aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΠρωταθλητής με την «πρώτη»!

Πρωταθλητής με την «πρώτη»!

Η εμπειρία του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το γεγονός ότι έχει δουλέψει με περισσότερους από 20 προπονητές, θα βοηθήσουν τον Λιάσο Λουκά να έχει την ίδια πετυχημένη καριέρα που είχε ως ποδοσφαιριστής.

Ο Λουκά στα 36 του χρόνια κατάφερε να οδηγήσει την Καρμιώτισσα στην Α’ Κατηγορία, ως πρωταθλήτρια. Η πρωτάρα και άπειρη ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία, με τον μικρότερο ίσως προϋπολογισμό απ’ όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο νεαρός τεχνικός θα οδηγήσει την Καρμιώτισσα στην Α’ Κατηγορία. Κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο και ήδη έχει αρχίσει να καταρτίζει τα πλάνα του για όλα τα θέματα που θα βρει μπροστά του.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Α’ Κατηγορία το 1999, φορώντας τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Τον Ιανουάριο του 2004 έμεινε ελεύθερος και έκανε το μεγάλο άλμα αφού εντάχθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, έπειτα από εισήγηση του Άγγελου Αναστασιάδη. Είναι γνωστή η περιπέτεια που είχε, όταν την περίοδο 2004-05 αγωνίστηκε στον εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λιάσος ήταν τιμωρημένος από αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο Ιντερτότο (το 2000) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάσει την αναμέτρηση στα χαρτιά με 3-0 και να αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Τον χειμώνα του 2005 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, στην οποία έμεινε για δύο περιόδους. Ακολούθως εντάχθηκε και πάλι στη Νέα Σαλαμίνα (2007-2011). Μετά μεταπήδησε στην ΑΕΠ και στη συνέχεια στην ΑΕΚ Κουκλιών.

Το 2013 εντάχθηκε στην Καρμιώτισσα έχοντας παράλληλα και ρόλο τεχνικού διευθυντή. Τον Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε ως προπονητής μετά την αποχώρηση του Γιώργου Ιωσηφίδη. Με το τέλος της σεζόν, άλλαξε κατά 80% το ρόστερ της ομάδας. Η σεζόν 2015-16 ήταν συγκλονιστική και η Καρμιώτισσα έγραψε ιστορία. Υπό την καθοδήγηση του νεαρού προπονητή στέφθηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία.

«Ήταν μια ονειρική χρονιά για όλους μας. Ο στόχος μας ήταν η άνοδος, αλλά το τέλος μας βρήκε διπλά χαρούμενους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την αρχή είχαμε δείξει πως είμαστε μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Β’ Κατηγορίας. Ήμασταν σοβαροί και δεν αφήναμε τίποτα στην τύχη», επισήμανε στο «Goal» ο νεαρός προπονητής.

louka b katigoria

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΑΣ»

Με σταθερά βήματα προχωρούν τον προγραμματισμό στην Καρμιώτισσα, με τον Λιάσο Λουκά να αναφέρει ότι αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις προσθήκες που θα γίνουν. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν. Παράλληλα, είμαστε σε αναζήτηση των ποδοσφαιριστών που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα», είπε ο Λουκά.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στην κυπριακή αγορά. Ναι μεν θα προσθέσουμε ποδοσφαιριστές που γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας ή πέρασαν προηγουμένως, αλλά θα πάρουμε και ποδοσφαιριστές που θα είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Κύπρο, οι οποίοι θα είναι διψασμένοι για μπάλα».

Καταλήγοντας, ο τεχνικός της Καρμιώτισσας επισήμανε: «Για μένα όλοι οι καλοί χωράνε στην ομάδα που ετοιμάζουμε. Ο στόχος μας είναι να τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους παίκτες που θα δώσουν και άλλη ώθηση στην ομάδα».

«Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

«Έχω δουλέψει με περισσότερους από 20 προπονητές. Από όλους κάτι πήρα. Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, έχω αρκετή όρεξη και πιστεύω πως έχω τον ζήλο να προχωρήσω», ανέφερε ο νεαρός τεχνικός.

«Προς το παρόν, το μυαλό μου είναι στον προγραμματισμό και στη στελέχωση της ομάδας, που θα παρουσιάσουμε στην Α’ Κατηγορία. Για μένα όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την οργάνωση που θα έχει ο σύλλογος. Απ’ εκεί και πέρα, είναι δική μου δουλειά για να δημιουργηθούν στέρεες βάσεις, με πειθαρχία και καλό κλίμα», πρόσθεσε ο Λουκά. Όσον αφορά στον προγραμματισμό, ο τεχνικός της Καρμιώτισσας μας έκανε ξεκάθαρο πως θα κινηθούν στα οικονομικά πλαίσια που έχει θέσει η διοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ