aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Πυρά» Κώστα Ηλία: «Κάθε βδομάδα μου έδιναν χρήματα για να χαρίσω»

«Πυρά» Κώστα Ηλία: «Κάθε βδομάδα μου έδιναν χρήματα για να χαρίσω»

Σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες προφανώς και θα πρέπει να τεθούν ενώπιον της Αστυνομίας, έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας και νυν τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ομάδας. Ο Κώστας Ηλία μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sports1 χαρακτήρισε με κουκλοθέατρο τα όσα συνέβησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του πρόεδρου της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου ως ύποπτους για χειραγώγηση του αγώνα με τον Οθέλλο. Ο Κώστας Ηλίας ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι η προσπάθεια επηρεασμού παικτών είναι σύνηθες φαινόμενο στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις

«Ήμουν στο Δικαστήριο. Βασικά δεν ήταν Δικαστήριο, ήταν κάτι σαν κουκλοθέατρο. Φαινόταν ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα. Αυτό που είδα σας λέω. Δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο. Χωρίς να έχουν κάποιες κατηγορίες εναντίον τους, τους έβαλαν 8 μέρες κράτηση. Ειδικά του διαιτητή, όπως άκουσα στο Δικαστήριο δεν είχαν τίποτα εναντίον του.

Επειδή ο πρόεδρος του Οθέλλου έχασε και δεν πήρε τα μπόνους που του έταξαν κάποιες άλλες ομάδες, νευρίασε και πήγε να καταγγείλει κάποια πράγματα. Ήταν πολύ ερασιτεχνικά τα πράγματα. Μέχρι ο υπεύθυνος της Αστυνομίας δεν ήξερε ότι είναι 20άδα πλέον και έλεγε 16άδα, είναι στον καιρό του Τζούριακ ακόμα, του καιρού μου ας πούμε.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές καταγγελίες στο δικαστήριο «καίνε» Μασιά – Κωνσταντίνου

Ήμουν δύο χρόνια πρόεδρος της Αγίας Νάπας. Πολλά πήγαιναν και έρχονταν. Πάντα οι πρωτοπόροι ενοχλούν. Και οι παίκτες μου, μου έλεγαν κάποιος με πήρε τηλέφωνο και ξέρω εγώ… Ειδικά από τον Οθέλλο, πέρσι με ενόχλησαν πολλές φορές. Και αυτός ο χοντρός με το μούσι, πως τον λένε, δεν τον γνωρίζω. Καμία κόντρα δεν υπάρχει της Αγίας Νάπας με τον Οθέλλο. Ο Οθέλλος είναι μια ομάδα της διαιτησίας. Εμείς στην πιάτσα ξέρουμε ότι ο Οθέλλος ήθελε να βγει κατηγορία, δεν τα κατάφερε λόγω του ότι δεν καταλάβουν από ποδόσφαιρο. Στον Οθέλλο λένε ότι η Αγία Νάπα θέλει να βγει κατηγορία και κάνει ό,τι κάνει για την άνοδο: Ό,τι έκαναν και αυτοί πέρσι. Ό,τι έκανε και ο Ολυμπιακός πρόπερσι. Το κάνουν όλοι.

Να σας πω και κάτι. Η πρώτη κόκκινη κάρτα που δίνει στον παίκτη του Οθέλλου, είναι δεύτερη κίτρινη. Αδιαμαρτύρητα φεύγει ο παίκτης του Οθέλλου. Είδατε διαμαρτυρίες; Όχι. Στη δεύτερη κόκκινη βγαίνει φάτσα με τον τερματοφύλακα ο παίκτης μας, του κάνει φάουλ και πριν του δώσει κόκκινη φεύγει μόνος του ο τερματοφύλακας. Μετά για 15 λεπτά δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Θέλουν να κρατήσουν την ισοπαλία για να πάρουν τα πριμ, ώστε να χάσει βαθμούς η Αγία Νάπα. Μετά κάνει 10 λεπτά να μπει ο τερματοφύλακας μέσα. Τα ball-boys χάνονται από το γήπεδο. Δεν τα βάζει αυτά στην κάμερα ο χοντρός με το μούσι. Βάζει ό,τι του συμφέρει. Σωστά ο διαιτητής βάζει 10 λεπτά καθυστέρηση και λίγα έβαλε. Μετά δείχνει το πέναλτι, δεν κατάλαβε κανένας πως χτύπησε, αλλά για να πάει νοσοκομείο ο παίκτης μου και να ράψει τη μύτη του, κάτι έγινε εκεί. Δεν λέω αν ήταν ή όχι. Δεν είναι σίγουρο ότι δεν ήταν πέναλτι, να μην κοροϊδευόμαστε. Γιατί δεν έκαναν από πριν τις καταγγελίες; Σας λέω εγώ σαν πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, ότι αυτά γίνονται κάθε εβδομάδα. Ας πάει να ψάξει η Αστυνομία να τα βρει.

Για το ότι είπε ο ανακριτής ότι υπάρχει μαρτυρία που πρόσφερε 10.000 ευρώ:  «Ο μάρτυρας είναι ο πρόεδρος του Οθέλλου, είναι αναξιόπιστος. Αυτός έταξε σε διάφορους πέρσι 20 και 30 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για έναν αναξιόπιστο μάρτυρα που η δουλειά του είναι τα καζίνα, μέσα στους τζόγους και τις παρανομίες. Πόσες φορές ακούμε στο δρόμο να λένε ότι “θα πιάσουμε διαιτητή”. Εγώ γι΄ αυτό τράβηξα πίσω. Υπάρχει βρωμιά. Κάθε εβδομάδα με έπιαναν τηλέφωνο, πάρε τόσα να χάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Να σας πω γιατί γίνονται αυτά παντού; Ο πρώτος που φταίει φυσικά είναι η Ομοσπονδία. Όταν ένας πρόεδρος όπως ο Κώστας Ηλίας κάνει μπάτζετ 300.000 ευρώ, αναπόφευκτα γιατί τόσα χρειάζονται στη Β΄ Κατηγορία, 200 – 300 χιλιάδες ευρώ και η Ομοσπονδία σου δίνει 20.000, πως γίνεται τούτο το πράγμα; Τα άλλα που θα τα βρούμε; Θα τα βάλουμε από την τσέπη μας;

Απλά ο άνθρωπος του Οθέλλου δεν του άρεσε γιατί έχασε. Όπως κέρδισε την άνοδο του στη Β΄ Κατηγορία με τον Ψευδιώτη διαιτητή, όπως κέρδισε την άνοδό του με τον Τάσο Παπαϊωάννου. Τα ξέρουμε αυτά. Ο κόσμος τα έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα μιλήσω στους παίκτες το απόγευμα, ψες φάγαμε όλοι μαζί. Το μόνο μελανό σημείο είναι ότι ο πρόεδρος μας είναι υπό κράτηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ