aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΔεν ακολουθεί την ΟΥΕΦΑ με το εκτός έδρας γκολ η ΚΟΠ

Δεν ακολουθεί την ΟΥΕΦΑ με το εκτός έδρας γκολ η ΚΟΠ

Παρά το γεγονός ότι η UEFA κατήργησε τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ από το καλοκαίρι, εντούτοις η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα τον διατηρήσει στο Κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy, από τη φάση των «16» μέχρι και τα ημιτελικά όταν θα υπάρχουν διπλά ματς στη διοργάνωση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα εκτός έδρας γκολ θα μετράνε κανονικά.

Η οδηγία που έδωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις ομοσπονδίες μέλη της είναι να αποφασίσουν κατά το δοκούν. Η UEFA έδωσε το ελεύθερο στην κάθε ομοσπονδία να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει τον κανονισμό της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις τους ή όχι. Μετά την Ελλάδα η οποία επίσης αποφάσισε να μην υιοθετήσει τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Κύπρος.

Τυχαίο παράδειγμα: Εάν κληρωθεί στη φάση των «16» του Κυπέλλου η Ανόρθωση με την Ομόνοια και το πρώτο ματς στο «Παπαδόπουλος» λήξει 2-1 και η ρεβάνς στο ΓΣΠ 1-0, τότε θα προκριθούν οι «πράσινοι» εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ. Εάν συνέβαινε αυτό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ισοπαλίες. Δηλαδή εάν στο «Παπαδόπουλος» ο αγώνας τελειώσει 0-0 και στο ΓΣΠ 1-1 θα προκριθεί η Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ