aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Διωγμός 19χρονων, ακυβέρνητο το πλοίο»

«Διωγμός 19χρονων, ακυβέρνητο το πλοίο»

Επιστολή στην «Goal» από την αναγνώστρια Έλενα Ανδρέου, αναφέρεται στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Αναλυτικά: «Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου για τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν για τη σεζόν 2016–2017, με την ομάδα μας να αγωνίζεται στο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας για άλλη μια σεζόν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον στρατηγό Κώστα Στρατή, στον Δημήτρη Τσίσσιο, στον υπεύθυνο ακαδημιών κ. Ζεκίλη καθώς επίσης και στην Επιτροπή Προγραμματισμού, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά.

Για τον προγραμματισμό, έγιναν συνολικά 20 μετεγγραφές, εννέα εκ των οποίων ήταν ξένοι. Επαναπατρίστηκαν Παραλιμνίτες, ήρθαν ταλέντα από άλλες κυπριακές ομάδες, ήρθε προπονητής και βοηθός προπονητή με υψηλούς στόχους. Στόχος ήταν όχι μόνο η άνοδος στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας, αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε στην έκτη θέση, μένοντας για άλλη μια χρονιά στη Β’ Κατηγορία. Καιρός είναι να μάθουμε να απολογούμαστε και να λαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Και τι εννοούμε με αυτό;

Στις 7/2/2017 πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις ότι στην ομάδα μας ήρθε καλός προπονητής, ενώ φέραμε λίγους αλλά ποιοτικούς ξένους, στο σύνολο εννέα, από τους οποίους ξεχώρισε μόνο ένας (!). Παραδείγματος χάρη, ένας εκ των ξένων ποδοσφαιριστών αγωνιζόταν στην ομάδα των U21. Παράλληλα λεγόταν στις Γενικές Συνελεύσεις, ότι οι ακαδημίες του σωματείου πήγαιναν αρκετά καλά. Πώς γίνεται να ειπώθηκε κάτι τέτοιο αφού όλες οι ομάδες (U13 – U18) βρίσκονται στον πάτο των βαθμολογιών του κάθε πρωταθλήματος;

Μόνο εξευτελιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα συμβόλαια που πρότεινε η διοίκηση στις 29/9/2016, των δεκατριών (13) ευρώ ημερησίως ακάθαρτα ή των τετρακοσίων (400) ευρώ τον μήνα. Τα συμβόλαια που μόλις προαναφέρθηκαν, αφορούσαν Παραλιμνίτες ποδοσφαιριστές. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, μιλάμε για τους 19χρονους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι από τα σπλάχνα τους Ενωσίτες.

Οι ποδοσφαιριστές έκαναν αντιπρόταση στη διοίκηση στις 2/10/2016 και ακόμα περιμένουν μια απάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια προτείνονταν προφορικά σε λογιστικό γραφείο. Για να υπογράφουν οι υπόλοιποι Κύπριοι αλλά και ξένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας τα ακριβά τους συμβόλαια, τους δινόταν προκαταβολή σε μετρητά.

Αυτή είναι η ποδοσφαιρομάνα Ένωση Νέων Παραλιμνίου (όπως τη χαρακτηρίζει όλος ο ποδοσφαιρόφιλος κόσμος της Κύπρου). Να είναι σε διωγμό οι 19χρονοι Παραλιμνίτες ποδοσφαιριστές, που οι περισσότεροι από αυτούς ανήκαν στην ομάδα των U17 τη σεζόν 2013–2014 όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Τότε όλοι στο Παραλίμνι είχαν να λένε για αξιόλογους ποδοσφαιριστές, που σε 2-3 χρόνια θα αγωνίζονταν σίγουρα στην ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Πέτρου Κωνσταντίνος, Γιωρκάτζιης Μιχάλης, Ιωάννου Αντώνης, Κίττος Σίμος, Κίττος Γιώργος, Πιττάτζιης Παναγιώτης, Δανιήλ Αντρέας, Ιωάννου Κωνσταντίνος, Χατζηκωνσταντής Γιώργος, Χατζηανδρέας Παναγιώτης, Μαχάττος Δημήτρης, Μαρτίνος Κυριάκου, Ματθαίος Πικής και Λευτέρης Φλουρής. Αυτοί είναι οι 19χρονοι για τους οποίους ο προπονητής, ο βοηθός προπονητή αλλά και η διοίκηση έλεγαν πως δεν υπάρχει ταλέντο.

Αν μπορούμε βέβαια να αναφέρουμε τη λέξη διοίκηση γιατί πλέον η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι ένα ακυβέρνητο πλοίο. Πώς γίνεται μια ομάδα να αγωνίζεται σε εκτός έδρας παιχνίδι (Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο) και να μεταβαίνει χωρίς συνοδεία από προπονητή και διοίκηση στο λεωφορείο; Θα υπάρχει βέβαια και το ερώτημα γιατί ειπώθηκαν όλα αυτά. Υπάρχει λόγος και υπάρχει και η απάντηση. Καλό θα ήταν να υπάρξει ένας προβληματισμός μήπως και φανεί στην άκρη του τούνελ μια ελπίδα διάσωσης του σωματείου. Πλέον αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα με το θέμα της εταιρείας, μήπως και καταφέρει να σωθεί το σωματείο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ