aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟMVP στα «PASP BEST11 WOMEN’S AWARDS 2020/21» η Χριστιάνα Σολωμού!

MVP στα «PASP BEST11 WOMEN’S AWARDS 2020/21» η Χριστιάνα Σολωμού!

Η Χριστιάνα Σολωμού της Νέας Σαλαμίνας – Αρτοποιεία Πύργος αναδείχθηκε η MVP του Πρωταθλήματος Γυναικών DIMCO της σεζόν 2020/21, στα βραβεία «PASP BEST11 WOMEN’S AWARDS 2020/21» που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.)! Η 27χρονη Κύπρια ποδοσφαιρίστρια έλαβε τις περισσότερες ψήφους των συναθλητριών της, στην ψηφοφορία που «έτρεξε» τις προηγούμενες μέρες.

Τα φετινά βραβεία παρουσιάστηκαν ζωντανά το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου 2021 από την εκπομπή Capital Sports του τηλεοπτικού καναλιού Capital και διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία των τιμηθέντων, ως είθισται, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Πέραν από την MVP, ανακοινώθηκε η κορυφαία ενδεκάδα, η δεύτερη κορυφαία ενδεκάδα και ο καλύτερος προπονητής, σε μια εκπομπή αποκλειστικά αφιερωμένη στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Πόλυ Χαραλάμπους.

Τα «PASP BEST11 WOMEN’S AWARDS 2020/21» ήταν τα έκτα βραβεία του γυναικείου ποδοσφαίρου, αφού διοργανώνονται από τον ΠΑ.Σ.Π. από τη σεζόν 2014/15.

Τις κορυφαίες της σεζόν επέλεξαν μέσα από την ψήφο τους οι ίδιες οι ποδοσφαιρίστριες, σε ειδικό ψηφοδέλτιο στο οποίο ψήφιζαν παίκτριες από τις αντίπαλες ομάδες. Όλα τα στατιστικά των ψηφοφοριών, θα ανέβουν στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π.

Κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2020/21 αναδείχθηκε ο Kim Bjorkegren των Απόλλων Ladies. Ο 39χρονος Σουηδός καθοδήγησε την ομάδα της Λεμεσού στην αήττητη κατάκτηση του τίτλου.

Διοργανωτής των ετήσιων βραβείων του Γυναικείου Πρωταθλήματος είναι ο ΠΑ.Σ.Π. και Χορηγός των βραβείων το μπλε ζελέ για τους πόνους LANDER POLAR ICE. Χορηγός Επικοινωνίας ο τηλεοπτικός σταθμός CAPITAL TV και Δωροθέτης των νικητών η σειρά καλλυντικών CERA DI CUPRA.

Στην κορυφαία ενδεκάδα ψηφίστηκαν πέντε παίκτριες των πρωταθλητριών Απόλλων Ladies, τρεις της Νέας Σαλαμίνας, δύο της κυπελλούχου Ομόνοιας και μία της Λευκοθέας.

Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν 2020/21:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ BEST 11

Μαρία Ματθαίου (Απόλλων Ladies)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ BEST 11

Κική Κυνοσίδου (Απόλλων Ladies)

Χριστιάνα Σολωμού (Νέα Σαλαμίνα Πύργος)

Julia Lester (Απόλλων Ladies)

Μαρία Ιωάννου (Νέα Σαλαμίνα Πύργος)

ΜΕΣΟΙ BEST 11

Σάρα Παπαδοπούλου (Ομόνοια)

Olga Iordachiuse (Ομόνοια)

Μαρία Παναγιώτου (Απόλλων Ladies)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ BEST 11

Ιφιγένεια Γεωργαντζή (Λευκοθέα)

Άντρη Βιολάρη (Νέα Σαλαμίνα Πύργος)

Krystyna Freda (Απόλλων Ladies)

Η δεύτερη κορυφαία ενδεκάδα

Οι φιναλίστ που έφθασαν ένα βήμα πριν την συμπερίληψη τους στην ενδεκάδα: Γεωργία Ξενοφώντος, Χαρά Χαραλάμπους, Katie Lockwood, Ivana Taneva, Λουκριτία Χρυσοστόμου, Σταυριάνα Αντωνίου, Ευθαλία Σιακαλλή, Claudia Chiper, Rio Hardy, Ιωάννα Αχιλλέως και Ana Maria Stanciu.

Δεύτερος κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο Laurent Fassotte της Νέας Σαλαμίνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ