aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΣτην κόψη του ξυραφιού

Στην κόψη του ξυραφιού

ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για τον Άρη, το αποψινό παιχνίδι είναι μίας επιλογής. Αν θέλει να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση και να κάνει το άλμα που θα του δώσει το δικαίωμα να ελπίζει στην παραμονή του θα πρέπει να κερδίσει την Αλκή. Έχασε ήδη πολύτιμο έδαφος και πριν βουλιάξει και άλλο, οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να αναλάβουν δράση. Δεν φτάνουν μόνο οι καλές εντυπώσεις (αν και ούτε αυτές στα τελευταία ματς έκαναν έντονα την εμφάνισή τους), παρά μόνο δράση, τρέξιμο και γκολ.

Οι πράσινοι καλούνται να αγωνιστούν με έξυπνη τακτική, καθώς η αντίπαλός τους είναι μια ομάδα με πολύ καλούς επιθετικούς, που θα πρέπει να φυλαχθούν καλά, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς επιβάλλεται να εμφανιστεί με επιθετικό πρόσωπο. Να μην δεχθεί γκολ αλλά να βγει μπροστά για να δημιουργήσει και φάσεις που θα του αυξήσουν τις πιθανότητες να κερδίσει τον αγώνα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι σίγουρο πως θα αλλάξει κάποια πράγματα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νουρεντινόσκι, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Μουλόπουλο, Ντρομπάροφ, Μαμμίδη και Ράντου. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ευσταθίου, Φράγκος, Ενγκολό και Παναγή, ενώ στην επίθεση θα είναι ο Μαραγκουδάκης με τον Ιονίτσα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να δούμε στην ενδεκάδα και έναν από τους Γιούσεφ ή Πάγκαλο.

Οι εννιά βαθμοί που χωρίζουν την Αλκή Ορόκλινη από την 13η θέση, που δίνει εισιτήριο στη Β’ Κατηγορία, είναι ικανοποιητικοί. Σήμερα, λοιπόν, απέναντι στον 13ο Άρη το παιχνίδι έχει την εξής σημασία για την «Αθάνατη»: Είτε θα αποδράσει με όφελος από το Τσίρειο, κάτι που θα διατηρήσει ή θα ανοίξει την ψαλίδα, είτε θα ηττηθεί και θα βρεθεί πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη (κάτι που πιθανόν να φέρει και άλλες ομάδες που τη διώκουν σε πιο κοντινή απόσταση). Επομένως, θα πρόκειται για επιτυχία αν έρθει σήμερα το «διπλό» στη Λεμεσό.

Στο ευκταίο για την Αλκή σενάριο υπάρχει το ενδεχόμενο αναρρίχησής της στη βαθμολογία, αφού οι ομάδες που βρίσκονται δύο βαθμούς πιο πάνω, Ομόνοια και Πάφος, θα αναμετρηθούν σήμερα στο ΓΣΠ. Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα που επικρατούν στις τάξεις των κυανέρυθρων δεν υπολογίζεται ο Ενγκομό, ενώ από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται ο Πάρπας. Ο Σάββας Δαμιανού πάντως δεν έδειξε να προτίθεται για διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγούν οι ακόλουθοι έντεκα: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ιτούα, Ντιακιτέ, Χαρή, Τιγκρουντζιά, Ανδρέου, Ντουβεντρού, Μπιλάλ, Σεμέδο, Φαμπρίσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ