aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΓίνε κι εσύ πρόεδρος, μπορείς!

Γίνε κι εσύ πρόεδρος, μπορείς!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Στέλιος Χρίστου είναι πρόεδρος του σωματείου της ΑΕΖ Ζακακίου, αυτόν ξέραμε τόσα χρόνια, και ο Άριστος Αριστοδήμου πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Τώρα, πώς ο τίτλος διαχωρίζεται, λες και η ομάδα δεν ανήκει στο σωματείο, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Η περίπτωση αυτή στο σωματείο της ΑΕΖ, ένα συμπαθέστατο για τους Λεμεσιανούς κυρίως φίλους του ποδοσφαίρου, παραπέμπει στη φράση: «Γίνε κι εσύ πρόεδρος, μπορείς!». Άλλωστε, πληρώνει κανείς φόρο για να τον λένε «πρόεδρο»; Όχι. Οπόταν, όποιος θέλει, βαπτίζεται πρόεδρος.

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στο σωματείο του Ζακακίου είναι αξιοπερίεργο και προκαλεί ερωτηματικά. Αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, που δεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, είναι ότι ήρθαν κάποιοι ουρανοκατέβατοι και αποφάσισαν για τον α ή β λόγο να ελέγξουν την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΖ. Άλλωστε, ένας πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση, ψηφίζονται από τα μέλη του σωματείου. Τώρα, αν κάποιοι θέλησαν να χορηγήσουν την ομάδα, δεν σημαίνει ότι είναι και δική τους.

Ο Στέλιος Χρίστου, ένας αξιότιμος κύριος, για χρόνια στην προεδρία της ΑΕΖ, ο μακροβιότερος πρόεδρος σωματείου, έδωσε όλο του το είναι για το σωματείο του και την αγαπημένη του ομάδα. Είναι λογικό να έχει αντιδράσει και να διερωτάται και ο ίδιος πώς χαρακτηρίζεται άλλο άτομο ως πρόεδρος της ΑΕΖ. Και όπως ο κ. Στέλιος Χρίστου διερωτήθηκε, «τι σημαίνει είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ενώ δεν είναι καν μέλος του συλλόγου;».

Και συνέχισε ο κ. Χρίστου: «Δεν είναι τα μέλη που ορίζουν ποιος έχει την κάθε θέση στο Δ.Σ.; Εσείς ακούσατε ποτέ ότι κάποιος είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας και όχι του σωματείου;». Ο Στέλιος Χρίστου αντέδρασε αφού ο προπονητής της ομάδας Νικόλας Μαρτίδης ανέφερε άλλο όνομα (σ.σ. Άριστος Αριστοδήμου) ως πρόεδρο.

Υ.Γ.: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συναδέλφου στη Λεμεσό Γιώργου Χρ. Γεωργίου για την ΑΕΖ, οι Στέλιος Χρίστου και Άριστος Αριστοδήμου συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν το όλο θέμα και ο καθένας από το πόστο του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για το καλό της ομάδας. Ο πρώτος ως πρόεδρος και ο δεύτερος, τελικά, ως αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ