aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΛιάσος Λουκά: «Πρωτάθλημα με 16, να πέσουν δύο και να ανέβουν τέσσερις»

Λιάσος Λουκά: «Πρωτάθλημα με 16, να πέσουν δύο και να ανέβουν τέσσερις»

Την άποψη ότι θα μπορούσε το να δημιουργηθεί πρωτάθλημα με 16 ομάδες, εξέφρασε ο προπονητής του Άρη Λίασος Λουκά, με δηλώσεις του στo Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο Κύπριος τεχνικός υποστήριξε ότι θα μπορούσε να πέσουν δύο μόνο ομάδες και ανέβουν τέσσερις από την Β’ Κατηγορία. Μίλησε παράλληλα, για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει από το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την αδικία που έζησε η ομάδα του πέρσι, την οποία δεν θέλει με τίποτα να ξαναζήσει φέτος.

Αρχικά δήλωσε: «Μέχρι χθες ξέραμε ότι 6 Φεβρουαρίου ξεκινάνε τα επίσημα παιχνίδια, περιμέναμε. Χθες άλλαξαν τα δεδομένα, τώρα πάλι περιμένουμε. Κάθε προπονητής διαβάζει διαφορετικά τα πράματα, κάνει διαφορετική προετοιμασία, εμείς παραπάνω ασχολούμαστε με τη φυσική κατάσταση. Για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές, ώστε δέκα μέρες πριν τα παιχνίδια να είμαστε έτοιμο 100%. Δεν θα είμαστε σίγουρα όπως θέλουμε, αλλά αφού όλοι θέλουμε να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα θα συμβιβαστούμε και θα είμαστε όσο έτοιμο μπορούμε, και ας ταλαιπωρηθούμε.

Εμείς είχαμε ξανά επηρεαστεί από τον κορωνοϊό. Η Πάφος και η Λεμεσός είχαμε ξανά λοκντάουν, ενώ οι άλλοι όχι. Και μας επηρέασε, είχαμε δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια όταν επιστρέψαμε στην δράση. Έχουμε εμπειρία, μέλημα μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και ας ταλαιπωρηθούμε ξανά. Ο Άρης είναι μια από τις 2-3 ομάδες της χώρας που αδικήθηκε και πέρσι. Δεν θέλουμε ξανά να αδικηθούμε, ξέρουμε από πρώτο χέρι πως είναι. Πέρσι παίζαμε Παρασκευή, τα μέτρα ανακοινώθηκαν Σάββατο και όμως δεν μας άφησαν να αγωνιστούμε. Απαιτούμε και εμείς να παίξουμε όπως στην Α’ Κατηγορία. Δεν γίνεται να μας στερούν τους στόχους μας για δεύτερη σερί σεζόν. Απαιτούμε ίση κατανομή. Σαν Άρης κινούμαστε επαγγελματικά, κανονικά σαν ομάδα Α’ κατηγορίας, για την δική μας υγεία πρώτα, κάθε εβδομάδα παίρνουμε μέτρα. Έχουμε ότι χρειάζεται για να παίξουμε στην Α’ Κατηγορία».

Για το αν υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές στην Β’ που μπορούν να αγωνιστούν στην Α’: «Ο Μαλεκκίδης συγκεκριμένα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Άρη, πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν. Ο Παπαστυλιανού επίσης, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, πέρσι έκανε τέλια χρονιά. Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στην Β’ κατηγορία, πολλοί μπορούν να αντεπεξέλθουν στην Α’ 100%. Ο Μαλεκκίδης είχε τα φόντα, ωστόσο κέρδισε προσωπικότητα, σταθερότητα και δείχνει διάρκεια με μια στάνταρντ καλή απόδοση. Αυτό ξεχωρίζει τους καλούς από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

Για την άποψη του στην μάχη του τίτλου: «Δεν είναι κάποια που έχει διάρκεια, όλες χάνουν βαθμούς από μικρότερες ομάδες. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα συναρπαστικό. Ποιοτικό και ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν ΑΕΛ, Ομόνοια και Απόλλων. Η Ανόρθωση εκτός έδρας έχει αδυναμίες, και γι΄αυτό πιστεύω οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Μέχρι στιγμής βέβαια, αφού με τις μετεγγραφές, την δουλειά που γίνεται και τα συνεχή παιχνίδια πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ομόνοια και Απόλλωνας είναι τα δύο φαβορί που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Για την παραμονή 14 ομάδων στο πρωτάθλημα: «Το καταστατικό αν θα αλλάξει δεν είναι δική μου δουλειά. Προσωπική μου άποψη, θα μπορούσε να πάει στις 16 ομάδες, να πέσουν δύο και ανέβουν τέσσερις. Έτσι θα δώσουν περισσότερο κίνητρο σε εμάς στην Β’ κατηγορία. Θα πρέπει παράλληλα να αναβαθμιστεί η δεύτερη Κατηγορία».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας: «Ακούμε διάφορα σενάρια. Ότι διαβάσουμε και ότι ακούσουμε, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Εμείς θέλουμε να συνεχιστούν στο γήπεδο τα παιχνίδια, και να μην συμβεί σε κανένα ότι και σε εμάς πέρσι. Με τόσα προβλήματα καταφέραμε 8 αγωνιστικές πριν το τέλος, να βρισκόμαστε ένα βαθμό πίσω από την θέση ανόδου και δεν μας άφησαν να παίξουμε. Σαν να μην υπολογιζόμαστε από την πολιτεία και από την κυβέρνηση. Μας άφησε ένα αίσθημα αδικίας, και όλοι συμφωνούν».

Για τον παίκτη αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος: «Θεωρώ ο Τζιωνής και ο Λοϊζου από το πουθενά πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο, μετατράπηκαν σε παίκτες υψηλού επιπέδου και κάνουν τη διαφορά. Ο Πίττας επίσης, ανέβασε την απόδοση του και με την σταθερότητα του ξεχωρίζει. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια, αλλά αυτοί οι δύο περισσότερο απ΄ τον καθένα».

Για τον παίκτη που τον απογοήτευσε στο φετινό πρωτάθλημα: «Δύσκολο να πω, αλλά νομίζω ο Ντούρις. Περιμένα περισσότερα γκολ. Η δουλειά που κάνει στο γήπεδο είναι τεράστια, αλλά δεν έχει ρέντα. Είναι στις σωστές θέσεις, δημιουργεί ευκαιρίες, κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ, θα φύγει η γκαντεμιά και θα ανέβει. Αναμφίβολα είναι παίκτης με ποιότητα».

Για το ποιά ομάδα πιστεύει θα ανέβει από την Β’ Κατηγορία: «Κοιτάζω τη δική μου ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ποιότητα και μπορούμε. Η ΠΑΕΕΚ είναι επίσης μέσα στα φαβορί, όπως και άλλες ομάδες. Απομένουν 17 αγωνιστικές για τους περισσότερους. Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα. Ο Άρης είναι μια ομάδα που θεωρώ ότι μπορεί να ανέβει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ