aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΊσως επιστρέψει στο αγροτικό πρωτάθλημα η ΑΕΖ

Ίσως επιστρέψει στο αγροτικό πρωτάθλημα η ΑΕΖ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη Γενική Συνέλευση της ΑΕΖ που θα οριστεί σύντομα θα κριθεί και το μέλλον της ομάδας. Η ΑΕΖ είχε ιδρυθεί τον Μάιο του 1956 και το πρώτο φύλλο αγώνα είχε υπογράψει ο Στέλιος Χρίστου, ο άνθρωπος που στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος διατηρώντας το πόστο του μέχρι σήμερα.

Στις 16 Ιουλίου 1956, η ΑΕΖ είχε δώσει το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο τον Ατρόμητο Γεροσκήπου/ΑΠΟΠ, όπου είχε νικήσει με 12-2. Από την αγροτική ομοσπονδία της ΕΠΟΛ, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, η ΑΕΖ ανέβηκε όλες τις κατηγορίες της ΚΟΠ. Βίωσε πολλές χαρές με αποκορύφωμα την ιστορική της άνοδο στην Α’ Κατηγορία την οποία δεν χάρηκε, για πολλούς λόγους.

Η κόντρα της διοίκησης και η αποχώρηση της ηγεσίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, η αποχώρηση της τεχνικής ηγεσίας και το «δράμα» με τους… ύποπτους φακέλους, έφεραν την πτώση. Το μέλλον αβέβαιο και το πιο πιθανό είναι η ΑΕΖ να επιστρέψει στις ρίζες της, στο αγροτικό. Εκεί, όπου κάποιες αξίες διατηρούνται ακόμη ζωντανές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ