aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΞεκινούν με τις 230 χιλιάδες

Ξεκινούν με τις 230 χιλιάδες

Στο Ζακάκι ζουν πρωτόγνωρες στιγμές. Η άνοδος της ΑΕΖ στην Α’ Κατηγορία αποτελεί την καλύτερη στιγμή στην 60χρονη ιστορία του συλλόγου. Ειδικότερα, χαρούμενος και συγκινημένος είναι ο Στέλιος Χρίστου, ο οποίος, από την ίδρυση του σωματείου το 1956, είναι στον προεδρικό θώκο.

Ποιος να φανταζόταν ότι από το αγροτικό πρωτάθλημα της ΕΠΟΛ, με «σκαπανείς» σπουδαίους για την τότε εποχή ποδοσφαιριστές, όπως οι Στέλιος και Ανδρέας Δημάκης, Μάριος Χαραλάμπους, Αντωνάκης Γιάγκου, Κυριάκος Ζαβρός, Ανδρέας Κόκκινου και άλλοι, η ΑΕΖ θα αγωνιζόταν κάποτε στην Α’ Κατηγορία.

«Ζούμε πραγματικά μεγάλες στιγμές. Είμαστε συγκινημένοι και περήφανοι για τα τόσα χρόνια δουλειάς. Φέτος όμως ήταν το κάτι άλλο για μας. Είναι ευκαιρία να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα 60χρονά μας», δήλωσε στο «Goal» ο πρόεδρος Στέλιος Χρίστου.

Για την ΑΕΖ τα δεδομένα τώρα αλλάζουν, καθώς οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές. Έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς η ιστορική άνοδος επιβάλλει τη συμμετοχή και άλλων επιφανών ατόμων.

Θα καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση χορηγών, ενώ η διοίκηση θα μελετήσει πολλά θέματα, οργάνωσης και δομής, όπως κι αυτό της έδρας. Πιο κοντά για έδρα της ομάδας στην Α’ Κατηγορία είναι το Παφιακό, όμως θα γίνουν συζητήσεις τόσο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και για το ΓΣΖ.

Στη μέση είναι ακόμη και το θέμα του προπονητή. Η ΑΕΖ ανέβηκε κατηγορία με τον Νικόλα Μαρτίδη και επιθυμία όλων είναι να παραμείνει, όμως όλα είναι ανοικτά, καθώς δεν είναι κάτοχος του ΟΥΕΦΑ Pro. Στην ΑΕΖ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του και θα γίνει προσπάθεια να πάρει το σχετικό δίπλωμα.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του προϋπολογισμού, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Χρίστος Χρίστου, μας το έκανε ξεκάθαρο: «Ούτε σεντ παραπάνω από τα έσοδα. Θα κινηθούμε κοντά στο μισό εκατομμύριο. Ξεκινούμε με τις 230.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά και απ’ εκεί και πέρα θα βρούμε τα υπόλοιπα από χορηγούς και εισιτήρια διαρκείας. Όλα για μας θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές και αφού ακούσουμε πολλές απόψεις από τους νέους μας συνεργάτες στο Διοικητικό Συμβούλιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ