aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Κίκης Κωνσταντίνου παράφρασε τον Χριστόφια!

Ο Κίκης Κωνσταντίνου παράφρασε τον Χριστόφια!

Συγκίνησε και συγκλόνισε -εκ νέου- ο επίτιμος πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου, στην ομιλία του στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της ιστορίας της Ανόρθωσης που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Λεμεσό.

Ανάμεσα σε άλλα επικαλέστηκε και παράφρασε τη φράση που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε πρόσφατο συνέδριο του ΑΚΕΛ απευθυνόμενος προς τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Άντρο Κυπριανού. «Το σωματείο τζαι τα μάθκια σας!», ήταν η ατάκα του Κίκη Κωνσταντίνου που χειροκροτήθηκε θερμά.

Αναλυτικά η ομιλία του επίτιμου προέδρου της Ανόρθωσης:

«Το σωματείο μας αυτή τη στιγμή, πιθανόν να μη διέρχεται και να γράφει σελίδες δόξης, όπως όλοι θα θέλαμε ή θα αναμέναμε ή φιλοδοξούμε. Δεν μπορώ να δώσω το χρώμα των ημερών που διερχόμεθα, αν είναι γκρίζο, σκούρο γκρίζο ή ανοιχτό γκρίζο.

Για αυτό θέλω από της θέσεως που βρίσκομαι, να μεταφέρω αυτή τη νουθεσία που απεύθυνε, ο πρόεδρος ο Δημήτρης ο Χριστοφιάς στο τελευταίο συνέδριο του κουμουνιστικού κόμματος Κύπρου του ΑΚΕΛ, απευθυνόμενος προς τον Άντρο Κυπριανού του είπε Άντρο το κόμμα τζιαι μάθκια σας.

Και λέω και εγώ με τη σειρά μου, Ανορθωσιάτες το σωματείο τζιαι τα μάθκια σας! Αυτό έχει σημασία για εμάς. Και πρέπει να ξεχάσουμε, εν πάσει περιπτώση το κριτήριο μας να μην είναι η ποδοσφαιρική απόδοση της ομάδας, εάν θέλαμε να είναι έτσι ή καλύτερη, ούτε να μας απογοητεύει.

Καθήκον και υποχρέωση μας, ιδίως των νέων Ανορθωσιάτων, είναι να κοντέψουν του σωματείου, να θωρακίσουν το σωματείο, να το προστατεύσουν από τις γκρίζες ημέρες. Και να δώσουν ξανά ζωή στο σωματείο, να αναπτύξουν δραστηριότητες πέρα από του ποδοσφαίρου. Ας μην ξεχνούμε πως πάντα λέγαμε, πως η Ανόρθωση δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό σωματείο.

Καλλιέργησε άλλες αρχές και αξίες, είχε άλλες δραστηριότητες κοινωνικές, εθνικές, πολιτιστικές. Και οι δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σήμερα, στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, είναι ανεξάντλητες. Οι εταιρείες ποδοσφαίρου, έρχονται και παρέρχονται. Το ποδόσφαιρο σήμερα, δυστυχώς, έχει εμπορικοποιηθεί όπως όλα τ’ άλλα. Και δεν μπορούσε και δεν μπορεί και δεν θα μπορεί και να το πάρουμε απόφαση, ότι θα μείνει μακρά αυτή της εμπορικοποίησης, του τόσο ωραίο και δημοφιλούς αθλήματος.

Συνεπώς, για να προστατεύσουμε την ιστορία και για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το σωματείο, για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία του σωματείου. Και μακάρι και είμαι σίγουρος, για να ακολούθησουμε όλοι αυτή την αρχή και εάν οι διοικήσεις των σωματείων ακολουθήσουν τα γραφόμενα σε αυτή τη βίβλο, να ξέρουμε ότι θα υπάρξει και συμπόρευσις και επιτυχίες και του σωματείου και των δραστηριοτήτων του σωματείου.

Εύχομαι ολόψυχα, γιατί πιστεύω πως αυτό το πράμα θα γίνει κτήμα, απόκτημα όλων, να αποτελέσει ευαγγέλιο. Μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας που πρέπει όλοι να δώσουμε προς την εκδοτική ομάδα, που εργάστηκε σκληρά για να μας το παρουσιάσει κα τον επικεφαλής Γιώργο Μελετίου, να ευχηθούμε ότι αυτές οι γκρίζες μέρες που νομίζουμε ότι υπάρχουν, να παρέλθουν και να απολαύσουμε ένα γαλάζιο ουρανό όπως τα χρώματα του σωματείου».

Την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου» έκανε η πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρη Αγγελίδου ενώ εκ μέρους της συγγραφικής ομάδας μίλησε ο δημοσιογράφος – ερευνητής Γιώργος Μελετίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η ανδρική πετοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης, καθώς επίσης και ο προπονητής των τίτλων της χρυσής περιόδου, Ντούσαν Μιτόσεβιτς

Η τιμή πώλησης του βιβλίου έχει οριστεί στα €80 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στα καταστήματα αναμνηστικών της Ανόρθωσης στη Λάρνακα (Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος) και στη Λεμεσό (Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο), καθώς επίσης και ηλεκτρονικά από το διαδικτυακό κατάστημα anostore.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ