aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙστορική πρόκριση για Barcelona FA

Ιστορική πρόκριση για Barcelona FA

Ιστορική πρόκριση για τη Barcelona FA στους «32» της διοργάνωσης UEFA Women’s Champions League. Για το δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης στο φινάλε της  Δευτέρας η πρωταθλήτρια μας νίκησε με 2-0 την ZFK Minsk και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με απολογισμό εννέα βαθμούς.

Απολογισμός που της χάρισε την πρόκριση στην πρώτης της Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Σε τρεις αγώνες πέτυχε δέκα τέρματα και διατήρησε το μηδέν παθητικό. Τα γκολ στην ιστορική πρόκριση της Barcelona FA για την επόμενη φάση της διοργάνωσης πέτυχε η Krystyna Freda στο 30’ και 83’ αντίστοιχα.

Barcelona FA: James-Buhigas, Coulibaly, Μαρία Ιωάννου, Akaffou (90’ Βραχίμη), Krystyna Freda, Βιολάρη (85’ Γεωργίου), Elloh, Έλενα Αριστοδήμου (90’ Ζαμπά), Trutsi, Ebere, Χρ. Σολωμού.

Όλοι οι αγώνες που αφορούσαν το δεύτερο όμιλο έγιναν στη Σλοβενία και συγκεκριμένα στη Λουμπλιάνα.

Το σκηνικό στο δεύτερο όμιλο:

Barcelona FA – SK Slovan Bratislava…2-0

ZFC Minsk – ŽNK Olimpija Ljubljana…6-0

ŽNK Olimpija Ljubljana -Barcelona…0-6

ZFC Minsk – SK Slovan Bratislava…1-0

Barcelona FA – ZFC Minsk…2-0

SK Slovan Bratislava – ŽNK Olimpija Ljubljana…1-0

*Τα δέκα τέρματα της Barcelona FA πέτυχαν Krystyna Freda (6), Caitlin Mary Hayes (2), Rita Akaffou και Μαριλένα Γεωργίου.

Η μεγάλη προσπάθεια της Barcelona FA έφερε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση στη φάση των «32» του UEFA Women’s Champions League. Οι ποδοσφαιρίστριες της πρωταθλήτριας Κύπρου, στην αποστολή της Σλοβενίας, έδωσαν το μάξιμουμ και η επιβράβευση με την πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ήταν ό,τι το καλύτερο στο φινάλε της περασμένης Δευτέρας. Σε τρεις αγώνες, πανηγύρισε ισάριθμες νίκες και με απολογισμό εννέα βαθμούς έκοψε πρώτη το νήμα στον Β’ όμιλο της προκριματικής φάσης.

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Αυγούστου η κλήρωση για τη φάση των «32» της διοργάνωσης του UEFA Women’s Champions League. Τότε η πρωταθλήτρια μας Barcelona FA θα μάθει την αντίπαλο της που θα αντιμετωπίσει σε διπλό αγώνα. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12-13 Σεπτεμβρίου και ο επαναληπτικός αγώνας για τις 26-27 Σεπτεμβρίου.

«Κάποιες φορές τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν τα συναισθήματα. Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να περάσουμε στους «32» και να γράψουμε ιστορία. Όταν άρχιζε αυτή η προσπάθεια, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, το πίστεψαν οι προπονητές μας και οι άνθρωποι που περιβάλλουν την ομάδα, πιστέψαμε όλοι μαζί στην υπέρβαση και καταφέραμε κάτι που φάνταζε απομακρυσμένο» τόνισε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ η αρχηγός της Barcelona FA, Μαρία Ιωάννου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Παλέψαμε με πάθος, δώσαμε πολλές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πορεία της πρόκρισης και μέσα από την ομαδική προσπάθεια, καταφέραμε να πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία σε αυτή την πρώτη μας συμμετοχή. Ευχαριστούμε όσους είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν, το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση, τους φίλους της ομάδας. Χαρήκαμε την επιτυχία, όμως επιστρέφοντας στην Κύπρο μας έχουμε σκληρή δουλειά. Πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο για τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις που μας περιμένουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ