aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟΑφιέρωμα FIFPRO για την καμπάνια των διεθνών με Χριστιάνα Σολωμού!

Αφιέρωμα FIFPRO για την καμπάνια των διεθνών με Χριστιάνα Σολωμού!

Η FIFPRO σε ειδικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της, φιλοξενεί δηλώσεις της αρχηγού της Εθνικής Κύπρου και ποδοσφαιρίστριας της Νέας Σαλαμίνας, Χριστιάνας Σολωμού, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των διεθνών μας με τις ρέπλικες του «FIFPRO Merit Award: Players Voice» από την πρόεδρο της Βουλής.

Θυμίζουμε ότι οι διεθνείς μας έλαβαν το συγκεκριμένο βραβείο μετά την κίνηση τους στο παιχνίδι στη Φινλανδία ζωγραφίζοντας στις παλάμες τους το σήμα της ισότητας και τη διεκδίκηση ίσου ημερήσιου επιδόματος για τα έξοδα συμμετοχής τους στην Εθνική ομάδα.

Οι διεθνείς μας αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες αφού οι περισσότερες δεν είναι επαγγελματίες παίκτριες. Έτσι όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας, πολλές φορές χάνουν μέχρι και το εβδομαδιαίο τους εισόδημα ενώ πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα διακίνησης μόνες τους. Οι παροχές, τα είδη ρουχισμού, τα οδοιπορικά, η κάλυψη εξόδων και το ημερήσιο επίδομα ενός διεθνούς αθλητή ή μίας αθλήτριας θα πρέπει να είναι τα ίδια και ίσα μεταξύ των δύο φύλων ανεξαρτήτως εμπορικών συμφωνιών και μισθολογικών διαφορών.

Η Σολωμού μεταξύ άλλων αναφέρει: «Έχουμε την εντύπωση ότι δεν θέλουν πραγματικά να μας βοηθήσουν. Αύξησαν τα χρήματα από 25 ευρώ σε 40 την ημέρα, αλλά ακόμη δεν είναι αρκετά (ούτε ίσα με αυτά των ανδρών), ενώ ακόμη δεν επιβεβαίωσαν γραπτώς ποιο είναι το επίσημο ποσό. Παίξαμε μόνο 3 παιχνίδια από τότε και πήραμε διαφορετικά ποσά μετά από κάθε παιχνίδι. Δεν είναι τα λεφτά. Θέλουμε να βελτιώσουμε και την ποιότητα της Εθνική μας και ζητήσαμε από την ΚΟΠ περισσότερες συναντήσεις με την ομάδα αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.»

Στο αφιέρωμα γίνεται επίσης αναφορά στις προσπάθειες των διεθνών μας για ίσα δικαιώματα και παροχές μεταξύ των δύο φύλων όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αλλά γενικά στην κοινωνία με τη χρησιμοποίηση του χρηματικού επάθλου του βραβείου. Οι διεθνείς μας πέραν από το ότι έχουν προσφέρει από ένα κρεβατάκι φυσιοθεραπείας σε όλες τις ομάδες του Γυναικείου πρωταθλήματος, έχουν ετοιμάσει καμπάνια προς ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με τίτλο #EqualRights και η οποία θα τρέξει το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου 2022, με διάφορες δράσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα!

Equal Rights

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ