aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

(K)άστρο λαμπρός τον οδηγεί

Ένα δύσκολο αλλά συνάμα πολύ σημαντικό «διπλό» πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην Λακατάμια επί του ΘΟΪ (1-0) και κράτησε επαφή με την κορυφή.

Ο Έλντερ Κάστρο ήταν ο ποδοσφαιριστής που έσωσε τους μαυροπράσινους από το… στραβοπάτημα, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Τόρες στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός των Τακτακαλιτών δε λάθεψε από τα ένδεκα βήματα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και δραπέτευσε από μια σκλήροτράχηλη έδρα με το τρίποντο στις αποσκευές της.

Το παιχνίδι από πλευράς θεάματος ήταν μέτριο με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει το ΘΟΪ και τον Ολυμπιακό χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα κάπως ανέβηκε όμως το γκολ δεν ερχόταν. Όσο περνούσαν τα λεπτά χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να παραβιάζει την αντίπαλη εστία, η ισορροπία στο 0-0 ήταν εύθραυστη και ήταν φανερό πως όποια ομάδα έστελνε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό θα έπαιρνε και το τρίποντο.

Έτσι και έγινε, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να πανηγυρίζει τη νίκη και να διατηρεί το αήττητο του.

Ταυτόχρονα, υποχρέωσε και το ΘΟΪ στην πρώτη του φετινή ήττα. Οι μαυροπράσινοι ανέβηκαν πλέον στην 3η θέση και έφτασαν τους 12 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους πρωτοπόρους που έχουν παιχνίδι λιγότερο, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι της Λακατάμιας παρέμειναν στους 7 βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ