aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣήκωσε ξανά το Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία - Μετράει 8/9 τίτλους!

Σήκωσε ξανά το Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία – Μετράει 8/9 τίτλους!

Έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, η εθνική γυναικών της Βραζιλία και η διοργανώτρια Κολομβία αναμετρήθηκαν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας χώρας στη Λατινική Αμερική με τη «σελεσάο» να νικά με 1-0 τους «καφετέρος». Το μοναδικό τέρμα πέτυχε η αρχηγός Ντεμπίνια στο 39ο λεπτό με πέναλτι, φτάνοντας τα πέντε στο τουρνουά.

Ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα σε όλη τη διοργάνωση αφού δεν δέχτηκε γκολ από τους αντιπάλους της και δικαιωματικά κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα σημειώνοντας 20 τέρματα στη διάρκειά του, διατηρώντας τα σκήπτρα που είχε κερδίσει από το 2018 στη Χιλή.

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-1 της Παραγουάης στον μικρό τελικό και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ η Χιλή και η ηττημένη θα λάβουν μέρος στα διηπειρωτικά πλέι οφ για το μεγάλο ραντεβού του 2023 (Παγκόσμιο Κύπελλο σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το 2023). Κορυφαία σκόρερ του φετινού Κόπα Αμέρικα αναδείχτηκε η Αργεντίνα Ταμάρα Ροντρίγκες της Μπόκα Τζούνιορς.

Επιπρόσθετα, εισιτήριο για τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2023 πήραν η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η Παραγουάη πέραν της Χιλής που θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πλέον η Βραζιλία όπως προαναφέρθηκε έχει οκτώ τίτλους με την Αργεντινή να της στερεί το μοναδικό χαμένο τίτλο το 2006 στο Μπουένος Άιρες από τα εννιά συνολικά Κόπα Αμέρικα που έχουν διοργανωθεί σε επίπεδο γυναικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ