aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟAπό την Serie A' στην Κύπρο - Το τρίτο απόκτημα της πρωταθλήτριας

Aπό την Serie A’ στην Κύπρο – Το τρίτο απόκτημα της πρωταθλήτριας

Τερματοφύλακας από τη Serie A’ Ιταλίας είναι το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας Μπαρσελόνα FA. Η 24χρονη Άννα Μπουίγκας με εξαιρετικές παραστάσεις και διακρίσεις στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής, αγωνίστηκε τελειώνοντας τις σπουδές της στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Βερόνα.

Η Αμερικανίδα η οποία είναι κάτοχος Ισπανικού διαβατηρίου, πέραν των αγωνιστικών της προσόντων, έχει ήδη κερδίσει όλους στην ομάδα με τον ευχάριστο χαρακτήρα της και το αγωνιστικό της πάθος, φανερώνοντας την προσωπικότητα της στο γήπεδο και όχι μόνο, στοιχεία τα οποία η Διοίκηση κυνηγά στην ενίσχυση του βασικού κορμού του συνόλου.

Δηλώσεις της παίκτριας στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Εδώ στην Barcelona έχω εντυπωσιαστεί αρχικά με την ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα, και ιδιαίτερα με μερικές παίκτριες που είναι πολύ καλές, όπως και τους προπονητές. Πέραν αυτού με έχουν κάνει όλοι να νιώσω σαν μέλος σε οικογένεια  εντός  και εκτός γηπέδου, δίνοντας μου την εντύπωση ότι με την παραμονή μου στην όμορφη Κύπρο, εκτός από αγωνιστική βελτίωση θα ωφεληθώ και σαν άνθρωπος».

Η Μπουίγκας αποτελεί το τρίτο μετεγγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας, μιας και αποκτήθηκαν προηγουμένως η διεθνής Τίινα Τρούστσι και η Χριστίνα Πίτσιλλου.

Η Τρούστσι έχει λάβει μέρος σε προκριματικά του Euro U19, Euro Women ως επίσης και στα προκριματικά του FIFA Women’s World Cup, με τα χρώματα της Εσθονίας. H 24χρονη μέσος  προέρχεται από  μια γεμάτη σεζόν, με 22 συμμετοχές, 4 γκολ και 4 ασίστ, με την ομάδα του University of South Alabama, στην 1η κατηγορία του Κολεγιακού Πρωταθλήματος στην Αμερική (NCAA).

Πρώτες επίσημες δηλώσεις της παίκτριας στη σελίδα της ομάδας: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παίξω για την ομάδα της Barcelona FA. Πιστεύω στην ομάδα, στο προσωπικό και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν. Εύχομαι ότι θα αποδείξουμε τις δυνατότητες μας στη διοργάνωση του Champions League και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση και ακόμη πιο κάτω όσο μπορούμε.  Νοιώθω περήφανη που είμαι μέρος της οικογένειας σας και θα δώσω τα πάντα για να καταφέρουμε να κερδίσουμε και τους 3 εγχώριους τίτλους. Είχα αρκετές προτάσεις από Ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά επέλεξα τη Barcelona FA όταν ήρθα επίσκεψη στην Κύπρο. Τα στοιχεία που συνέβαλαν στην απόφαση μου ήταν το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, το όραμα που έχετε για το μέλλον, το πάθος των συμπαικτριών μου αλλά και το Διοικητικό προσωπικό της ομάδας. Όταν ήρθα ήταν όλοι τόσο φιλόξενοι που με έκαναν να νιώσω μέλος της οικογένειας και μέσα στην καρδιά μου νοιώθω ότι πήρα τη σωστή απόφαση».

Η διεθνής αμυντικός Πίτσιλλου, άρχισε την καριέρα της από την ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων σε ηλικία 13 χρονών και στα 16 της πήρε τις πρώτες κλήσεις στην Εθνική μας ομάδα Νεανίδων U19, στην οποία φόρεσε και το περιβραχιόνιο της Αρχηγού. Στην ηλικία των 18 ετών μετέβηκε στην Αγγλία για σπουδές όπου τις συνδύασε  με τη μεγάλη της αγάπη, το ποδόσφαιρο. Αγωνιζόμενη στη Hull City Ladies FC, στη FA Women’s Premier League – Northern Division One, παράλληλα πήρε και το δίπλωμα της στο Sports Coaching & Performance Science.

Με την αποπεράτωση των σπουδών της επέστρεψε στην Κύπρο ξεκινώντας δουλειά στην οικογενειακή Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Kidssoccerschool ως Προπονήτρια – Γυμνάστρια και ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να ξεκινήσει το UEFA B Προπονητικής. Και πάλι η αγάπη της για το ποδόσφαιρο ήταν αυτή που την ώθησε να αγωνιστεί στην ΑΕ Αμμοχώστου, με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και ήταν θέμα χρόνου η μεταπήδηση της σε νέες προκλήσεις.

Σε δηλώσεις της η ποδοσφαιρίστρια στην επίσημη σελίδα της ομάδας ανέφερε: «Οι στόχοι μου με την νέα μου ομάδα είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπαικτριών μου και του Προπονητή μου και μέσα από την προσπάθεια μου να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα αλλά και στην Εθνική.  Φυσικά μέσα από τη συλλογική προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας στην Κύπρο (τίτλους) και μια καλή παρουσία στο Champions League».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ