aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρόταση ΚΟΠ σε ΠΑΣΠ: Αποκοπή 23% των ετήσιων αποδοχών, μήνυμα σε Μερκή

Πρόταση ΚΟΠ σε ΠΑΣΠ: Αποκοπή 23% των ετήσιων αποδοχών, μήνυμα σε Μερκή

Αποκοπή 23% των ετήσιων αποδοχών των παικτών είναι η πρόταση της ΚΟΠ και των σωματείων στον ΠΑΣΠ για το θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών, ως μέτρο βοήθειας των σωματείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή η εισήγηση δεν αφορά ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαια τα οποία προβλέπουν μηνιαίες απολαβές της τάξης των 2000 ευρώ και κάτω.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ στην επιστολή του προς τους ποδοσφαιριστές και τον πρόεδρο του συνδέσμου, Γιώργο Μερκή τονίζει τις ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν στα οικονομικά του ποδοσφαίρου και χαρακτηρίζει ως υπό τις περιστάσεις δίκαιη την πρόταση της ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠ

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέστειλε σήμερα προς τον ΠΑΣΠ την πρόταση της για μειώσεις στις απολαβές των ποδοσφαιριστών, ως συνέπεια της διακοπής των διοργανώσεων λόγω της Πανδημίας του ιού COVID-19. Η πρόταση της ΚΟΠ αφορά συμβόλαια άνω των 2000 ευρώ.

Η ΚΟΠ ζητά απάντηση από τον ΠΑΣΠ μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 16 Απριλίου το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τα Σωματεία.

Αυτούσια η επιστολή της ΚΟΠ προς τον ΠΑΣΠ:

Προς Κύριο Γιώργο Μερκή, Πρόεδρο ΠΑΣΠ

Θέμα: Πρόταση ΚΟΠ για μείωση των εισοδημάτων των ποδοσφαιριστών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των κυβερνητικών αποφάσεων για διακοπή των πρωταθλημάτων

Φίλε πρόεδρε του ΠΑΣΠ, φίλε Γιώργο,

Το ποδόσφαιρο περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο ανά το παγκόσμιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε όλο τον κόσμο, μαζί και την πατρίδα μας. Η διακοπή των πρωταθλημάτων επήλθε άμεσα λόγω των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό εάν και πότε θα μας επιτραπεί η επανέναρξη, όπως επιθυμούμε τόσο εμείς ως Ομοσπονδία όσο η UEFA και η FIFA.

Οι οικονομικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σοβαρές. Ως συνέχεια των διαταγμάτων που εξέδωσε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων, κάτι που έγινε φυσικά σε όλο τον κόσμο, πολλοί χορηγοί και οι τηλεοπτικές πλατφόρμες έχουν “παγώσει” τις πληρωμές τους. Πρόκειται για ένα δραματικό ντόμινο σοβαρών κτυπημάτων ενάντια στο ποδόσφαιρο. Σημειώνεται πως ακόμη και με επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τα εισοδήματα θα είναι αμφίβολα, καθώς σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, θα γίνει χωρίς φιλάθλους .

Η πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, είναι ο καταμερισμός αυτών των οικονομικών απωλειών σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κάτι που εισηγήθηκε η FIFA στην τελευταία εγκύκλιο της προς τις ομοσπονδίες. Επίσης, άλλη εισήγηση της FIFA, είναι να γίνει προσπάθεια μεταξύ των ομοσπονδιών και των τοπικών συνδέσμων των ποδοσφαιριστών να βρεθεί λύση, σε τοπικό επίπεδο και να γίνει διευθέτηση για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά από πολλή σκέψη και μελέτη, η ΚΟΠ αποφάσισε να υποβάλει πρόταση στον ΠΑΣΠ για μείωση των ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιριστών κατά 23% για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/20. Αυτή η εισήγηση δεν αφορά ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαια τα οποία προβλέπουν μηνιαίες απολαβές της τάξης των 2000 ευρώ και κάτω.

Φίλε Γιώργο,
Υπό τις περιστάσεις, θεωρούμε δίκαιη την πρότασή μας και προσβλέπουμε στη θετική σας ανταπόκριση. Με καλή διάθεση, παρακαλώ να εξετάσετε την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψιν και ανάλογες μειώσεις που έγιναν σε άλλα πιο προηγμένα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Οι ποδοσφαιριστές είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ποδοσφαίρου και χωρίς αυτούς δεν έχουμε ποδόσφαιρο. Όπως επίσης, δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς σωματεία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την εποικοδομητική σας στάση και παρακαλώ όπως έχω την επίσημη απάντησή σας γραπτώς μέχρι την Πέμπτη, 16.04.2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι για να την μεταφέρουμε στα σωματεία.

Με εκτίμηση
Γιώργος Κούμας
Πρόεδρος ΚΟΠ

Κοινοποίηση: κ. Σπύρο Νεοφυτίδη, Εκτελεστικό Πρόεδρο ΠΑΣΠ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ