aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΡάζτραχ: «Είμαστε ένα αγώνα μακριά από την ιστορική επιτυχία»

Ράζτραχ: «Είμαστε ένα αγώνα μακριά από την ιστορική επιτυχία»

Διαβάστε τη συνέντευξη του προπονητή του Εθνικού Άχνας Αντρέι Ράζτραχ στο περιοδικό του τελικού Κυπέλλου Coca – Cola που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Είστε ο προπονητής που οδήγησε ξανά τον Εθνικό σε τελικό Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια. Ποια τα συναισθήματα σας;
«Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον Εθνικό, για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στην ομάδα, για τον Πρόεδρο, τους οπαδούς, το προσωπικό, τους ποδοσφαιριστές και για εμένα προσωπικά ως προπονητή της ομάδας το ότι έφτασε η ομάδα στον τελικό Κυπέλλου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Για εμένα προσωπικά είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα και μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση».

Θα διεκδικήσετε ένα τρόπαιο στην Κύπρο, λίγο μόνο καιρό μετά που ήρθατε στην ομάδα. Πως νιώθετε για αυτό;

«Πραγματικά νιώθω εκπληκτικά. Από την μέρα που ήρθα στον Εθνικό, τα συναισθήματα μου είναι τόσο ανάμεικτα. Από τη μία νιώθω μεγάλη απογοήτευση για την διαβάθμιση της ομάδας στο θεσμό του Πρωταθλήματος, από την άλλη έχουμε πετύχει μία τεράστια επιτυχία και έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό αγώνα στον θεσμό του Κυπέλλου. Νιώθω διαρκώς την σημαντικότητα του αγώνα, τον ενθουσιασμό των φιλάθλων και την επιθυμία να καταφέρουμε κάτι ανεπανάληπτο για τον Εθνικό.

Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα της Ομόνοιας;

«Από την άφιξη μου στην ομάδα του Εθνικού, δώσαμε ήδη δύο αγώνες με αντίπαλο την Ομόνοια. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για έναν τεράστιο και επιτυχημένο γίγαντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για την περσινή Πρωταθλήτρια και μία ομάδα με αξιοσέβαστη ιστορία με τρόπαια και εμπειρία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ομόνοια είναι μια ομάδα με έναν στρατό πιστών οπαδών και σπουδαίους ποδοσφαιριστές των οποίων η ποιότητα είναι εντυπωσιακή».

Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;

«Από τη μία πλευρά η εμπειρία του να κερδίζεις μεγάλους αγώνες μπορεί να βοηθήσει στο να καθοριστεί ο νικητής σε τέτοιες αναμετρήσεις. Από την άλλη μιλάμε για έναν μονό αγώνα, 90 λεπτών. Η Ομόνοια δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει αυτό το ματς. Για εμάς αυτή είναι μία ιστορική στιγμή, μια μεγάλη ευκαιρία και μια μεγάλη επιτυχία. Ξέρουμε και νιώθουμε σε κάθε βήμα ότι η Ομόνοια είναι το μεγάλο φαβορί».

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, υπάρχει διαφορά μεταξύ των ομάδων. Θεωρείται πως αυτό επηρεάζει τις πιθανότητες των δύο ομάδων για κατάκτηση του Κυπέλλου; Ότι δηλαδή υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ;

«Ο πίνακας του Πρωταθλήματος μετά από 4 γύρους δεν λέει ποτέ ψέματα. Δείχνει πάντα την ρεαλιστική εικόνα της ποιότητας των ομάδων. Όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Κύπρο γνωρίζουν ποια ομάδα είναι το φαβορί αυτού του αγώνα. Όμως εμείς ονειρευτήκαμε να φτάσουμε στον Τελικό και τώρα είμαστε εδώ! Είμαστε απρόβλεπτοι και έχουμε τον κατάλληλο χαρακτήρα. Ίσως σε κάποια άλλα αθλήματα να κερδίζουν πάντα τα φαβορί. Στο ποδόσφαιρο όμως τα πάντα είναι πιθανά».

Το γεγονός ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο, θα αγωνιστεί στο Europa League, αυξάνει την πίεση για επιτυχία;

«Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας. Δεν σκεφτόμαστε το Europa League, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να γράψουμε ιστορία για τον Εθνικό της Άχνας. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι το όνειρό μας, η νίκη μας επί της Ομόνοια είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει. Είμαστε ένα αγώνα μακριά από την ιστορική επιτυχία. Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μέρος μίας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στις Κυπριακές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ