aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τορναρίτης: «7 φάκελοι; Εγώ λέω πως είναι 27»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τορναρίτης: «7 φάκελοι; Εγώ λέω πως είναι 27»

Αναστολή του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ανακοίνωσε χθες (9/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε συνεδρία ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα του επαναλαμβανόμενου φαινομένου αγώνων του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που όπως προκύπτει από εκθέσεις που αποστέλλονται από την UEFA, ενδέχεται να υπήρξε προσυνεννόηση.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, κλήθηκε να σχολιάσει την αναστολή του πρωταθλήματος στην πρωινή εκπομπή του «Σιγμα» «Πρωτοσέλιδο».

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για τους φάκελους: «Οι φάκελοι είναι αυτοί που διαλέγονται. Υπάρχουν πάρα πολλοί φάκελοι και από την πρώτη κατηγορία που δεν προωθούνται. Αυτή είναι η άποψη μου. Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Στο ποδόσφαιρο ήμουν από το 2001 μέχρι το 2005. Επανήλθα φέτος, και είμαι όπως το αρνί στην σφαγή. Βοηθούσαμε την ομάδα μας, ούτε ήξερα τους διαιτητές. Ποιοι είναι οι βοηθοί, πως ορίζονται, δεν ήξερα τίποτα. Να σας θυμίσω τι έγινε την 14η αγωνιστική με τον ΑΣΙΛ όταν το παιχνίδι ήταν 2-0, το κάναμε 3-0 με κανονικό τέρμα. Μετά δεχθήκαμε γκολ με πέναλτι που ήταν ένας παίκτης 7 μέτρα οφσάιντ. Τα θέματα που προκύπτουν και ξέρω, και πιστεύω πως είναι χειρότερα στην πρώτη κατηγορία, αρχίζουν από τομείς που δεν είναι ξεκαθαρισμένοι. Ποιος ορίζει τους διαιτητές; Πως γίνεται πρόεδροι και παράγοντες να γνωρίζουν ποιοι ορίζονται; Ορισμένοι ξέρουν, όχι όλοι. Δεν μπορούν όλα αυτά να λυθούν σε λίγες μέρες επειδή ο Ολυμπιακός πήγε στη Δικαστική. Ο Ολυμπιακός δεν έχει φάκελος, ούτε ένα. Παίζει όλα τα παιχνίδια και γι αυτό είναι πρώτος. Κερδίσω μου δίνουν τα παιχνίδια, χάνω που δίνουν τα παιχνίδια».

Για τις ενδείξεις της UEFA για προσυμφωνημένους αγώνες: «Αν μπορούσα να μιλήσω, θα μιλούσα και θα άρχιζαν τα χάζια. Αυτοί οι φάκελοι δεν ήρθαν τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Και θα συνεχίσουν να έρχονται ώσπου υπάρχει αυτή η δομή και αυτός ο τρόπος που λειτουργεί το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι όλα λάθος, τα πάντα, τίποτα δεν είναι σωστό. Τέσσερεις αγωνιστικές πριν το τέλος, βρέθηκαν προσυμφωνημένοι αγώνες. Ανακαλύψαμε την παττίχα. Ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου. Δεν είναι ο Ολυμπιακός σε αυτούς του τους φακέλους. 7; Εγώ λέω πως είναι 27. Μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος. Μια έντιμη απάντηση. Για ποιες ομάδες προωθήθηκαν και αν υπάρχουν. Και γιατί σήμερα; Γιατί δεν διακόπηκε πριν μια εβδομάδα».

Το καταληκτικό του σχόλιο: «Ασχολήθηκα φέτος, επέστρεψα. Δεν σας κρύβω πως είδα άλλα πράγματα. Μια φορά μίλησα γιατί μπορεί να βρεθώ να πληρώνω δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα. Απαγορεύεται να μιλάς, απαγορεύεται το ένα, το άλλο. γίνονται θαύματα. Πρέπει να δούμε πως είναι λάθος η εποχή. Να ζητούσαν αναβολή για να εκδικάσουν την υπόθεση, το καταλαβαίνω. Όχι να λέμε ότι θα ερευνήσουν τώρα. Θέλουν να βρουν τρόπο να με σταματήσουν. Να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί και ποιοι. Προσπαθούν να βρουν τρόπο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Λίγα είπα, ακόμη δεν είπα τίποτα. Έχει αλλάξει η ζωή μου, διαβάζω βιβλία, γυμνάζομαι. Έχω άλλη ζωή. Δεν μπορώ να γίνω σωτήρας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στην πρώτη κατηγορία είναι χειρότερα. Αν μπω σε λεπτομέρειες, θα διακοπούν τα πάντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ