aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΛόππας: «Το μέλλον μας το καθορίζουμε εμείς»

Λόππας: «Το μέλλον μας το καθορίζουμε εμείς»

Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν αναμφίβολα τα πιο δύσκολα στην ιστορία της Αλκής. Η «Αθάνατη» προσπαθούσε να επιβιώσει σε… «άγνωστες» κατηγορίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ήταν πολλά. Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα της και με τη συμπαράστασή του κατάφερε να διαγράψει σπουδαία πορεία που θα την ζήλευαν πολλές ομάδες ακόμα και της Α’ Κατηγορίας.

Αποκορύφωμα της πορείας αυτής ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ, απέναντι στον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ξυλοτύμπου. Η «Αθάνατη» πανηγύρισε το τρόπαιο μπροστά από 1200 φίλους της. Ο πρόεδρος νιώθει περηφάνια γι’ αυτό το γεγονός και δείχνει να αντλεί δύναμη για να συνεχίσει να ηγείται αυτής της προσπάθειας.

Περήφανος νιώθει, βέβαια, και ο «αθάνατος» λαός, ο οποίος δήλωσε «παρών» σε κάθε κάλεσμα της αγαπημένης του ομάδας. Τα δεδομένα όμως τώρα είναι διαφορετικά και σίγουρα το κάλεσμα στους φίλους της Αλκής είναι δεδομένο σε όλους τους αγώνες. Η ομάδα ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και, όπως μας λέει ο Αντης Λόππας, η ιστορία της Αλκής τής επιβάλλει να πρωταγωνιστεί σε τέτοιες κατηγορίες.

Είναι παράλληλα έτοιμος να αντιμετωπίσει και το σενάριο παραμονής της ομάδας στη Β’ Κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Πρώτο μέλημα όλων στο στρατόπεδο της Αλκής είναι η ομάδα να στηριχθεί πάνω σε γερές οικονομικές βάσεις. Τα λάθη του παρελθόντος δίνουν το παράδειγμα σε όλους στην ομάδα, ώστε να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα την κατάσταση.

Η Αλκή έχει λείψει αρκετά χρόνια από τις μεγάλες κατηγορίες και τώρα δείχνει έτοιμη να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή και ακόμα πιο αποφασισμένη για να ανεβάσει το όνομά της εκεί που της αξίζει και εκεί όπου θέλει να την βλέπει ο κόσμος της. Ο Αντης Λόππας δείχνει έτοιμος να ηγηθεί και αυτής της προσπάθειας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με το πού βαδίζει η Αλκή απ’ εδώ και πέρα με δεδομένο ότι η ομάδα εξασφάλισε τον αρχικό της στόχο, που ήταν η άνοδος στη Β’ Κατηγορία μέσα σε δύο χρόνια.

Το πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε τον προϋπολογισμό μας ισοσκελισμένο. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να φτιάξουμε και τη νέα περίοδο μια δυνατή ομάδα, αφού το όνομα της Αλκής τής το επιβάλλει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Είχα πει στην εφημερίδα σας το 2014 ότι η Αλκή έπρεπε με γοργούς ρυθμούς να βρεθεί στη Β’ Κατηγορία και ευτυχώς αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε στο χρόνο που εμείς θέλαμε. Απ’ εδώ και πέρα ως Αλκή θέλουμε μέσα στα σωστά οικονομικά πλαίσια να φτιάξουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν. Δηλαδή μέσα στις καλύτερες 5 ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς δεν πρόκειται να ξεφύγουμε στον προϋπολογισμό μας. Δεν θα μας παρασύρει το μπάτζετ κανενός αντιπάλου και σε αυτό το κομμάτι θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση η Αλκή να επιστρέψει σε παλιές άσχημες εποχές.

Όπως είναι λογικό υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να ανέβει η ομάδα στην Α’ Κατηγορία και το άλλο είναι να παραμείνει στη Β’ κατηγορία. Είστε έτοιμοι και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα;

Τα πάντα είναι θέμα προγραμματισμού και προϋπολογισμού. Αν φέρουμε στην κουβέντα μας και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εγώ σας λέω ότι το έλλειμμα θα είναι το ίδιο και στην Α’ Κατηγορία, όπως είναι και σήμερα. Αν η ομάδα ανέβει στην Α’ Κατηγορία, τότε πρέπει να κάνει ένα… σεμνό προϋπολογισμό, με την ελπίδα ότι θα παραμείνουμε.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι και η ομοιογένεια, αφού παλαιότερα θέλαμε περίπου 3-4 βδομάδες για να μάθουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στο ρόστερ της η Αλκή. Σε καμιά περίπτωση θέλουμε να προχωρούμε σε τόσο μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, αν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ομοιογένειας.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της παραμονής μας στη Β’ Κατηγορία δεν θα το θεωρήσουμε ως αποτυχία, γιατί θέλουμε να επενδύσουμε πάνω στα νεαρά παιδιά που έχουμε και να τους ετοιμάσουμε, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών. Εγώ προσωπικά θέτω ως στόχο την άνοδο της ομάδας στην Α’ Κατηγορία την επόμενη τριετία. Σε καμιά περίπτωση όμως θα πούμε όχι σε ενδεχόμενη άνοδο, αν αυτή προκύψει από την επόμενη χρονιά.

Είχατε πει παλαιότερα ότι είχατε ως προσωπικό στόχο να ανεβάσετε την ομάδα στη Β’ Κατηγορία. Τώρα πώς προχωράτε που η ομάδα είναι σε αυτό το σημείο;

Ο Άντης Λόππας είναι εδώ και είναι σε θέση να βοηθήσει και την επόμενη χρονιά την ομάδα. Βέβαια αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ, αλλά η Γενική Συνέλευση, γιατί λειτουργούμε μέσα σε ένα δημοκρατικό σύστημα. Αν βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει και εκλεγεί στη Γ.Σ., τότε εγώ δεν θα είμαι εδώ.

Θα πρέπει όμως να πω ότι σε κάποια στιγμή θα επέλθει και η αλλαγή. Είναι φυσικό. Αλλά εγώ ως Αντης Λόππας πάντα είμαι δίπλα στην Αλκή και πάντα θα είμαι σε αυτή τη θέση για να βοηθώ και ηθικά και οικονομικά. Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας έχει οριστεί στις 7 Ιουνίου και εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά ζητήματα.

Πού θα αγωνίζεται η ομάδα την ερχόμενη περίοδο;

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο και είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουμε εντός των ημερών και θα ενημερώσουμε ανάλογα τους φίλους μας. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες μας.

Η Αλκή δείχνει ότι μεγαλώνει παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό πώς το αντιλαμβάνεστε εσείς;

Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο. Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της η Αλκή δεν θα μεγαλώσει ποτέ. Αυτό που είδαμε στον τελικό του Κυπέλλου μάς αφήνει μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση και δείχνει ότι η Αλκή δεν είναι ένα μικρό σωματείο, αλλά μια ομάδα που έχει τις υποδομές για να φτιάξει κάτι καλό τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα έχει συνεχώς τον κόσμο δίπλα της, αλλά αυτό που είδαμε στο Δασάκι ήταν το αποκορύφωμα.

Η Αλκή κρατά και φέτος το βασικό κορμό της και αυτό φάνηκε από τις πολλές ανανεώσεις συμβολαίων που είχε η ομάδα μέχρι τώρα. Εξηγήστε μας λίγο το σκεπτικό της απόφασης.

Αυτό που βλέπετε είναι μια φιλοσοφία την οποία θέλαμε να δημιουργήσουμε στην ομάδα από τον καιρό που ήμασταν στη Δ’ Κατηγορία. Το κλίμα στην ομάδα δεν μπορεί να αλλάζει με τόσες πολλές αλλαγές κάθε χρόνο. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε στην ομάδα τους πρωταγωνιστές της περασμένης περιόδου και αυτό το έχουμε επιτύχει. Κρατήσαμε ακόμα και ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε, τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζαμε με το τέλος της περιόδου ποιες ήταν οι ελλείψεις μας και αυτούς θέλουμε να καλύψουμε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Να υποθέσουμε ότι αυτή η φιλοσοφία θα διατηρηθεί ακόμα και στην περίπτωση που η ομάδα ανέβει στην Α’ Κατηγορία;

Βεβαίως, αυτό δεν θα αλλάξει σε καμιά περίπτωση. Εχω αναφερθεί πιο πάνω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και θέλω να κάνω άλλο ένα σχόλιο. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί παίκτες μεταξύ 21 με 25 ετών. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν περιθώρια βελτίωσης και ως ομάδα θα επιδιώξουμε τη βελτίωσή τους για να μπορεί η Αλκή στο μέλλον να έχει σημαντικές βοήθειες από αυτούς. Υπήρχε πέρσι η εντύπωση για κάποιους ποδοσφαιριστές ότι δεν κάνουν για τη Γ’ Κατηγορία και τελικά ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παράγοντα βελτίωσης των ποδοσφαιριστών και αυτή είναι άλλη μια σημαντική δουλειά την οποία πρέπει να κάνει η τεχνική ηγεσία. Θα πρέπει όμως να πω ότι τις θέσεις στην ενδεκάδα της ομάδας τις καταλαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές που εργάζονται καθημερινά και σκληρά ανεξαρτήτως ονόματος και αυτό το έχουμε δείξει ως Αλκή τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ποια η άποψή σας για το ρόλο που μπορούν να παίξουν τα μεγάλα ονόματα σε μια ομάδα;

Το ιδανικό για μια ομάδα είναι να έχει καλά ονόματα στο ρόστερ της, ωστόσο αυτά τα ονόματα θα πρέπει να είναι και ικανά να μας βοηθήσουν. Σε καμιά περίπτωση θα ολοκληρώσουμε μια μεταγραφή βάσει ονόματος. Αν γνωρίζουμε ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ή δεν είναι βέβαιο ότι θα αντεπεξέλθει των δυσκολιών, τότε δεν θα προχωρήσουμε. Μπορούν και άλλοι ποδοσφαιριστές να κάνουν τη διαφορά. Αυτό που μπορώ να πω τη δεδομένη στιγμή, είναι πως άλλες 2-3 μεταγραφές που θα κάνουμε θα προκαλέσουν αίσθηση στο φίλαθλο κόσμο και κυριότερα στους φίλους της Αλκής.

Αναφορικά με το κεφάλαιο νεαροί ποδοσφαιριστές, είναι στα πλάνα σας να ετοιμάσετε ποδοσφαιριστές με στόχο την πώλησή τους σε μεταγενέστερο στάδιο;

Δεν θα δώσουμε ποδοσφαιριστές για χάρη των μεταγραφών. Αν έρθουν κάποιες σοβαρές προτάσεις, τότε θα τις συζητήσουμε και δεν πρόκειται να χαλάσουμε το μέλλον κανενός ποδοσφαιριστή. Αλλά σας ενημερώνω ότι φέτος στην ομάδα θα ανέβουν και παιδιά από τις ακαδημίες μας, γιατί αυτός είναι επίσης ένας μεγάλος στόχος. Να δημιουργούμε ποδοσφαιριστές και να τους ετοιμάζουμε για πολύ μεγαλύτερα πράγματα, δίνοντας σε αυτούς τα κατάλληλα εφόδια. Θέλουμε να δίνουμε ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές και κυρίως σε δικά μας παιδιά, τα οποία έχουν ζυμωθεί μέσα στην Αλκή. Η δουλειά στις ακαδημίες να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί.

Η σχέση σας με τον προπονητή Σάββα Δαμιανού ποια είναι;

Η σχέση μου με τον προπονητή είναι αρκετά καλή και έχει το ελεύθερο από όλο το Δ.Σ. να κτίσει την ομάδα όπως ο ίδιος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους μας. Από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Σάββας είχαμε αρκετά καλά αποτελέσματα. Δεχθήκαμε ελάχιστα γκολ και στα τελευταία παιχνίδια είχαμε αρκετά μεγάλα σκορ υπέρ μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η σχέση που έχει με τους ποδοσφαιριστές.

Με βάση τα όσα γνωρίζω εκ της θέσης μου, ο προπονητής με τους παίκτες διατηρούν μια πολύ καλή σχέση και δεν σκέφτηκα να βρω κάποιον άλλο γι’ αυτό το πόστο, από τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται από την πολύ καλή πορεία της ομάδας το 2ο γύρο και βέβαια την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στην Ξυλοτύμπου. Είναι βέβαια και η δική μου φιλοσοφία, αφού δεν θέλω να επεμβαίνω στη δουλειά του προπονητή.

Αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει στο δικό του κομμάτι και εγώ ως πρόεδρος πρέπει να τον εμπιστευτώ και να του δώσω όλα όσα χρειάζεται για να κτίσει την ομάδα, όπως ο ίδιος ξέρει. Άλλωστε, για να μπορούμε να κρίνουμε ένα άνθρωπο θα πρέπει να τον αφήσουμε να επιλέξει κάποια πράγματα και εν συνεχεία να δουλέψει όπως ο ίδιος ξέρει καλύτερα.

Είμαι ικανοποιημένος από τον Σάββα, αλλά τα αποτελέσματα τα δικά του θα φανούν αυτή την περίοδο, αφού ο ίδιος έχει αναλάβει το κτίσιμο της Αλκής.

Μέσα από τους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση έβγαλαν προς τα έξω ένα κλίμα οικογένειας παρά ομάδας. Όντως έτσι κινήθηκε η Αλκή την προηγούμενη χρονιά και πιστεύετε αυτό ήταν το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας;

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή είναι δική μου επιδίωξη αλλά και στόχος του προπονητή. Θέλουμε αυτό το κλίμα στην ομάδα και δεν θα κρύψω πως η Αλκή λειτουργεί ως οικογένεια τα δύο τελευταία χρόνια. Βλέπω τους ποδοσφαιριστές μας να νιώθουν την ομάδα όπως ακριβώς θέλω και αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί.

Με ικανοποιεί επίσης και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την όλη κατάσταση και ο προπονητής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μιας και αναφερθήκαμε στους πανηγυρισμούς του Κυπέλλου, θέλω να επισημάνω ότι αυτοί ήταν πανηγυρισμοί μιας ευρωπαϊκής ομάδας. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν έχει διαχωριστικό η κερκίδα με το γρασίδι αλλά με το τελευταίο σφύριγμα ο κόσμος έμεινε στην κερκίδα, οι ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια και άλλαξαν φανέλες και δεν είδαμε τα παρατράγουδα που είχαμε στον τελικό της Α’ Κατηγορίας.

Είστε έτοιμοι με τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου; Πώς κινήθηκε η πώληση των προηγούμενων δύο ετών και ποιος είναι ο φετινός στόχος της Αλκής;

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε περίπου 250-300 κάρτες διαρκείας, ενώ στη Δ’ Κατηγορία είχαμε ξεπεράσει τις 400 κάρτες. Ο φετινός μας στόχος είναι να αγοράσει ο κόσμος 500 κάρτες διαρκείας και με βάση το πλάνο που έχουμε, ο αριθμός των χρημάτων που θα πάρουμε θα είναι απόλυτα βοηθητικός, ώστε να αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι στο οικοδόμημα της Αλκής, ότι εμείς καθορίζουμε το μέλλον της ομάδας μας και αυτό είναι κάτι που φάνηκε σε βάθος χρόνου. Είδαμε την πορεία μιας ομάδας χωρίς φιλάθλους τι αποτελέσματα είχε και είδαμε και την πορεία της ομάδας τα προηγούμενα δύο χρόνια, όταν ο κόσμος ήταν παρών στο γήπεδο και δημιουργούσε εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Εάν υλοποιήσουμε το στόχο των 500 εισιτηρίων διαρκείας, τότε θα καλυφθεί το 20% του προϋπολογισμού που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Βέβαια θα αναζητήσουμε και άλλους τρόπους για να έχουμε έσοδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και δεν θα υπερβούμε τους αριθμούς που θέσαμε ως στόχο της χρονιάς. Παίζει σημαντικό ρόλο βέβαια και η κατηγορία στην οποία είμαστε και σίγουρα αυτό αναμένεται ότι θα μας βοηθήσει να βρούμε και νέους χορηγούς που θα επενδύσουν στην Αλκή.

Η Αλκή φαίνεται ότι έχει καλή επικοινωνία με τους φιλάθλους, μέσω του ίντερνετ. Είναι και αυτός ένας μεγάλος στόχος της διοίκησής σας;

Ναι, εμείς προβάλλαμε τα στιγμιότυπα των αγώνων μας και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος, όταν βέβαια τα παιχνίδια δεν είναι τηλεοπτικά. Οταν είναι τηλεοπτικά, τότε ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει από τους δέκτες του. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους αριθμούς των ανθρώπων που παρακολούθησαν τα βίντεο των αγώνων μας και αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας με τους φιλάθλους μας και όχι μόνον.

Τι κρατάτε από τα τελευταία δύο χρόνια ως πρόεδρος της Αλκής;

Κρατώ αρκετές καλές αλλά και άσχημες στιγμές. Αυτό που μου μένει, όμως, στο μυαλό είναι πως, όταν έκανα την πρώτη μου συνέντευξη στην εφημερίδα σας, κάποιοι μπορεί να νόμιζαν ότι έλεγα λόγια του αέρα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το εγχείρημα να ανέβουμε στη Β’ Κατηγορία μέσα σε δύο χρόνια και είμαι ευτυχισμένος που αυτή η ομάδα μέσα σε σωστά οικονομικά πλαίσια βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τα μεγάλα μας… στοιχήματα όταν ξεκινούσαμε αυτή την πορεία ήταν δύο. Αρχικά η άνοδος στη Β’ Κατηγορία μέσα σε δύο χρόνια και ακολούθως να μαζέψουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι η Αλκή είναι εδώ και είναι δυνατή. Παραδοσιακά το όνομα Αλκή είναι για την Α’ Κατηγορία, αλλά δεν είναι άγνωστη για εμάς η Β’ κατηγορία.

Εδώ θέλω να πω και κάτι που εμένα με πλήγωσε πολύ. Κάποιοι παίκτες ή οπαδοί δεν έρχονταν στην Αλκή γιατί η ομάδα ήταν στη Δ’ Κατηγορία και δεν μπορούσα να κατανοήσω ότι υπήρχε κόσμος που θεωρούσε την Αλκή ομάδα στη Δ’ Κατηγορία. Το ίδιο έγινε και πέρσι. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού φτάσαμε στο στόχο μας και βλέπουμε τη συνέχεια με αισιοδοξία. Αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαροί στα οικονομικά μας αλλά και στους στόχους. Εμείς ως Αλκή θα έχουμε πάντα στόχους, γιατί αυτό μάς επιβάλλει η ιστορία μας.

Πέρα από την πρώτη ομάδα, η Αλκή κατέκτησε το πρωτάθλημα και στην ομάδα κάτω των 21 ετών. Αυτό δείχνει και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Το δικό σας σχόλιο για τις ακαδημίες;

Ναι, η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ο προπονητής Μιχάλης Αντωνιάδης έχει δημιουργήσει μια καλή ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά γενικά όλα τα παιδιά πάλεψαν μέχρι το τέλος για να πετύχουν το στόχο τους. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες που θα τους δοκιμάσουμε και στην α’ ομάδα.

Το μήνυμα του προέδρου στον κόσμο;

Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο της ομάδας και να τον ευχαριστήσω που ήταν δίπλα μας τα τελευταία δύο χρόνια, που ήταν και αρκετά δύσκολα. Ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου και δεν θα σας κρύψω πως στον τελικό Κυπέλλου συγκινήθηκα περισσότερο από την προσέλευση των οπαδών μας, παρά με την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η προσπάθεια στην Αλκή πρέπει να είναι συλλογική.

Αν δεν είναι τέτοια, τότε η ομάδα δεν θα ξεφύγει από τη μετριότητα, αφού δεν υπάρχουν πολλοί επιφανείς άνθρωποι στο σωματείο που μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά. Άρα με την πώληση των 500 εισιτηρίων διαρκείας είναι μεγάλη βοήθεια. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος.

Δηλαδή όλοι να βοηθήσουν από λίγο για να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που της αξίζει. Στην Αλκή δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση, η οποία δεν θα είναι συλλογική. Και βέβαια από την ανταπόκριση του κόσμου θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της ομάδας. Ο καναπές δεν είναι για κανέναν Αλκαίο. Η θέση μας είναι μέσα στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ