aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚέττηρος: « Γιατι δόθηκαν 4.5 εκατ. στο Τσίρειο, έπρεπε να πάνε στα γήπεδα προσφυγικών σωματείων»

Κέττηρος: « Γιατι δόθηκαν 4.5 εκατ. στο Τσίρειο, έπρεπε να πάνε στα γήπεδα προσφυγικών σωματείων»

Ο πρόεδρος της επιτροπής Προσφύγων της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ και αναφέρθηκε  στο θέμα που προέκυψε με τα προβλήματα στατικότητος που εντοπίστηκαν στα στάδια της Ανόρθωσης, της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας και το τι χρειάζεται να γίνει από εδώ και πέρα

Οι δηλώσεις του

«Η μεγάλη διαφορά είναι πως αυτά τα σωματεία είναι προσφυγικά, σε σχέση με άλλα. Δυστυχώς έχουμε κατοχή και αυτά τα σωματεία πληρώνουν από τότε. Είναι και διασκορπισμένοι οι φίλοι του σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου. Πριν από ενα χρόνο, δόθηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να επιδιορδωθεί το Τσίρειο Στάδιο, ενώ θα μπορούσαν να δοθούν για την ασφάλεια των σταδίων των προσφυγικών σωματείων. Με αυτά τα λεφτά, θα κλείναμε το πρόβλημα της στατικότητας. Η Αρχή μας είπε τι πρέπει να γίνει για να επιδιορθωθούν αυτά που πρέπει. Αν θέλουμε να κλείσουν αυτά τα σωματεία, μπορεί να επικαλεστούμε τα χρήματα και τον φορολογούμενο πολίτη. Δεν βοηθούνται τα σωματεία, ούτε για να αγοράσουν παίκτες, ούτε για να πληρώσουν τα χρέη τους. Έχουν γίνει διευθετήσεις και πληρώνονται κανονικά τα χρέη τους. Αυτά τα στάδια είναι στην κατηγορία Γ’ και με τα έργα στατικότητας θα περάσουν στην κατηγορία Β’. Η προτεραιότητα είναι να γίνουν τα στατικά έργα. Η Αρχή είπε πως πρέπει να γίνουν τα έργα ή δεν θα αδειοδοτηθούν».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Θα γίνουν μελέτες, θα μπουν προτεραιότητες και έπειτα θα αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών με τον ΚΟΑ για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει μια συνάντηση με τους Αρμόδιους Υπουργούς για να βοηθηθούν τα στάδια. Αντιλαμβάνεστε πως και τα παιδιά πρέπει να μείνουν στα στάδια και όχι oπουδήποτε αλλού.

Επί του πρακτέου, ακόμα δεν ξεκινήσαμε. Μένουμε στα λόγια, ακόμα. Προλαβαίνουμε, όμως, τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν. Και πέρσι έκλεισαν κάποιες κερκίδες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση με δικά της έξοδα προχώρησε σε βελτιώσεις, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα, λόγω οικονομικού. Οι τρεις ομάδες θα αιτηθούν μέχρι και αύριο για το κονδύλι των 450 χιλιάδων, να γίνουν οι μελέτες για να προχωρήσουμε».

Για τις λύσεις που προωθούνται: «Δεν έχω την αρμοδιότητα των σταδίων, δεν μπορούμε να επέμβουμε σαν επιτροπή στα κοινοτικά στάδια. Αν υπάρχουν στάδια στην ελεύθερη επιτροπή Αμμοχώστου ακατάλληλα, τότε θα πρέπει να το αναδείξουμε. Δεν θεωρώ η λύση πως πρέπει να είναι να κλείσουν τα τρία γήπεδα, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, με χρηματοδότηση. Θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά τα τρία σωματεία. Είναι υποχρέωση στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε σαν Πολιτεία».

Για το θέμα με τον αγωγό του νερού που περνάει από το γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας: «Η διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων διερωτήθηκε γιατί η Νέα Σαλαμίνα αντί να πληρώνει το νερό, αγοράζει παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως οι πρόσφυγες δεν είναι υποδεέστεροι. Μίλησα ήδη με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή και με καλή θέληση θα διευθετηθεί το θέμα με τον αγωγό του νερού που περνάει από τα γήπεδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ