aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΤο βλέπουν σαν ιδανική ευκαιρία

Το βλέπουν σαν ιδανική ευκαιρία

ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η υποβιβασμένη Αναγέννηση και η πρώτη υποψήφια για να την ακολουθήσει στη Β’ Κατηγορία ΑΕΖ, θα αναμετρηθούν σήμερα στο «Τάσος Μάρκου». Η κάθε μια έχει τους λόγους της να θεωρεί το παιχνίδι ευκαιρία για τρίποντο, αφού η απόσταση μεταξύ τους δεν είναι μεγάλη.

Η γηπεδούχος θα επιδιώξει σήμερα ό,τι δεν πέτυχε στις 24 αγωνιστικές που πέρασαν. Να πάρει δηλαδή την πρώτη της νίκη, παρά το γεγονός ότι είναι υποβιβασμένη και μαθηματικά μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Άρη, σε συνδυασμό με το 3-1 της Δόξας επί της Νέας Σαλαμίνας. Βρίσκεται στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς και θέλει να σπάσει το ρόδι με μία τιμητική νίκη. Στο επόμενο και τελευταίο παιχνίδι της α’ φάσης θα είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχει, αφού θα αγωνιστεί στην έδρα της επίδοξης πρωταθλήτριας ΑΕΚ.

Το θετικό για τον Ζουβάνη Ζουβάνη είναι ότι θα έχει αυξημένες επιλογές σε σχέση με το ματς με τον Άρη. Οι Ευθυμίου και Σωτηρίου εξέτισαν την ποινή τους και θα συμπεριληφθούν στο αρχικό σχήμα, ενώ οι Βέσλεμ και Φουρτάδο αναμένεται ότι θα τεθούν στη διάθεση του Κύπριου τεχνικού. Με αυτά τα δεδομένα, η Αναγέννηση θα παρουσιαστεί ενισχυμένη σήμερα.

Στον αντίποδα, παρά το ότι σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, η ΑΕΖ θα επιστρέψει στην Β’ Κατηγορία, όσο υπάρχουν πιθανότητες θα το παλεύει. Το σημερινό παιχνίδι με την Αναγέννηση είναι μια ευκαιρία για να κερδίσει τους τρεις βαθμούς και να διεκδικήσει, με προϋποθέσεις την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Αρκεί φυσικά να μη νικήσει απόψε τον Άρη η Δόξα.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ομάδας του Ζακακίου, όμως οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει και σήμερα ο Δημήτρης Δημητρίου θα προσπαθήσουν να κάνουν το καθήκον τους. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, όμως αυτό που έχει σημασία, είναι όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια να κάνει καλό παιχνίδι. Με αντίπαλο την Αναγέννηση, θα χρειαστεί καλή οργάνωση στο παιχνίδι της ομάδας, με τις τρεις γραμμές να είναι κοντά, όπως θέλει να την παρουσιάζει σε κάθε αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΖ. Παράλληλα, αν τελικά δεν τα καταφέρει, το μυαλό θα στραφεί στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ