aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΤα λάθη του Λίλλη, το μπάτζετ των €650.000 και ανανέωση με Δαμιανού

Τα λάθη του Λίλλη, το μπάτζετ των €650.000 και ανανέωση με Δαμιανού

Ο πρόεδρος της Αλκής Ορόκλινη, Άντης Λόππας, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Μαλέκκου, «Όλα Μάλε», στον Super ΣΠΟΡ FM, και μίλησε για όλα όσα αφορούν στους κυανέρυθρους, ενώ από τις αναφορές του βγήκαν και κάποιες ειδήσεις.

«Εγώ τη συζήτηση περί δημιουργίας της Αλκής περί ενοποιημένης ή ανεπίσημα ενοποιημένης, την κάναμε αρκετά χρόνια πριν την διάλυση του σωματείου. Έλεγα πως αυτή η ομάδα έχει ημερομηνίες λήξης. Το 2010 δεν χρωστούσε η Αλκή που ήμουν στο συμβούλιο αλλά έβλεπα μια κατάσταση ανεξέλεγκτη και την επόμενη σεζόν αρνήθηκα να μπω στο συμβούλιο. Προέβλεπα πως θα πάμε εκεί που φτάσαμε…», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θέλω να στείλω την συμπάθεια μου στο κόσμο που έχασε λεφτά λόγω αυτής της ενέργειας και στον απλό φίλαθλο. Το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Η ομάδα διαλύθηκε και άρχισε μια νέα προσπάθεια από την 4η κατηγορία. Κατά 90% αυτοί που έχουν να παίρνουν λεφτά είναι παίκτες που έφερε ο κ. Λίλλης. Είχαμε 2.7 εκατομμύρια προϋπολογισμό τότε. Αν η Αλκή έκλεισε με χρέος 3 εκατομμύρια, τα περισσότερα είχαν να παίρνουν ποδοσφαιριστές που έφερε ο κ. Λίλλης».

Σχετικά με τη δημιουργία του νέου σωματείου είπε: «Οι σκέψεις ήταν δύο, είτε αρχίζουμε από το αγροτικό είτε βρίσκουμε ένα μικρό σωματείο για να κάνουμε άτυπη ενοποίηση. Αν κάναμε ένα νέο σωματείο θα είχαμε και πάλι προβλήματα με τα παλιά.  Έπρεπε να γίνει μια ενοποίηση, κάτι που έγινε. Αρχικά πήγαμε στον Σπάρτακο Κιτίου. Θεωρήσαμε πως είναι μια φυσική εξέλιξη στην περιοχή. Οι άνθρωποι εκεί δεν έδειξαν όμως ενδιαφέρον και το 2013 κάναμε την πρόταση στην Ομόνοια Ορόκλινης, αλλά δεν είχε ανταπόκριση. Την επόμενη χρονιά το θέμα ξαναήρθε στο προσκήνιο και έγινε αποδεκτό το αίτημα μας. Έγινε συνέλευση (35-1 υπέρ) και έγινε το όνομα Αλκή Ορόκλινη. Επιλέξαμε το «Αμμόχωστος» για έδρα και προπόνηση κάνουμε στα Περβόλια. Είναι εξαιρετική η συνεργασία και η φιλοξενία μας».

«Όταν κάναμε την ενοποίηση στόχος ήταν να ανεβούμε αμέσως στην Α΄ Κατηγορία. Αν μέναμε 1-2 χρόνια στην Β΄ Κατηγορία δεν θα ήταν καταστροφικό. Το πιο δύσκολο ήταν η παρουσία μας στην 4η κατηγορία. Τα πρώτα παιχνίδια δεν μας βγήκαν, ήταν δύσκολα, αλλά μετά όλα ήταν πιο εύκολα. Η πιο εύκολη χρονιά ήταν η φετινή», συνέχισε.

Για τον Νίκο Λίλλη πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό που αρκετοί έχασαν λεφτά. Ο Νίκος Λίλλης δεν το έκανε σκόπιμα. Έκανε κάποιες δουλειές που περίμενε τεράστια εισοδήματα, τα οποία όμως δεν ήρθαν. Έγινε άθελα του όλο αυτό. Πλέον δεν έρχεται στο γήπεδο. Δεν έχει έρθει σε κανένα παιχνίδι ο κ. Λίλλης».

«Καθόμαστε και κάνουμε τον προϋπολογισμό. Βλέπουμε τα σίγουρα έσοδα και τα προβλεπόμενα έσοδα και ακολούθως ενημερώνω τον κ. Δαμιανού τα λεφτά που έχει να διαχειριστεί. Έχουμε 300 μέλη και 500 εισιτήρια διαρκείας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι και τον Φεβρουάριο. Θα πληρώσουμε και τα πριμ», είπε ακολούθως για τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Σάββας Δαμιανού φέτος θα παραμείνουν κατά 99%. Θα έρθουν 6-7 ποδοσφαιριστές φέτος για να ενισχύσουν την ομάδα. Ο Σάββας είναι ήδη Πορτογαλία και έχει εντοπίσει κάποιους ποδοσφαιριστές. Το μπάτζετ μας για τι νέα σεζόν θα είναι 650.000 ευρώ, όλα μέσα».

«Η Αλκή για να χρησιμοποιήσει 650.000 ευρώ για μπάτζετ, πρέπει να δουλέψει με άλλο τρόπο. Δηλαδή να πάει στους ατζέντηδες. Εμείς πρέπει να πάμε στη πηγή. Άρα ο προπονητής μας θα πάμε Πορτογαλία, Ελλάδα και άλλες χώρες για να βρει τους παίκτες. Γνωρίζεται καλά πως όταν ένας παίκτης πάει στο ΑΠΟΕΛ ζητάει ένα μισθό, σε μια άλλη ομάδα άλλο μισθό και πάει λέγοντας… Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε ακριβώς από ένα ποδοσφαιριστή. Προχθές ήρθε ένας παίκτης μας και μου ζήτησε πριμ εξάδας για του χρόνου!», συμπλήρωσε σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Ακολούθως αποκάλυψε πως ο πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας Πατουλέα, έφθασε μία ανάσα από την Αλκή Ορόκλινη: «Ο Σάββας μου είπε για τον Πατουλέα πριν πάει στην Πάφο. Συμφωνήσαμε ένα ποσό, μετά ζήτησε περισσότερο και έτσι δεν προχωρήσαμε».

Γιατί η Αλκή δεν ήταν μέρος της ενοποίησης που δημιούργησε την ΑΕΚ: «Τότε μου έγινε νύξη από τον Ντίνο Λευκαρίτη και ήμουν πολύ υπέρ για να μπει μέσα η Αλκή. Ο τότε πρόεδρος ήταν αρνητικός. Εγώ πίστευα πως με τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο δεν θα αντέχαμε. Έβλεπα πως ήταν η καλύτερη λύση. Δεν ξέρω αν ήταν κομματικοί οι λόγοι που δεν έγινε αυτό».

Για τον κόσμο της ομάδας του είπε: «Στην 4η κατηγορία παίξαμε με την Ολυμπιάδα Λυμπιών και είχε 1000 άτομα στο γήπεδο. Οι 200 ήταν της Ολυμπιάδας!».

Για την διαιτησία εξέφρασε την άποψη του πως «από την 4η διαιτησία μέχρι σήμερα είχαμε και κακές διαιτησίες. Δεν έχουμε παραπονεθεί σαν σωματείο ποτέ. Θα συνεχίσουμε το ίδιο και στην 1η κατηγορία. Δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή την διαδικασία».

Για την φιέστα: «Στο παιχνίδι με το ΘΟΪ θα γίνει η απονομή και θα γίνει μια φιέστα έξω από το σωματείο. Κινδυνεύαμε να χάσουμε το σωματείο μας και το αγόρασαν κάποιοι φίλαθλοι μας, είναι δική τους ιδιοκτησία».

Για τον Σάββα Δαμιανού: «Ήταν ποδοσφαιριστής της Αλκής, ήταν και αρχηγός αλλά και βοηθός προπονητή για αρκετά χρόνια. Δεν είναι ξένος. Ήταν μια φιλοσοφία που θέλαμε να έρθουν κοντά οι Αλκαίοι. Δεν ήταν στον ΑΣΙΛ τότε, είχε παραιτηθεί. Τότε του μίλησα για να δω αν τον ενδιαφέρει. Μου είπε πως θέλει να σκεφτεί και αργότερα συμφωνήσαμε. Είναι πολύ δυνατός στο να διαλέγει τους παίκτες που θέλει. Πιστεύω είναι εξαιρετικός σε αυτό τον τομέα. Ξέρει ακριβώς τι επιλογή θα κάνει. Φέτος μας βγήκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Έχει ανανεώσει  για ακόμη δύο χρόνια στην ομάδα».

Για τις ακαδημίες: «Μέχρι αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν ασχολήθηκε τόσο με τις ακαδημίες. Φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ήρθε κόσμος παλιά και παλιοί Αλκαίοι. Είναι και ένας όρος που έβαλα. Αν δεν έρθουν άτομα να βοηθήσουν τις ακαδημίες, δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα έχουμε φέτος τουλάχιστον 120 παιδιά στις ακαδημίες».

Για τον ποιο παίκτη θα ήθελε να πάρει στην Αλκή Ορόκλινη: «Θέλω τον Μανέ της Λίβερπουλ (γέλια)! Μου αρέσει ο Σέρινταν που αγωνιζόταν στην Ομόνοια και ο Πατουλέα της Πάφου, πιστεύω πως θα αγωνιστεί ακόμη καλύτερα στην Α΄ Κατηγορία».

Για τον Ανδρέα Παπαθανασίου: «Ήταν από τους πρωταγωνιστές για την επιτυχία της Αλκής. Πολλές φορές έβαζε γκολ ή κέρδιζε ένα πέναλτι από το πουθενά. Είχε την εμπειρία να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει σημαντικά. Είναι θέμα προπονητή και του ιδίου αν θα συνεχίσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ