Ετοιμάζει την αντίδρασή της η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ γυρίζει σελίδα και κυνηγά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, όπως είπαν και οι παίκτες στον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος τους τα έψαλε μετά την ισοπαλία με την ΑΕΖ...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν έχει άλλη επιλογή η ΑΕΛ, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΖ, από το να γυρίσει σελίδα και να αντιδράσει άμεσα, με πρόκριση επί της Αλκής Ορόκλινη. Αυτό είπαν και οι ποδοσφαιριστές, σε συνάντηση με τον προπονητή, ο οποίος τους τα έψαλε. Το ίδιο μήνυμα βγήκε και από τη συνάντηση που είχαν ο Πάμπος Χριστοδούλου και ο Ανδρέας Σοφοκλέους.

Ο γαλαζοκίτρινοι, πριν καλά-καλά δουν τα λάθη τους και τους λόγους που έφταιξαν για να χαθούν οι δύο βαθμοί στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, καλούνται σήμερα το απόγευμα να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο «Αμμόχωστος» για να προσπεράσουν το εμπόδιο της Αλκής και να περάσουν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca Cola.

Η ΑΕΛ πλήρωσε τα λάθη της, που της κόστισαν την απώλεια δύο βαθμών στον αγώνα με την ΑΕΖ. Κανένας στην ΑΕΛ δεν ψάχνει για δικαιολογίες και εκείνο που έχει σημασία, όπως λένε, είναι οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν με πάθος στη συνέχεια. Γιατί αν υπάρχει κάτι που έπαιξε ρόλο την περασμένη Κυριακή ήταν πως μερικοί ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν χαλαροί και χωρίς το απαιτούμενο πάθος και δύναμη, στοιχεία τα οποία με την πάροδο του χρόνου έδειξε ο αντίπαλός τους. Μέχρι τώρα ξέραμε πως το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην ΑΕΛ είναι το μαχητικό πνεύμα, το οποίο ψάχνει άμεσα να ξαναβρεί.

Για πιθανές αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι, ούτε λόγος. Ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν θέλει να ρισκάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Σοάρες, ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη μεσαία γραμμή. Ακόμη, είναι σίγουρο πως στο κέντρο της άμυνας θα επανέλθει ο Ζούνιορ. Καλός τεχνίτης ο Σαβάν, αλλά κάποιες στιγμές ξεχνιέται και δεν έχει ουσία, γι’ αυτό και ο τεχνικός της ΑΕΛ σκέφτεται να του δώσει ρόλο ακραίου. Αν ο Μπουένο είναι καλά ίσως ξεκινήσει, διαφορετικά ίσως δούμε μαζί τους Σοάρες, Σόουζα και Νικολάου.

Εκεί που πονάει η ΑΕΛ είναι στα άκρα της επίθεσης καθώς ο Γεωργιάδης ακόμη να βρει τον καλό εαυτό του. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε από την αρχή ως δίδυμο στην επίθεση τους Ουέλινγκτον και Αρουαμπαρένα. Οι δύο τελευταίοι καλούνται να ανεβάσουν στροφές και οι πειστικές αποδείξεις μπορούν να έλθουν μόνο με σκοράρισμα.

Για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως

Η επάνοδος στις νίκες θεωρείται σημαντική για την ΑΕΛ, στην προσπάθεια της να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το 1-1 με την ΑΕΖ. Η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί έναν από τους στόχους των γαλαζοκίτρινων και δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν σήμερα τη νίκη-πρόκριση για να προετοιμαστούν απερίσπαστοι για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που ακολουθεί. Στο σημερινό παιχνίδι κυπέλλου, η ΑΕΛ θα έχει και την υποστήριξη μερικών εκατοντάδων οπαδών της. Ο κόσμος, παρά τη βαθμολογική απώλεια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΖ, δεν έχει χάσει την πίστη και την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ