aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΦανιέρος: «Ψήνεται πέμπτη ψήφος, το μυριστήκαμε. Πρωτάθλημα η ΑΕΛ»

Φανιέρος: «Ψήνεται πέμπτη ψήφος, το μυριστήκαμε. Πρωτάθλημα η ΑΕΛ»

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν οι ομάδες με αφορμή την εισήγηση για αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος και διεξαγωγή της επόμενης σεζόν με 14 ομάδες. Η κίνηση του ΑΠΟΕΛ να ταχθεί στο πλευρό των υπόλοιπων τριών ομάδων (Απόλλων, Ανόρθωση, Ομόνοια) και να ψηφίσει κατά της πρότασης για 14 ομάδες έφερε την έντονη αντίδραση των μικρομεσαίων σωματείων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» o πρόεδρος του Ερμή Λούκας Φανιέρος συμφώνησε με τον ομόλογό του της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου (διαβάστε εδώ τις αποκαλύψεις του πρόεδρου της προσφυγικής ομάδας) τονίζοντας πως δεν μπορεί να κάνουν ότι θέλουν 4-5 σωματεία. Ο ισχυρός άνδρας του Ερμή ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από τις ομάδες που είναι κατά των 14 ομάδων να «ψήσουν» τον εκπρόσωπο των μικρών Κατηγοριών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ο κ. Χριστοδούλου έκανε λόγο για επανάσταση είστε και εσείς υπέρ; «Δεν είναι θέμα επανάστασης, είναι θέμα μιας τακτικής που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Είμαστε ορισμένα άτομα στο ποδόσφαιρο σπαταλούμε ώρες, χρήμα και στερούμε στις οικογένειες μας πράγματα για το ποδόσφαιρο. Εάν θέλουν κάποιοι να πάρουν τις ομάδες να έρθουν να τις πάρουν και να τις διοικούν όπως θέλουν. Οι μεγάλοι θέλουν 12 ομάδες. Το κάναμε αυτό πριν χρόνια και είχαμε πει ότι οι ομάδες που υποβιβάζονται να παίρνουν 150.000 ευρώ για να μην καταστρέφονται. Ήταν όλοι παρών. Δηλαδή, μια ομάδα που θα υποβιβαστεί να μην καταστρέφεται. Στο εξωτερικό παίρνουν χρήματα όσοι υποβιβάζονται, εδώ τίποτα. Πας Β’ Κατηγορία και χάνεσαι, δεν έχεις μέλλον. Όπως δεν έχεις μέλλον ούτε όταν είσαι Β’ Κατηγορία. Βάζεις λεφτά για να καταφέρεις να βγεις Α’ Κατηγορία. Σεβόμαστε τις μεγάλες ομάδες και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ΑΕΛ για την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της. Δεν είναι φυσιολογικά τα δεδομένα που ζούμε με την πανδημία».

Δεν θα σεβαστούμε την απόφαση των άλλων; Της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης… «Γιατί δεν λες για τον Κίκη Φιλίππου, τη Σαλαμίνα, τον Φανιέρο, την Πάφο; Δίχως εμάς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Εκτός και αν θέλετε κάθε βδομάδα να βλέπετε το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια να παίζουν. Δύο ομάδες και συγχαρητήρια σε ΑΕΛ και ΑΕΚ που ακολούθησαν τους μικρούς για το καλό του ποδοσφαίρου, να πω ότι εμείς οι μικροί σε κάποια φάση όταν αυτές οι ομάδες θα θέλουν περάσουν κάτι θα το ανταποδώσουμε πίσω. Θα γίνεται όπως και στα κόμματα, που συνεργάζονται το ένα με το άλλο».

Ναι, αλλά γιατί ενοχλείστε τώρα; Όταν ψηφίζουν κάτι διαφορετικό είναι αντιδημοκρατικό; «Την ώρα που εγκρινόταν το πρωτάθλημα 12 ομάδων δόθηκε υπόσχεση ότι όσοι υποβιβάζονται θα παίρνουν λεφτά. Και γι’ αυτό το δεχθήκαμε. Γιατί θα έπαιρναν λεφτά όσοι θα υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία που δεν υπάρχουν χρήματα από τα τηλεοπτικά».

Γιατί είναι αρνητικές οι ομάδες; «ΑΕΛ και ΑΕΚ έβαλαν μπροστά το συμφέρον του ποδοσφαίρου. Σήμερα είμαστε εμείς από κάτω, αύριο θα είναι αυτοί. 3-4 ομάδες πέρασαν από πανδημία και γι’ αυτό έγινε η εισήγηση να αλλάξει η προκήρυξη. Εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο. Περνάμε μια άσχημη κατάσταση και στις άσχημες καταστάσεις πρέπει να βρίσκεις λύσεις. Αν θέλουν οι τέσσερις ομάδες (σ.σ. ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, Ομόνοια) να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο, να παίρνουν όλα τα λεφτά που υπάρχουν… Για να ξέρετε μόνο αυτές οι τέσσερις ομάδες παίρνουν τα λεφτά. Θέλουν λιγότερα παιχνίδια για να μπορούν να βγάζουν το πρόγραμμα τους και να παίρνουν και όλα τα λεφτά. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες και δεν μπορούν να τις διαλύσουν. Είμαι μαζί με τον “Καραβίδα” ότι θα κινηθούμε νομικά, ώστε αυτό το πράγμα να αλλάξει».

Θα πάτε νομικά για να αλλάξετε τον τρόπο ψηφοφορίας; Ότι είναι άδικα τα 4/5; «Ε, το είδατε αυτό πουθενά αλλού; Δεν υπάρχει πουθενά».

Θα βάλετε αίτημα να έχουν πέντε Κύπριους οι ομάδες στην ενδεκάδα; «Οι 14 ομάδες είναι συν για όλους. Ακόμα και οι 16 ομάδες. Όταν ένας Κύπριος παίζει στην Α’ Κατηγορία είναι πιο έμπειρος και πιο έτοιμος για να πάει μετεγγραφή στο εξωτερικό. Όταν παίζει στη Β’ Κατηγορία δεν θα το δει καμία ομάδα. Αυτές οι τέσσερις ομάδες που λένε όχι προσπαθούν να τα βρουν με τις ομάδες Β’ και Γ’ Κατηγορίας γιατί έχουν οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ τους, έχουν δουλειές, κρατάνε ο ένας τα χαρτιά του άλλου. Ναι, υπάρχουν και αυτά μέσα στις ψηφοφορίες. Πάμε παρακάτω και αυτά θα τα βρούμε στο μέλλον».

Πριν πάμε παρακάτω, είναι σωστό να ψηφίσουν οι εκπρόσωποι των μικρών, των διαιτητών… «Έπρεπε η κάθε Κατηγορία να κάνει κουμάντο στο δικό της κομμάτι. Διαιτητές, ΠΑΣΠ, προπονητές έπρεπε να είναι μαζί μας. Έχουν σχέση με το άθλημα και έπρεπε να ψηφίζουν».

Αν σας έλεγαν δηλαδή να πάμε στις 12 ομάδες και να έπαιρναν χρήματα όσοι υποβιβάζονται θα δεχόσασταν; «Μαζί τους. Εάν μια ομάδα υποβιβαστεί και πάρει χρήματα θα μπορεί να επιβιώσει».

Αφήνεται αιχμές ότι «ψήνεται» η πέμπτη αρνητική ψήφος για να μην περάσει το αίτημα σας σωστά; «Ναι, ψήνεται και το μυριστήκαμε και θα επέμβουμε».

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; «Η ΑΕΛ».

Αυτό το λέτε γιατί είναι υπέρ σας στο αίτημα; «Όχι, γιατί είναι η καλύτερη ομάδα. Χθες, εγώ πήρα ισοπαλία μαζί τους. Για να δείτε πως είναι καθαρή η κατάσταση. Άκουγα ότι θα χαρίσει ο Ερμής γιατί ψήφισε ναι ο κ. Σοφοκλέους. Δεν είναι έτσι τα πράματα όπως νομίζεται εσείς. Εγώ δεν κάνω έτσι πράματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ