Έκλεισε 85 χρόνια προσφοράς ο ΑΣΙΛ (video)

Ο ΑΣΙΛ γιορτάζει σήμερα (26/6) τα 85χρονά του και στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε το επετειακό σήμα του σωματείου, ενώ δημοσίευσε και ευχές από τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά:

«Στις 26 Ιουνίου 1932 ιδρύεται στη Λύση από μερικά φτωχά αγροτόπαιδα και άπορους νέους ο Αθλητικός Σύλλογος Ισχύς Λύσης – ΑΣΙΛ. Μέχρι την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 το Σωματείο αναπτύσσει εκτός από την ποδοσφαιρική και πλούσια αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δράση. Ο ΑΣΙΛ λαμβάνει ενεργό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα. Πολλά μέλη αλλά και αθλητές και ποδοσφαιριστές του λαμβάνουν μέρος στον εθνικό ξεσηκωμό.

Σημείο αναφοράς τα νυχτερινά τουρνουά που διεξάγοντο από το 1967 μέχρι το 1974 με την συμμετοχή όχι μόνον ομάδων από όλη την Κύπρο αλλά και από ομάδες της Ελλάδας, Αγγλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σκωτίας. Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε ότι στα τουρνουά του 1973 τους αγώνες παρακολούθησαν 183.000 φίλαθλοι! Το 1985 η έδρα του Σωματείου μεταφέρεται στην Λάρνακα. Το 1986 ανεγείρεται με εθελοντική εργασία και δανεισμό μελών το προσωρινό οίκημα του Σωματείου στην προσφυγιά.

Την ίδια χρονιά ιδρύεται η Τράπεζα αίματος Λύσης. Η πρώτη αιμοδοσία αντί εγκαινίων του νέου οικήματος όπως επίσης το γυναικείο τμήμα του Σωματείου με κύριο σκοπό την διοργάνωση εκδηλώσεων για ενίσχυση άπορων συμπολιτών μας. Σήμερα, 85 χρόνια μετά, ο ΑΣΙΛ θυμάται το παρελθόν του και το τιμά με αξιοπρέπεια, πίστη και θέληση απέναντι στις δυσκολίες των καιρών! Χρόνια πολλά Λύση, να ζήσεις ΑΣΙΛ!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ