aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο fan club του Ζελάγια και οι αποτυχημένες προσπάθειες απόκτησής του

Το fan club του Ζελάγια και οι αποτυχημένες προσπάθειες απόκτησής του

Ένα ωραίο… στόρι εμπλουτισμένο με αποτυχημένες προσπάθειες για απόκτηση του Εμίλιο Ζελάγια δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Instasport.gr». Ο Αργεντινός επιθετικός ο οποίος «βγάζει μάτια» φέτος στον Εθνικό Άχνας, κάνει «παρέλαση» τα τελευταία 24ώρα στο ρεπορτάζ του Πανιωνίου, έπειτα από δημοσίευμα της «Goal news» που τον έβαλε στο μετεγγραφικό κάδρο της νεοσμυρνιώτικης ομάδας. 

Κι όχι αδίκως φυσικά, αφού είναι δεδομένο πως πράγματι οι κυανέρυθροι βλέπουν στο πρόσωπό του μια πολύ καλή λύση για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, απ’ την στιγμή που μετά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, θα σταματήσει να πίνει τον καφέ του στην πλατεία και ο Νταβίντ Ενγκόγκ.

Ο 29χρονος επιθετικός διανύει μια πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημά μας, αφού το κοντέρ γράφει 9 γκολ σε 18 αγώνες Άχνας κι ενώ το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ζελάγια με θητεία σε Ροζάριο Σεντράλ (21 γκολ σε 115 παιχνίδια σε έξι χρόνια ), Μπάνφιλντ, Άρσεναλ Σαραντί, Αρχεντίνος Τζούνιορς στην Αργεντινή και στην Χίγκινς απ’ την Χιλή, αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της επίθεσης.

Αν πάντως στη Νέα Σμύρνη θέλουν να ‘χουν ένα ολοκληρωμένο report (και με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα συν και τα πλην του αγωνιστικού προφίλ του) για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στον Γιάννη Καϋμενάκη.

Βλέπετε ο Εμίλιο Ζελάγια αποτέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν μία απ’ τις μεγάλες ποδοσφαιρικές… καψούρες του εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης. Σε συνεργασία με τον πρώην στενό του φίλο και γνωστό Αργεντινό ατζέντη Χουάν Κρουζ Ογιέρ, ο Καϋμενάκης επιχείρησε ουκ ολίγες φορές τα περασμένα χρόνια να φέρει τον Ζελάγια στην Τρίπολη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να του φορέσει την φανέλα με το αστέρι στο στήθος. Το άλλοτε μετεγγραφικό… απωθημένο του δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στον Μοριά.

Οι κρούσεις του Αστέρα

Το καλοκαίρι του 2012 ο Καϋμενάκης κυνήγησε την μετεγγραφή του Ζελάγια, ωστόσο ο εν λόγω στράικερ προερχόταν από μια πολύ καλή σεζόν με την Αρσεναλ Σαραντί και η Ροζάριο Σεντράλ στην οποία ανήκαν τα δικαιώματά του, ήθελε επωφεληθεί οικονομικά από την πώλησή ή τον δανεισμό του με αποτέλεσμα η μεταγραφή να σκαλώσει στα χρήματα.

Αλλά κι ένα χρόνο νωρίτερα το καλοκαίρι του ‘11, ο Ζελάγια αποτελούσε την νούμερο ένα επιλογή των Αρκάδων για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Μάλιστα, τότε, στην Τρίπολη φέρονται να είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία με την πλευρά του παίκτη και απέμενε η συγκατάθεση της Μπάνφιλντ προκειμένου ο Ζελάγια να έμπαινε στο αεροπλάνο και να ταξίδευε με προορισμό την Ελλάδα, κάτι που τελικώς δεν συνέβη.

Για την ιστορία, η πρόταση των Αρκάδων στην Μπάνφιλντ προέβλεπε τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην οψιόν αγοράς του που αποτέλεσε «αγκάθι» για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής…

Κι αν κάτι θα πρέπει να προβληματίζει τους ανθρώπους του Πανιωνίου σχετικά με τον Αργεντινό παίκτη και τα τωρινά αγωνιστικά… κυβικά του, αυτό είναι η απόσυρση του ενδιαφέροντος του Καϋμενάκη και του Αστέρα Τρίπολης.

Παρεμπιπτόντως, στο fan club του Ζελάγια, εκτός από τον Γιάννη Καϋμενάκη, συγκαταλέγονταν προ ετών και ο Ζήσης Βρύζας με τον Σάκη Τσιώλη. Την εποχή που ο πρώτος φορούσε το κοστούμι του προέδρου-τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ και ο Έλληνας τεχνικός καθόταν στον πάγκο του Άρη, χωρίς αμφότεροι να ευτυχήσουν να δουν τον παίκτη να έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ