aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΚοσμάς: «Χρειάζεται τρέξιμο και δύναμη για να αντέξεις»

Κοσμάς: «Χρειάζεται τρέξιμο και δύναμη για να αντέξεις»

Η φετινή διαδρομή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας από την αρχή έδειξε πως θα επικρατήσει έντονος συναγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και δεν αποκλείεται το σκηνικό να ξεκαθαρίσει στην τελική ευθεία.

Η αλλαγή των δεδομένων (μία η θέση της ανόδου) από μόνη της δημιουργεί περισσότερο συναγωνισμό, υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες με κύριο χαρακτηριστικό την ισοδυναμία και οι συχνές ανακατατάξεις επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για συναρπαστικό μαραθώνιο.

«Πιστεύω πως θα χρειαστεί να φτάσουμε στην τελική ευθεία της διαδρομής για να είμαστε απόλυτοι στις προβλέψεις μας. Υπάρχει ένας όμιλος από αρκετές ομάδες με ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές και κάθε αγώνας, έχει πάντα ψηλό βαθμό δυσκολίας. Έχουμε μπροστά μας πλέον ένα μεγάλο δείγμα και οι συχνές ανακατατάξεις θα έχουν συνέχεια, έστω και αν κάποιες ομάδες ξεκόψουν από τις υπόλοιπες», ανέφερε σε συνέντευξη στην τελευταία έκδοση του Περιοδικού ΚΟΠ ο προπονητής της Αναγέννησης Δερύνειας Γιώργος Κοσμάς.

Τα χαρακτηριστικά της Κατηγορίας ως προς το επίπεδο του ποδοσφαίρου, για τον Γιώργο Κοσμά είναι η δύναμη γιατί μόνον έτσι ανταποκρίνεται κάποιος στους πιεστικούς ρυθμούς της. Τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι μια πολύ δύσκολη Κατηγορία για όσους δεν την γνωρίζουν καλά. Είναι ασφαλώς διαφορετικός ο ρυθμός σε όλα τα επίπεδα, σε σύγκριση με την Α’ Κατηγορία αλλά και πολύ δύσκολη Κατηγορία για όσους την υποτιμούν. Η τακτική εδώ δεν είναι τόσο εμφανής όσο στη μεγαλύτερη μας Κατηγορία, για να αντέξεις στους ρυθμούς της χρειάζεται περισσότερο τρέξιμο και δύναμη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο πολλοί αγώνες είναι ντέρμπι».

Αναφορικά με την χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών στην Κατηγορία, ο Γιώργος Κοσμάς παρατηρεί με ικανοποίηση ότι υπάρχει ταλέντο στις ομάδες που επενδύουν: «Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι η καλή παρουσία τους θα βοηθήσει γενικότερα και θα σπρώξει και άλλες ομάδες να επενδύσουν και σε νέα παιδιά. Στην Αναγέννηση έχουμε τον Σιών, με αρκετό χρόνο συμμετοχής και τον νεαρότερο Λύσανδρο Χριστοδούλου, στο Παραλίμνι πέραν από τα υπόλοιπα παιδιά που είχαν συμμετοχή και σε προηγούμενες χρονιές αναφέρω το όνομα του Μιχάλη Γιωρκάτζιη. Στην Αγία Νάπα υπάρχει ο Ηλίας Γεωργίου, στην Ομόνοια Αραδίππου ο Δημήτρης Θεοδώρου και στον Χαλκάνορα παρά τη βαθμολογική του θέση, υπάρχουν κάποιοι νεαροί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές».

Για τον προπονητή της Αναγέννησης η τηλεοπτική προβολή βοηθά τα μέγιστα στην πορεία της αναβάθμισης και το σχόλιο του είναι χαρακτηριστικό: «Η απόφαση της ΚΟΠ για τηλεοπτική προβολή των αγώνων της Β’ Κατηγορίας πάνω σε εβδομαδιαία βάση, ήταν πολύ ορθή και δημιούργησε νέα δεδομένα. Είναι μεγάλο κίνητρο κυρίως για τους ποδοσφαιριστές, που τους ζούμε καθημερινά και περιμένουν με αγωνία κάθε τηλεοπτική μετάδοση. Θέλουν και οι ίδιοι με την αγωνιστική τους παρουσία να δείξουν ότι συμμετέχουν σε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και με προοπτική, ότι παίζουν καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή την Κατηγορία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ