aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΤο ασύλληπτο σερί του Κεϊτά

Το ασύλληπτο σερί του Κεϊτά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το να είσαι τερματοφύλακας και να έχεις καταφέρει να μη χάσεις ούτε λεπτό σε παιχνίδι πρωταθλήματος, σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, όχι όμως άπιαστο. Το να είσαι όμως επιθετικός και σε 36 παιχνίδια να μετράς ισάριθμες συμμετοχές ως βασικός, να μην έχεις βγει ποτέ αλλαγή, έχοντας το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τότε αυτό είναι κάτι ασύλληπτο.

Αυτό έχει πετύχει στη σεζόν που έληξε ο Αλασάν Κεϊτά. Σε 36 παιχνίδια μέτρησε 3.240 λεπτά συμμετοχής. Ποτέ δεν συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών, ποτέ δεν τραυματίστηκε, ποτέ δεν έγινε αλλαγή.

Όλα αυτά του έδωσαν μια μοναδική και για πολλούς μια αλλιώτικη, ασύλληπτη πρωτιά στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-16. Πέρα από το πιο πάνω γεγονός, ο επιθετικός του Ερμή σημείωσε και 13 γκολ και είναι από τους ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του μακριά από τις περιπέτειες.

Σύμφωνα με επίσημα χείλη, ο Κεϊτά δεσμεύεται με συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και αυτό είναι πλεονέκτημα για την ομάδα της Αραδίππου. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, να σκοράρει, να δίνει ασίστ και είναι μόλις στα 24 του χρόνια.

Αν κάποια ομάδα τον θέλει θα πρέπει να ικανοποιήσει οικονομικά τον πρόεδρο των «φτεροπόδαρων» Λούκα Φανιέρο. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες του Ερμή, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ