aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΑριστοδήμου: «Με ενοχλεί όταν θίγουν την οικογένειά μου»

Αριστοδήμου: «Με ενοχλεί όταν θίγουν την οικογένειά μου»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ανδρέας Αριστοδήμου δήλωσε στην «Goal News» ότι είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει ξανά την προεδρία του Ολυμπιακού, την ερχόμενη Τετάρτη στην έκτακτη εκλογική συνέλευση.

Παραλλήλως, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που -ισχυρίζεται πως- έτυχε και την ενόχλησή του επειδή -όπως εξήγησε- κάποιοι έθιξαν την οικογένειά του.

-Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν στη σύγκλιση εκλογικής γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου;

«Είναι έκτακτη και βασίζεται στο άρθρο 34 Β, το οποίο λέει πως αν παραιτηθούν έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκαλείται συνέλευση μέσω της οποίας θα βγει το επόμενο προεδρείο».

-Ποιος ήταν ο λόγος της παραίτησης των μελών της διοίκησης;

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρόλο που είχαμε περάσει εφτά φορές τα οικονομικά κριτήρια κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και παρόλο που αρχίσαμε τη σεζόν χωρίς να χρωστάμε, δεν εξασφαλίσαμε την οικονομική ομαλή λειτουργία. Μέχρι στιγμής το πρόβλημά δεν είναι το μισθολόγιο των παικτών, αλλά τα παρελθόντα χρέη από το 2003 μέχρι σήμερα. Καθημερινώς συσσωρεύονται και γίνονται ένα δυσβάσταχτο βάρος για τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να το αντέξει ένα άτομο. Χρειάζεται μια αγαστή συνεργασία των φιλάθλων, των παραγόντων και γενικά, των ανθρώπων που πιστεύουν και συνδράμουν τα τελευταία χρόνια τακτικά».

-Τα μέλη που παραιτήθηκαν, δηλαδή, το έκαναν επειδή δεν μπορεί να καλυφτεί το οικονομικό;

«Γνώμη μου είναι ότι μπορούσε να λυθεί και αυτό. Πιστεύω ότι πιθανόν να είχε προετοιμαστεί η παραίτηση».

-Δηλαδή;

«Υπήρχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και κόσμος, που ίσως να μην ήθελαν να ακολουθήσει μιαν άλφα πορεία ο πρόεδρος, αλλά τη βήτα πορεία. Συνεπώς, ο μοναδικός τρόπος να εξαναγκαστεί ένας πρόεδρος να παραιτηθεί και να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, ήταν να μειώσει τα μέλη του συμβουλίου».

-Μετά από όλα αυτά, σκοπεύετε να παραιτηθείτε ή θα διεκδικήσετε ξανά την προεδρία;

«Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ. Ίσα-ίσα, το αντίθετο. Σκοπεύω να καλύψω τα αναλογούντα σε μένα οικονομικά θέματα του Ολυμπιακού και θα κατέβω με δικό μου ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές».

-Έχετε βρει τους αντικαταστάτες των μελών που έχουν παραιτηθεί;

«Ναι, θα είναι άτομα τα οποία εμπιστεύομαι. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα εμπιστοσύνης των μελών προς τον πρόεδρο και του προέδρου προς τα μέλη».

-Γιατί όμως να προετοιμάσουν, όπως ισχυριστήκατε, την παραίτησή τους και κατ’ επέκταση την ανάγκη για σχηματισμό νέας διοίκησης; Υπήρξε αντιπαράθεση με τους πρώην διοικητικούς συνεργάτες σας;

«Ναι, υπήρξε πολλές φορές αντιπαράθεση, η οποία δεν έβγαινε στην επιφάνεια είτε από φόβο είτε από σκοπιμότητα. Αντιλαμβανόμουν από τα διάφορα μηνύματα που δεχόμουν και κάποια που δημοσιεύτηκαν στο Facebook, ότι υπήρχε η γνώμη ότι έπρεπε να παραιτηθώ ή να αποσυρθώ από τον Ολυμπιακό. Κάτι που είναι εφικτό να το πιστεύει οποιοσδήποτε. Δεν είναι λάθος. Εγώ πιστεύω ότι επιτέλεσα ένα σωστό έργο με καθαρά χέρια και καθαρό προφίλ. Αυτά τα δύο με χαρακτηρίζουν».

-Αισθάνεστε πίκρα για την αντιμετώπιση που τύχατε;

«Όχι. Αισθάνομαι απογοήτευση από το γεγονός ότι κανένας δεν κατάλαβε ότι προσπαθώ να κάνω τον Ολυμπιακό αυτοχρηματοδοτούμενο. Να εμβάσω νέο αίμα στις ακαδημίες. Να προωθήσω παίκτες στην Α’ Κατηγορία και να δώσουν οικονομικό όφελος παίζοντας είτε στον Ολυμπιακό είτε σε άλλες ομάδες της Κύπρου είτε στο εξωτερικό. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες στη Β’ Κατηγορία εκ των οποίων έξι ή εφτά είναι εξαιρετικοί και μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε ομάδα της Κύπρου. Είναι κρίμα να βγάζουμε τέτοιους παίκτες και να μην τους δίνουμε έναντι κάποιας αμοιβής, που θα μπορεί να καλύπτει τον προϋπολογισμό μας για την επόμενη σεζόν».

-Τι είναι εκείνο που σας απογοήτευσε περισσότερο;

«Με ενοχλεί κυρίως όταν θίγονται οικογενειακά θέματα και όχι το έργο που επιτελώ. Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική βασίζεται στο έργο μου, δέχομαι συμβουλές, δέχομαι να μου τηλεφωνήσει οποιοσδήποτε. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και για τον τελευταίο φίλαθλο».

«Συμφωνία με δύο παίκτες για τον Δεκέμβριο»

Ο Ανδρέας Αριστοδήμου δηλώνει ότι, παρά το γεγονός ότι καθημερινώς ξεφυτρώνουν παρελθοντικά χρέη, με τη βοήθεια των συνεργατών του είναι σε θέση να τα καλύψει, ώστε να περνά ο Ολυμπιακός τα κριτήρια και να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Σε ερώτηση αν μπορούν οι μαυροπράσινοι να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία, απάντησε: «Ναι, πιστεύω όι μέχρι τον Δεκέμβριο βλέπω την ομάδα στην πρώτη τετράδα. Μετά τον Δεκέμβριο τη βλέπω στην πρώτη τριάδα».

Μετά από μια τέτοια δήλωση, ρωτήσαμε αν προμηνύεται χειμερινή ενίσχυση και αν έχουν εντοπιστεί ποδοσφαιριστές από τώρα. «Ναι, έχουμε συμφωνήσει με δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Να μου επιτρέψετε, όμως, να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους».

Για το κλείσιμο της συνέντευξης, ο Αριστοδήμου απευθύνθηκε στους φίλους του σωματείου της πρωτεύουσας: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποτελείται από καλό μίγμα και μάγμα. Μπορεί ο επιχειρηματικός και ο απλός κόσμος να συνασπιστεί και να αποτελέσει μία ήρεμη δύναμη. Χωρίς να έχει ίντριγκες και αντιπαραθέσεις ή να κριτικάρει άσχημα αποφάσεις του προπονητή ή τους παίκτες και να οδηγούμαστε προς κηλίδωση υπολήψεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ