aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΧρόνια Πολλά Αναγέννηση Δερύνειας

Χρόνια Πολλά Αναγέννηση Δερύνειας

Το δελτίο Τύπου της Αναγέννησης Δερύνειας για τη σημερινή μέρα που έχει τα γενέθλια της.

Αναλυτικά: «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν 96 χρόνια ιδρύθηκε επίσημα από μια ομάδα φιλοπρόοδων κατοίκων της Δερύνειας με επικεφαλής το δάσκαλο Ελευθέριο Ιακώβου Μοντάνιο το «Αναγνωστήριο η Ομόνοια» το οποίο μετέπειτα ονομάστηκε “Μορφωτικός Σύλλογος Αναγέννησης Δερύνειας”.

Σκοπός τους ήταν να ιδρύσουν ένα σχολείο για τους μεγάλους, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο δάσκαλος, προσφέροντας παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής, ευκαιρίες μόρφωσης, υγιούς ψυχαγωγίας και ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Αυτό το έργο συνεχίζεται για 95 ολόκληρα χρόνια χωρίς διακοπή έστω και αν πολλές φορές οι αντικειμενικές δυσκολίες φάνταζαν ανυπέρβλητες. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένας διαρκής αγώνας εθελοντικής προσφοράς από τα μέλη και τους φίλους του σωματείου που με μεγάλους κόπους και θυσίες κρατούσαν την Αναγέννηση ζωντανή για να προσφέρει στη Δερύνεια και κυρίως τη νεολαία.

Η προσφορά αυτού του σωματείου είναι πολύ καλά γνωστή σε όλους και είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μπορούσε να ήταν η Δερύνεια χωρίς αυτό το σωματείο που πολλές φορές την έκανε περήφανη σε όλη την Κύπρο όχι μόνο για τις αθλητικές επιτυχίες.

Αλλά κυρίως για το ήθος που χαρακτηρίζει τους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν τις ομάδες όλων των ηλικιών στα αθλήματα που καλλιεργεί, τη στάση των φιλάθλων αλλά και των ατόμων που συμμετέχουν στη διοίκηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ