aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΦανιέρος: «Να κάτσει τη μάππα χαμαί ο Νεοφυτίδης, να μας σάσει η “μάμμα”»

Φανιέρος: «Να κάτσει τη μάππα χαμαί ο Νεοφυτίδης, να μας σάσει η “μάμμα”»

Αναγκαία χαρακτήρισε ο Λούκας Φανιέρος τη βοήθεια από την ΚΟΠ στις ομάδες της Β’ Κατηγορίας ώστε ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος του Ερμή μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» διαμήνυσε στον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ πως επιβάλλεται ο σύνδεσμος να είναι πιο διαλλακτικός.

Ο ισχυρός άνδρας του Ερμή δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς βίωσε δύο απώλειες φιλικών του προσώπων από τον φονικό ιό: «Με κτύπησε και εμένα και γενικά όλη την Λάρνακα. Είχαμε ένα φίλο μας στην Αραδίππου έχασε και αυτός τη ζωή του. Δεν πήραμε ως κοινότητα τα μέτρα που έπρεπε. Άκουσα ότι η Λάρνακα είναι στη χειρότερη μοίρα από όλους. Υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην Αραδίππου και τώρα την πληρώνουμε όλοι», ανέφερε αρχικά ο Λούκας Φανιέρος και ακολούθως τόνισε ότι και ο ίδιος ήταν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

«Μέχρι την απαγόρευση που έβαλε ο Πρόεδρος δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνη σε κανέναν. Από εκεί και πέρα όμως όποιοι έκαναν παραβιάσεις πρέπει να τιμωρηθούν. Εγώ εδώ και 20 ημέρες είμαι σπίτι. Είχαμε και περιστατικό κοντά μας και έπρεπε να μείνουμε σε καραντίνα. Πήγαμε να κάνουμε και αναλύσεις, αλλά μας είπαν να μην κάνουμε γιατί δεν είχαμε τα συμπτώματα, ευτυχώς. Έπρεπε, όμως, να μείνουμε σπίτι για να μην μεταδώσουμε την ασθένεια αν την είχαμε», πρόσθεσε και στη συνέχεια μίλησε σε αυστηρό ύφος για όσους δεν τηρούν τα μέτρα της Κυβέρνησης με αφορμή το πάρτι 24 ατόμων το βράδυ της Τρίτης και την έφοδο της Αστυνομίας.

«Ποια Αστυνομία; Η Αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της χωρίς να το θέλει. Έβαλαν τους αστυνομικούς σε αυτή τη διαδικασία για να γλυτώνουμε εμείς και να την πληρώνουν οι αστυνομικοί και οι νοσοκόμοι. Γίνεται να κάνεις πάρτι 25 άτομα; Έπρεπε να πάει η κλούβα της Αστυνομίας να τους συλλάβει όλους και ήταν και ξένοι εκεί. Έπρεπε να τους απολέσουν από τη χώρα όλους. Στο εξωτερικό είδατε τι κάνουν σε αυτούς που παρανομούν; Δίνουν ξύλο. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι όμως έτσι; Και στο τέλος τι θα γίνει; Θα πεθάνουμε όλοι. Ξέρετε γιατί θέλουν να μείνουμε σπίτι; Όταν είναι σπίτι το 90% του πληθυσμού τότε όλος αυτός ο κόσμος θα δείξει αν έχει συμπτώματα ή όχι. Και να μην διαδοθεί απότομα ο ιός και να γεμίσουν τα νοσοκομεία. Να σας πω κάτι; Πιάσαμε όλοι το νόημα πλέον ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι. Πρέπει πλέον να λέμε θετικά πράματα για να μην τρελαθούμε».

Να πάμε στα του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΣΠ λέει ότι το 69% των ομάδων της Β’ Κατηγορίας δεν πλήρωσαν τον Φεβρουάριο: «Τι δεν πληρώσαμε ένα μήνα; Δεν πειράζει θα τα κανονίσουμε. Ο ΑΠΟΕΛ πόσους μήνες χρωστά; Όχι τώρα, αλλά πιο παλιά. Εμείς έχουμε ενημέρωση ότι και άλλες ομάδες όπως η ΑΕΛ δεν πλήρωσαν. Να μην το βγάζουν πάνω στους αδύνατους. Αν έμειναν ένα μήνα απλήρωτοι μετά από αυτή την κατάσταση τι έγινε. Τα λεφτά που είχαμε για να πληρώσουμε τους παίκτες μας θα παίρναμε χορηγία από την ΚΟΠ όμως μας την έκοψαν από αυτούς τους φάκελους που έρχονταν. Άρκεψε η Ομοσπονδία μας τα “ανατροπή και πέναλτι”. Γι’ αυτό καλώ την ΚΟΠ να μας επιτρέψει τα χρήματα μας για να πληρώσουμε τους παίκτες μας. Όπως λένε οι τράπεζες ότι θα κάνει χάρες στα δάνεια, δεν μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας να κάνουν τη δουλειά και να πληρώσουν; Θέλω να μου φέρετε τις καταστάσεις των ομάδων και αν οι μισές δεν χρωστούν 6-7 μήνες εγώ να πληρώσω οκτώ μηνιάτικα. Όλοι ξέρετε τι γίνεται στην Κύπρο. Πάντα ο αδύνατος πληρώνει τη νύφη. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι ο Ρομπέν των δασών. Να τηρά τους νόμους, αλλά να βοηθά τους αδύνατους. Θέλουν τη Β’ Κατηγορία ή όχι; Όταν δεν δίνουν λεφτά θα κάνεις φακέλους ρε φίλε μου για να πιάσεις λεφτά».

Τότε είναι ανάγκη να κάνεις προϋπολογισμό των 300.000 ευρώ, κάνε των 100.000 ευρώ: «Αυτό που γίνεται στην Α’ Κατηγορία γίνεται και στη Β’ Κατηγορία. Αν δεν ήταν η ΟΥΕΦΑ να πιάνουν λεφτά θα πήγαιναν όλοι φυλακή. Καλά κάμνουν δηλαδή, γιατί πήραμε και εμείς λεφτά από τις πορείες του ΑΠΟΕΛ. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι για έξι ομάδες».

Γιατί το λέτε αυτό; Ο Ερμής μια ομάδα από ένα χωριό πήγε δύο φορές εξάδα, έπαιξε στην Ευρώπη… «Ε, ναι αφήκαμε όμως 15 μέρες απλήρωτους τους παίκτες και μας έβγαλαν στο ράδιο. Πρέπει να δούμε τους παίκτες να τους ρωτήσουμε αν κρατούν λεφτά, αν δεν κρατούν. Όλος ο πλανήτης έχει πρόβλημα οικονομικό. Έπρεπε να έρθουν από την Ομοσπονδία να μιλήσουμε να μας βοηθήσουν».

Λέγετε ότι η ΦΙΦΑ θα στηρίξει οικονομικά τις Ομοσπονδίες: «Ξέρετε ότι αν κλείσει το ποδόσφαιρο το 50% της παγκόσμιας οικονομίας θα καταρρεύσει. Φαντάσου πόσα εκατομμύρια ξοδεύονται. Να στείλει ένα κονδύλι η ΟΥΕΦΑ και μετά να μιλά».

Μιλήσατε με τους παίκτες για μειώσεις παικτών; «Όπως περνάμε δύσκολα εμείς, περνούν και οι παίκτες. Το ίδιο και η ΚΟΠ. Και αυτοί είναι άνθρωποι. Κλειδώθηκαν και αυτοί σπίτι τους γιατί φοβούνται. Εγώ θέλω να πάω στην τράπεζα να υπογράψω χίλια χαρτιά, αλλά δεν μπορώ να πάω. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε τους ποδοσφαιριστές χρήματα σαν είμαστε κλειδωμένοι. Δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη μεγάλα ποσά. Πρέπει να κατανοούμε τι συμβαίνει. Μετά έρχεται και το συμφέρον. Ο ένας λέει να σταματήσει το πρωτάθλημα ως έχει, ο άλλος σκέφτεται τα εκατομμύρια και δεν σκεφτόμαστε το κοινό συμφέρον. Και ο φίλος μου ο Νεοφυτίδης να κάτσει λίγο την μάππα χαμέ. Είναι θέμα επιβίωσης, δεν είναι θέμα λεφτών. Πρέπει να κάτσουμε κάτω και να σκεφτούμε λογικά. Η ΚΟΠ πρέπει να κάτσει να βρει λύση αμέσως για τη Β’ Κατηγορία. Να φύγουν οι ξένοι μας που δεν έχουμε πολλούς και να δούμε τι θα κάνουμε».

Ναι, αλλά σας συμφέρει αυτό γιατί είστε πρώτοι: «Αν μου πεις ότι σε δύο μήνες θα είναι όλα καλά να περιμένουμε και δύο και τρεις μήνες. Αλλά τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Λέμε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει. Αλλά, αυτοί που έχουν να κερδίσουν στην Α’ Κατηγορία είναι η πρώτη εξάδα. Σε μια καταστροφή που έρχεται πρέπει να μοιράζουμε τα πράματα. Αν η πρώτη εξάδα θέλει να μείνει μόνη της να την τραβήξει η ΚΟΠ όσο πάει και να σταματήσει το β’ γκρουπ».

Μα αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο, θα μας κοροϊδεύουν: «Να σας πω κάτι; Ότι θέλει η ΚΟΠ μπορεί να κάμει. Δηλαδή γιατί να παίξει η Νέα Σαλαμίνα και η Πάφος; Τι έχουν να κερδίσουν; Για μένα τα μπαράζ είναι το έγκλημα του αιώνα. Όπου υπάρχει οικονομικό πρόβλημα μπαίνει ο τζόγος στο γήπεδο. Πριν οκτώ χρόνια εγώ έκαμα αίτηση να βγω από το στοίχημα να ησυχάσει η κεφαλή μου. Όμως, τα συμφέροντα είναι πολλά».

Ναι, αλλά παλιά λέγατε ότι αυτά τα πράγματα δεν γινόντουσαν στα γήπεδα, τώρα μας λέτε πως συμβαίνουν: «Παλιά ήταν καλύτερα τα οικονομικά του ποδοσφαίρου. Τώρα είναι χειρότερα. Το θέμα είναι ότι τώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα με τη Β’ Κατηγορία. Πρέπει να λιγοστέψουν τα προβλήματα μας. Αφού και στο β΄γκρουπ της Α’ Κατηγορίας δεν θέλουν να παίξουν, σημαίνει μένουν οι πάνω (σ.σ. α’ γκρουπ) που θέλουν να παίξουν για τα λάφυρα. Δεν θα μας περιπαίξει κανείς. Αν φυσικά μπορούν να παίξουν λόγω κορωνοϊού».

Ο Ερμής θα βγει στην Α’ Κατηγορία; «Δεν μπορώ να πω τίποτε πλέον. Το έλεγα αυτό πριν τον κορωνοϊό. Τώρα δεν μπορώ να πω έτσι πράμα. Ούτε ξέρεις κανένας τι θα γίνει με τούτη την αρρώστια. Το σημαντικό είναι να βοηθηθούν οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας. Και ο Νεοφύτιδης να καταλάβει ότι δεν είναι μόνοι οι παίκτες. Είναι και οι προπονητές και το προσωπικό. Να μας βοηθήσουν από την ΚΟΠ αυτό το δίμηνο που είναι δύσκολο και μετά να πάμε παρακάτω. Πρέπει να έρθει η “μάμμα” (σ.σ. ΚΟΠ) να μας σάσει γιατί δεν θέλουν πολλά λεφτά οι παίκτες μας και οι μεγάλοι θα επιβιώσουν. Σωστά λέει ο Νεοφυτίδης για τους παίκτες της Β’ Κατηγορία. Ο Λούκας θα βρει τρόπο να σάσει τα πράματα, αλλά δεν είναι μόνο ο Λούκας η Β’ Κατηγορία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ