aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ«Μην μας ρίχνετε την ευθύνη, λόγω της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»

«Μην μας ρίχνετε την ευθύνη, λόγω της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης μίλησε το μεσημέρι στον «Άστρα» για τα χθεσινά επεισοδία στο Τσίρειο.

Αναλυτικά: «Έγιναν αρκετά βήματα για τον τρόπο αστυνόμευσης και φέτος τα περιστατικά είναι μεμονωμένα σε ότι αφορά και στους τραυματισμούς. Αυτό έγινε από την Αστυνομία, μέσω άλλων φορέων και των ΜΜΕ. Όσον αφορά στους σχεδιασμούς, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι απέτυχε. Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η αστυνόμευση με αποτέλεσμα να μην γίνουν επεισόδια όπως στο παρελθόν, εκτός από το κάψιμο 6 κάδων εντός της πόλης. Αποφεύχθηκαν οι καταστροφές στις περιουσίες όπως στο παρελθόν.

Με βάση τη νομοθεσία την ευθύνη του αθλητικού χώρου έγινε ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου και οι επιτηρητές. Χθες εισήλθαν στο γήπεδο οι φίλοι του Απόλλωνα και αμέσως η Αστυνομία μπήκε στο γήπεδο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όσον αφορά στις συγκεκριμένες εισόδους, που είπαμε στο παρελθόν πως η πρόσβαση στο γήπεδο είναι εύκολη, όπως αυτές οι δύο εκ των τριών να καταργηθούν και να μείνει μόνο η κεντρική, αλλά από πλευράς των Αρχών του σταδίου δεν υπήρχε ανταπόκριση, παρά την σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής.

Δεν γνωρίζω ποιοι άνοιξαν τις εισόδους. Δεν πρέπει να ρίχνονται όλες οι ευθύνες στην Αστυνομία. Χωρίς να λέω ότι αυτά που έγιναν είναι σωστά, θα εξεταστούν όπως πάντοτε, αλλά χθες η παρουσία της Αστυνομία αποτράπηκαν τα χειρότερα. Αν προκύψουν στοιχεία θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, γιατί εκεί στο Τσίρειο έγιναν ζημιές.

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Υπάρχουν δύο συλλήψεις, μία στη Λευκωσία μία 30χρονη και αφέθηκε ελεύθερη (στο fan club της Ομόνοιας). Από χθες βράδυ υπάρχουν δύο συλλήψεις και οι ανακριτές μελετούν άλλα στοιχεία για εμπλοκή άλλων προσώπων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ