aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜε το καλημέρα… VARάτε γειτόνοι!

Με το καλημέρα… VARάτε γειτόνοι!

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από την περασμένη Παρασκευή που μπήκε το VAR στη ζωή μας, στρωθήκαμε μπροστά στις οθόνες και περιμέναμε να δούμε πώς θα εφαρμοστεί στην Κύπρο. Μετά από τόσα που είδαν τα μάτια όλων μας στα γήπεδά μας, περιμέναμε να διαπιστώσουμε αν μπορεί η τεχνολογία να δώσει τη λύση στην προκατάληψη, τα φάλτσα σφυρίγματα και γενικά τον εκκωφαντικό θόρυβο των φωνών διαμαρτυρίας.

Από Παρασκευή έως την Κυριακή καλά τα πήγαμε και θα ήταν όλα ιδανικά αν ο Βασίλης Δημητρίου σφύριζε τη λήξη του παιχνιδιού χωρίς την επίμαχη φάση του δευτεριάτικου Ομόνοια-Πάφος FC (2-1) σε χρόνο καθυστέρησης.

Αφού οι συνάδελφοί του την… έβγαλαν καθαροί τις προηγούμενες ημέρες, όμως, με φάσεις που δεν χρειαζόταν καν ο video assistant referee, ο κλήρος έπεσε σε αυτόν να βγάλει τα πρώτα «κάστανα από τη φωτιά». Τελικά, όμως, έπεσε ο ίδιος μέσα και… κάηκε!

Αντί λοιπόν να πράξει το σωστό καταλογίζοντας έμμεσο φάουλ υπέρ της φιλοξενούμενης, για επικίνδυνο παίξιμο επειδή ο Λέτσγιακς σήκωσε πέραν του κανονικού το πόδι του βρίσκοντας την μπάλα (και όχι τον Μέρφι), έδωσε ελεύθερο για τους πράσινους.

Έτσι, ενώ θα έπρεπε η φίλαθλη κοινή γνώμη να αισθάνεται ότι το βίντεο έδωσε στον διαιτητή την ευκαιρία να σφυρίξει σωστά, διαγράφοντας κάθε ίχνος αμφιβολίας, άντε πάλι από την αρχή! Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πήραν φωτιά από την ώρα της απόφασης, προτού καν ακουστεί το τριπλό σφύριγμα της λήξης και… δεν συμμαζεύεται! Ευχή όλων λοιπόν η συνέχεια της χρήσης βοηθού διαιτητή βίντεο να μη δικαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι θα γελάσουμε ή θα κλάψουμε πολύ με όσα έχουμε να δούμε. Διαφορετικά… VARάτε γειτόνοι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ