aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καθρέφτης το γήπεδο

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το πρωτάθλημα αρχίζει, όπως λέει και το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και το «Goal» επιχειρεί να κάνει μία εκτίμηση των στόχων που έχουν θέσει οι 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στον νέο μαραθώνιο της Β’ Κατηγορίας.

Όπως κάθε σεζόν έτσι και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το ποια ομάδα θα κόψει πρώτη το νήμα, ποιες θα την ακολουθήσουν στα «σαλόνια», αλλά και ποιες θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία. Πάντα υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, αλλά, όπως πάντα, ο μόνος καθρέφτης θα είναι το γήπεδο για κάθε ομάδα.

Αγία Νάπα, Οθέλλος, Ολυμπιακός, Παραλίμνι και Πάφος FC έχουν ως δικαιωματικά τον πρώτο λόγο για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία και γι’ αυτό τον στόχο θα κονταροχτυπηθούν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο τρία προνομιούχα εισιτήρια θα εκδοθούν στο τέλος της σεζόν. Φυσικά, δεν αποκλείεται να μπει σφήνα ανάμεσά τους και η Αλκή Ορόκλινη, η οποία επίσης διαθέτει πολύ καλό υλικό και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι τέτοιο.

Απ’ εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή ο Ακρίτας, ο ΑΣΙΛ, ο Εθνικός Άσσιας, η ΕΝΑΔ, το ΘΟΪ, η Ομόνοια Αραδίππου, η ΠΑΕΕΚ και η Παρεκκλησιά, έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία και γι’ αυτό αναμένεται ότι θα πέσουν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο.

Όσο για το τι πρωτάθλημα περιμένουμε να δούμε; Αμφίρροπο και ενδιαφέρον, όπως σε κάθε αγωνιστική χρονιά.

ΠΑΦΟΣ FC

Οι ομάδες που προέρχονται από την Α’ Κατηγορία συνήθως είναι οι βασικές υποψήφιες για άνοδο. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Πάφος FC, η οποία πέραν από την εξασφάλιση του προνομιούχου εισιτηρίου της ανόδου, θα επιδιώξει να τερματίσει και στην κορυφή της βαθμολογίας για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα ηνία των γαλάζιων ανέλαβε το καλοκαίρι ο Κύπριος τεχνικός Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος έχει δείξει έργο στις προηγούμενες ομάδες που κοούτσαρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έφτασε μιαν ανάσα από την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό στην περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός, μετά από εκείνη την οδυνηρή ισοπαλία με τη Δερύνεια στο φινάλε, κάτι που δεν θέλει να επαναληφθεί φέτος. Οι μαυροπράσινοι, που έχουν τον Σάββα Παρασκευά στον πάγκο τους, δεν διαπραγματεύονται τίποτα λιγότερο από την άνοδό τους στην Α’ Κατηγορία. Άλλωστε, για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, τέσσερα χρόνια στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωσή της ΚΟΠ είναι πολλά, πάρα πολλά.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Την άμεση επιστροφή της στα «σαλόνια» θα επιδιώξει να πάρει η Αγία Νάπα. Αυτός είναι ο στόχος που έχουν θέσει οι πορτοκαλί, που διαθέτουν καλό υλικό και μπορούν να τα καταφέρουν. Τα κλειδιά των αποδυτηρίων παρέλαβε ο Νίκος Νικολάου, με τον οποίο η ομάδα πέτυχε πολλά στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Κύπριος τεχνικός παρουσιάζεται αποφασισμένος να την οδηγήσει και πάλι στους «μεγάλους».

ΑΛΚΗ ΟΡΟΚΛΙΝΗ

Τα τελευταία χρόνια η Αλκή Ορόκλινη είχε πρωταγωνιστική πορεία στα πρωταθλήματα που έλαβε μέρος, καταφέρνοντας με συνοπτικές διαδικασίες να βρεθεί στη Β’ Κατηγορία. Λέτε να καταφέρει να κάνει κάτι ανάλογο και στο νέο πρωτάθλημα; Δεν είναι στους άμεσους στόχους της αυτή τη σεζόν, όμως αν έρθει η άνοδος δεν θα χαλαστεί κιόλας. Στην άκρη του κυανέρυθρου πάγκου βρίσκεται ο Σάββας Δαμιανού.

ΟΘΕΛΛΟΣ

Άλλαξαν πολλά στον Οθέλλο από την περσινή σεζόν, όμως ο στόχος των Αθηενιτών παρέμεινε ο ίδιος, και δεν είναι άλλος από την επάνοδο στην Α’ Κατηγορία. Τη δύσκολη αυτή αποστολή ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος κατάφερε να εντάξει στο πράσινο ρόστερ ποδοσφαιριστές που κουβαλούν πολλές εμπειρίες από ομάδες της Α’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος. Αυτοί θα τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Τα τελευταία χρόνια, η Ομόνοια Αραδίππου μάς έχει συνηθίσει σε μέτριες αγωνιστικές παρουσίες στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και αυτό είναι που θέλει κυρίως να αλλάξει στη φετινή σεζόν. Τα «περιστέρια» του Σάββα Θεοδώρου δεν έχουν υψηλές βλέψεις, δηλαδή άνοδο, όμως θέλουν να κάνουν μια καλή πορεία, η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να κοιτάζει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

ΑΣΙΛ

Ο ΑΣΙΛ αρχίζει τη φετινή προσπάθειά του με ξεκάθαρο στόχο την παραμονή στην Β’ Κατηγορία και παρόλο που το έργο του είναι δύσκολο, ο προπονητής Βέσκο Μιχαήλοβιτς παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι η ομάδα του στο τέλος θα καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο της.

ΑΚΡΙΤΑΣ

Ο Ακρίτας ανέβηκε στην Β’ Κατηγορία και εκεί θέλει να μείνει. Με προπονητή τον Μάριο Νεοφύτου ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει. Στόχος, εκτός του προφανούς για παραμονή στην Α’ Κατηγορία, είναι και η ανάδειξη νεαρών Κύπριων ποδοσφαιριστών της επαρχίας Πάφου.

ΕΝΑΔ

Αρκετές προσθαφαιρέσεις έκανε στο ρόστερ της η ΕΝΑΔ, ενώ πρόσφατα προχώρησε και στην πρόσληψη του προπονητή Σάββα Σοφοκλέους, ο οποίος αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την ομάδα στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα. Ξεκάθαρος στόχος των γαλάζιων είναι η παραμονή στην κατηγορία.

ΘΟΪ

Εξέπληξε ευχάριστα στην περσινή σεζόν το ΘΟΪ και με την αγωνιστική του παρουσία εξασφάλισε άνετα την παραμονή του. Αυτός είναι και φέτος ο στόχος των γαλαζοκιτρίνων του Γκόραν Πετκόφσκι. Οι κρυφές ελπίδες για κάτι καλύτερο δεν λείπουν, αλλά αυτές θα φανούν στην πορεία του μαραθωνίου.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Η περσινή περίοδος, όπως και η σεζόν 2013-14, έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία του Παραλίμνιου. Η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά στη Β’ Κατηγορία και πλέον καλείται να σηκώσει κεφάλι, να… αντιδράσει και να επιστρέψει στα «σαλόνια» όπου πραγματικά ανήκει. Έγιναν καλές μετεγγραφές, ενώ ανέλαβε την ομάδα ο Κώστας Καϊάφας, ένας προπονητής που διψά για διάκριση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΣΙΑΣ

Συνήθως, την ταμπέλα του αουτσάιντερ παίρνουν ομάδες που προέρχονται από τη μικρότερη κατηγορία. Και ο Εθνικός Άσσιας θεωρείται από πολλούς ως υποψήφιος προς «αποχώρηση». Όμως, ο προπονητής των μπλε Άγης Καμένος και οι ποδοσφαιριστές του παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διαψεύσουν τους πάντες και να κρατήσουν την ομάδα στη Β’ Κατηγορία.

ΠΑΕΕΚ

Με τον Μάκη Σεργίδη για ακόμη μια σεζόν στον πάγκο της και με παρακαταθήκη την πολύ καλή περσινή της πορεία, η ΠΑΕΕΚ θέλει και η φετινή σεζόν να στεφθεί με επιτυχία. Οι κιτρινόμαυροι έχουν θέσει ως στόχο τους την άνετη παραμονή και έχουν όλα τα φόντα για να τον πετύχουν. Καθρέφτης φυσικά θα είναι το γήπεδο.

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από την άνετη παραμονή στην Κατηγορία. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που έχει βάλει η Παρεκκλησιά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Γιώργος Ιωσηφίδης θα είναι το αφεντικό των κιτρινόμαυρων και θα προσπαθήσει να τους οδηγήσει μακριά από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ