aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων… αδιάλλακτος!

Απόλλων… αδιάλλακτος!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η τακτική του Απόλλωνα δεν θα αλλάξει, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ομόνοια. Είναι σίγουρο πως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του μεγαλύτερη συγκέντρωση όταν ξεδιπλώνονται επιθετικά και όταν αμύνονται. Προέχει το μηδέν παθητικό και μετά ο στόχος είναι οι επιθετικοί να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Στην αρχική ενδεκάδα θα επανέλθει ο Παπουλής, που είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα με τον Εθνικό. Πιθανό να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Πίεχ. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε και στα άκρα της άμυνας ο Πέδρο (δεξιά) και ο Βασιλείου (αριστερά). Ο Βινίσιους με τον Ρομπέρζ θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, έχοντας πολύ δύσκολη αποστολή.

Είναι σίγουρο πως η απόδοσή τους θα αποτελέσει βαρόμετρο για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα τους. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν και από την καλή παρουσία και συγκέντρωση των δύο κεντρικών μέσων, του Σατσέτι και του Κυριάκου. Οι δυο τους καλούνται να κλείσουν διαδρόμους, να μαρκάρουν, να κουβαλήσουν την μπάλα μπροστά και να δώσουν βοήθειες όταν η ομάδα τους θα πιεστεί. Είναι παιχνίδι κυπέλλου και οι κυανόλευκοι θα κάνουν προσπάθεια για να περιορίσουν τους επιθετικούς της Ομόνοιας.

Το γνωστό του ρόλο θα έχει ο Ντα Σίλβα, αλλά εκτός από δημιουργός θα χρειαστεί να δώσει βοήθειες και επιθετικά. Ο Μαγκλίτσα θα κινείται στην κορυφή της επίθεσης και ο Παπουλής με τον Σαρδινέρο θα καλύψουν τα άκρα, προσπαθώντας να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και να έχουν γρήγορες επιστροφές όταν ο Απόλλων θα αμύνεται.

Την περασμένη Κυριακή στο Δασάκι, οι οπαδοί του Απόλλωνα ήταν κοντά στους 1.700. Σήμερα, λόγω της ώρας έναρξης (18:00), λογικά θα είναι λιγότεροι οι φίλοι της ομάδας που θα την ακολουθήσουν στη Λευκωσία. Όσοι όμως βρεθούν απόψε στο νότιο πέταλο του ΓΣΠ θα στηρίξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παίκτες.

Ο κόσμος βοηθά στα δύσκολα και θα το κάνει και απόψε, όμως το πιο σημαντικό για τον Απόλλωνα είναι να έχουν καλή απόδοση οι παίκτες του σε όλο το 90λεπτο. Η ιδιαιτερότητα στα εκτός έδρας παιχνίδια κυπέλλου έχει να κάνει και με το γεγονός πως πολλές φορές προέχει το αποτέλεσμα, παρά το θέαμα. Και η παρουσία των φίλων του Απόλλωνα απόψε στο γήπεδο, θα ενισχύσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, που έχουν στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ