aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΗ Προκήρυξη του πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας 2019-2020

Η Προκήρυξη του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας 2019-2020

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι η Προκήρυξη για το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας περιόδου 2019 – 2020, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους ως ακολούθως:

Στον πρώτο όμιλο θα συμμετάσχουν η Αλκή Ορόκλινης, ο Άρης Λεμεσού, η Ομόνοια Αραδίππου, ο ΑΣΙΛ Λύσης, η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, η Αγία Νάπα, η Ομόνοια Ψευδά και η ΕΝ/Διγενής Ύψωνα. Στο δεύτερο όμιλο θα συμμετάσχουν ο Ερμής Αραδίππου, ο Οθέλλος Αθηαίνου, η Αναγέννηση Δερύνειας, ο Ονήσιλος Σωτήρας, η ΑΕΖ Ζακακίου, ο Ακρίτας Χλώρακας, ο Διγενής Μόρφου και ο ΠΟ Ξυλοτύμπου.

Οι ομάδες των δύο όμιλων θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλου τους. Σύνολο 14 αγωνιστικές.

Με την λήξη της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, οι πρώτες 4 ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον Όμιλο Β’ Premier και οι 4 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον όμιλο Β’ Standard. Οι ομάδες θα διατηρήσουν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος (με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω) και θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα 2 γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλους τους (σύνολο 14 αγωνιστικές).

Οι πρώτες δύο ομάδες του Ομίλου B’ Premier θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία. Οι τελευταίες τέσσερεις ομάδες του Ομίλου Β’ Standard θα υποβιβαστούν στην Γ’ Κατηγορία.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, οι δύο όμιλοι θα ενώνονται χωρίς να αλλάζουν βαθμολογική θέση, για να μπαίνουν οι ομάδες σε μια σειρά, η οποία θα τις οδηγεί σε ποιό όμιλο θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ