξι αγώνες σε 23 ημέρες με 17 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν σε αγωνιστική απραξία για 23 ημέρες και με μόλις 5 προπονήσεις, αφού πρώτα δώσαμε ένα αγώνα με τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές μας και με μέλη της εφηβικής μας ομάδας, πριν από τον οποίο μας απαγορεύτηκαν οι προπονήσεις από το Υπουργείο Υγείας για πέντε ημέρες, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας.

Οι ορισμοί των αγώνων της ομάδας ήταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που εμπεριείχε κινδύνους για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Το γεγονός αυτό έγινε από την άγνοια των αρμοδίων της ομοσπονδίας για τις επιπτώσεις που έχει ο Κορωναίος στην φυσική κατάσταση των αθλητών και ειδικά μετά από τόση μεγάλη απραξία λόγω της καραντίνας και είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι αποτελούσε σκόπιμη ενέργεια. Το αποτέλεσμα όμως αυτών των συνεχόμενων αγώνων, ήταν να επιβαρύνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την ίδια διαλυμένη από κορωνοϊό αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, η απαξίωση που ζήσαμε από τους επιδημιολόγους του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και από τον ίδιο τον Υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια και με την εξέλιξη των γεγονότων δεν βγήκε ξανά να υπερασπιστεί το Σωματείο μας για τις επιπτώσεις που είχε από τον κορωνοϊό, ξεπέρασε τα όρια του στιγματισμού και της αποστροφής απέναντί μας.

Από την πρώτη μέρα που πληγήκαμε και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ζημίας που προκαλούσαν τα μαζικά κρούσματα στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και τους κινδύνους για την υγεία των αθλητών, ζητήσαμε μεταξύ άλλων και την αλλαγή του πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας, κάτι που λανθασμένα η Εκτελεστική της Ομοσπονδίας δεν έπραξε. Στη συνέχεια όμως και με ορατούς πλέον τους κινδύνους για όλες τις ομάδες αφού όλοι ήξεραν το προηγούμενο της Νέας Σαλαμίνας, η αλλαγή του πρωτοκόλλου έγινε και μάλιστα και με τη δική μας συναίνεση, αφού δεν μπορούσαμε να δούμε τα στενά σωματειακά μας συμφέροντα, αλλά το γενικό καλό και σωστό και προπάντων την υγεία των ποδοσφαιριστών και των άλλων ομάδων. Φαίνεται ότι η υπεύθυνη μας στάση να εκλήφθηκε από κάποιους και ως αδυναμία.

Αφού χάσαμε αρκετά παιγνίδια λόγω των επιπτώσεων του Κορωνοϊου στην αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας και ταυτόχρονα άλλαξε το πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, το αποτέλεσμα ήταν κάποιες ομάδες να επωφεληθούν από τις αλλαγές και δεδομένου του γεγονότος ότι εμείς αγωνιστήκαμε με διαφορετικό πρωτόκολλο, ζητήσαμε μαζί με άλλες πέντε ομάδες σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αίτημα την αύξηση των ομάδων σε 14, ένεκα των αδικιών που προκάλεσαν οι αλλαγές στα πρωτόκολλα και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διεξαγόταν με διαφορετικούς όρους για κάποιες ομάδες.

Στη συνέλευση αυτή, αντί να απορριφθεί ή εγκριθεί η πρόταση μας, εντελώς παράτυπα μπήκε μία άλλη πρόταση που άλλαξε την προκήρυξη και ακύρωσε τον όρο της προκήρυξης για απευθείας υποβιβασμό δύο ομάδων, με αποτέλεσμα η μία ομάδα που κανονικά θα υποβιβαζόταν, να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και τελικά να παραμένει στην Α’ Κατηγορία.

Κύριοι,

Καλείστε σήμερα να αποφασίσετε με βάση τα πιο πάνω γεγονότα κατά πόσον θα επιτρέψετε να καταδικαστεί ένα σωματείο σε υποβιβασμό, το οποίο έχει κατάφωρα αδικηθεί από αποφάσεις, όχι μόνο από αυτές που λήφθηκαν από την Ομοσπονδία, αλλά και αποφάσεις Κυβερνητικών υπηρεσιών. Εάν αναγνωρίζετε ότι όλα όσα σας αναφέραμε αποτελούν μια κατάφορη αδικία απέναντι στο Σωματείο μας, τότε θα υπηρετήσετε κι εσείς με τη σειρά σας το δίκαιο. Εάν όχι, δε θα μπορείτε να επικαλεστείτε και να ζητάτε αναγνώριση των αδικιών που θα γίνουν στο μέλλον εις βάρος σας.

Εξάλλου, θα πρέπει κάποιος να δώσει μια λογική εξήγηση για την πρόθεση να πάμε για ένα χρόνο με 12 ομάδες και στη συνέχεια να επανέλθουμε στις 14 ομάδες. Μήπως η Ομοσπονδία ξεχνά τις διακηρύξεις της ότι νοιάζεται για την καλή οικονομική κατάσταση και μέσα από αποφάσεις χωρίς νόημα θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε κάποια από τα σωματεία της; Γιατί αυτή η απόφαση να μην ισχύσει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

Αν το θέμα είναι οικονομικό, τότε θα πρέπει να αιτιολογηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να αποδοθεί σε ετσιθελισμό.

Κάποιοι επικαλούνται ότι θα μας κράξει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Αν το κριτήριο για αποκατάσταση των αδικιών που έχει βιώσει το σωματείο μας είναι ο Ποντιοπιλατισμός, τότε δηλώνουμε μάρτυρες. Και να είναι όλοι σίγουροι, ότι μέσα από το μαρτύριο που θα μας προκαλέσουν, θα αναστηθούμε.

Τελειώνοντας, σημειώνω ότι το περασμένο Σάββατο στον αγώνα στα πλαίσια του Euro 2020, όλοι έχουν δει ότι στον αγώνα κέρδισε ο ανθρωπισμός. Στην Κύπρο θα αφήσουμε να κερδίσει το συμφέρον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ