aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΗ Αλκή Ορόκλινη το πάει ανάποδα

Η Αλκή Ορόκλινη το πάει ανάποδα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Την άνοδο στην Α’ Κατηγορία ακολουθεί συνήθως η εξής συμπεριφορά της θριαμβεύτριας προς τη συντριπτική πλειονότητα των στυλοβατών της επιτυχίας: «Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε, από εδώ η έξοδος». Καθότι, η ομάδα θα αγωνιστεί σε πιο υψηλό επίπεδο και οι παράγοντές της θέλουν να κάνουν μετεγγραφάρες για να επιτευχθεί η παραμονή. Πού οδηγεί το άκρατο άππωμα τις πλείστες των περιπτώσεων, είναι τοις πάσι γνωστό.

Ένα χρόνο μετά, επιστροφή στη Β’ Κατηγορία με οφειλές που φέρνουν τον σύλλογο είτε στη χρεοκοπία είτε ένα βήμα πριν από αυτήν. Είναι γι’ αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος λειτουργίας της πρωταθλήτριας Β’ Κατηγορίας. Η Αλκή Ορόκλινη δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Αντιθέτως, πάει ανάποδα σε σχέση με τους πλείστους προβιβασμένους των τελευταίων χρόνων.

Κατ’ αρχάς, η διοίκηση διατήρησε στο πόστο του τον Σάββα Δαμιανού. Σε αντίθεση με άλλους, οι οποίοι διώχνουν τον προπονητή που οδηγεί την ομάδα στην άνοδο για να φέρουν κάποιον «προπονηταρά» στη θέση του. Στη συνέχεια, ο Κύπριος προπονητής φρόντισε να διατηρήσει τον κορμό της ομάδας, που εξασφάλισε την άνοδο. Το πρώτο μέλημά του ήταν η παραμονή 13 ποδοσφαιριστών, πέντε κοινοτικών και οκτώ Κύπριων, ενώ αποφάσισε την αποχώρηση μόνο έξι παικτών.

Ακολούθως, ηγήθηκε του μετεγγραφικού σχεδιασμού, ανάβοντας το πράσινο φως για την ένταξη άλλων εφτά παικτών του καταλόγου Β. Επόμενο βήμα, η προσπάθεια για περισσότερες επιλογές με την απόκτηση Κύπριων δανεικών. Συνοπτικά, φανερώνει εμπιστοσύνη στο μεγαλύτερο μέρος της ομάδας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας. Ταυτοχρόνως, ήταν αυτονόητο πως για να ανταπεξέλθει στην Α’ Κατηγορία η Αλκή, ήταν επιβεβλημένες κάποιες προσθαφαιρέσεις. Πλέον αναζητείται βάθος, αφού η σεζόν θα είναι μεγάλη και θα χρειαστούν επιλογές.

Όλο αυτό είναι η περιγραφή ενός μελετημένου ορθολογικού σχεδιασμού, που εκπονήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον Δαμιανού. Σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση υπό την προεδρία του Άντη Λόππα. Η Αλκή λοιπόν στελεχώνεται και προετοιμάζεται σε ένα υγιές -ποδοσφαιρικά και διοικητικά- περιβάλλον. Γεγονός που καθιστά πέρα για πέρα ενδιαφέρουσα την προσπάθεια που θα κάνει την ερχόμενη σεζόν, για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ