Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στο Δασάκι μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκη του Εθνικού επί της Ένωσης, αποτέλεσμα που έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ενίσχυσε την ψυχολογία.
Η επιτυχία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για το πρώτο φετινό «διπλό», αλλά και για την πρώτη εκτός έδρας νίκη έπειτα από διάστημα 13 μηνών. Παράλληλα, η ομάδα της Άχνας κράτησε ανέπαφη την εστία της, στοιχείο που επίσης καταγράφεται στα θετικά και ενισχύει το αίσθημα σταθερότητας ενόψει της συνέχειας. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, στο οποίο ο Εθνικός θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να εκμεταλλευτεί την έδρα του.
Η ομάδα του Ρουί Φερέιρα πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την επιτυχία επί της Πάφου, επικράτησε και της Ένωσης, φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Οι έξι βαθμοί σε διάστημα δύο αγωνιστικών επιτρέπουν στον Εθνικό να αναπνέει με μεγαλύτερη άνεση στη μάχη της παραμονής και να βλέπει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Στο «Τάσος Μάρκου» επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επιβάλλοντας τον ρυθμό του και παίρνοντας το αποτέλεσμα που είχε άμεση ανάγκη.
Οι Αντερέγκεν και Σιβέριο υπέγραψαν τη νίκη, με τον πρώτο να φτάνει τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα και τον δεύτερο να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Εθνικού. Ο Φερέιρα διατήρησε την ίδια ενδεκάδα που είχε κερδίσει την Πάφο, επιβραβεύοντας τους ποδοσφαιριστές του, ενώ στο ημίχρονο προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις που αποδείχθηκαν καθοριστικές. Παρά τις απουσίες των Ψάλτη, Μάια, Αγγελόπουλου, Μπαχανάκ και Σαντί, ο Εθνικός βρήκε λύσεις και έφυγε με πολύτιμο αποτέλεσμα.














