aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓεωργαλλίδης: «Απρόσμενα πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Γεωργαλλίδης: «Απρόσμενα πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Aντώνης Γεωργαλλίδης πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αναλάβει προπονητής τερματοφυλάκων στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Mιλώντας στο ΣΠΟΡ ΦΜ ο παλαίμαχος τερματοφύλακας πλέον έκανε μια αναδρομή στην πορεία του και θυμήθηκε πολλά οσον αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα

Οι δηλώσεις του

Για την απόφαση του να «κρεμάσει» τα γάντια του: «Ήταν μία απόφαση η οποία ήρθε απρόσμενα. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι αγωνιστικά αλλά βρήκα κάτι υγιές και με άτομα εμπιστοσύνης και έκανα το επόμενο βήμα».

Για το νέο του ρόλο ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ΕΝΠ: «Είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον φίλο και προπονητή Μαρίνο Σατσιά. Μου είπε για το πλάνο και το πρότζεκτ της ομάδας και έμεινα ικανοποιημένος. Στόχος της Ένωσης η άνοδος στην πρώτη κατηγορία».

Ποιες στιγμές ξεχωρίζει στην ποδοσφαιρική του καριέρα: «Αγωνιστικά σίγουρα η πρόκριση με την τουρκική Τραμπζονσπόρ που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μία εμπειρία που θα την θυμάμαι για πάντα. Το πιο σημαντικό όμως είναι η αγάπη του κόσμου που λαμβάνω καθημερινά και είμαι ευγνώμων για αυτό».

Για τα λάθη που έκανε: «Πήρα λανθασμένες αποφάσεις στην ζωή μου όμως στο τέλος αυτές οι αποφάσεις μου βγήκαν σε καλό. Υπάρχει λόγος που συμβαίνουν κάποια πράγματα και από τα λάθη βγαίνεις πιο δυνατός. Πολλές φορές έβλεπα τον εαυτό μου σε μικρότερους που έκαναν τα ίδια λάθη όπως και εγώ. Όλοι μας κάνουμε λάθη το θέμα είναι να το καταλαβαίνουμε».

Για το τι χρειάζεται ένας τερματοφύλακας για να καθιερωθεί σε μεγάλες ομάδες: «Σίγουρα εκτός από τα τακτικά κομμάτια που χρήζουν πάντα βελτιώσεις είναι το πώς θα διαχειριστής την πίεση. Είναι πολύ σημαντικό γιατί στις μεγάλες ομάδες δέχεσαι περισσότερη κριτική. Δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από εξωτερικούς παράγοντες και το πιο σημαντικό για έμενα είναι να είσαι τίμιος στο ότι και αν κάνεις».

Για την παρουσία του στην Εθνική: «Είναι ένας μεγάλος σταθμός στην καριέρα μου. Είναι τιμή να είμαι παίκτης είτε να είμαι απλά εκεί. Νιώθω ότι είχα μία αρκετά καλή καριέρα και δεν είμαι άνθρωπος οπού λέει ότι του έλειψαν κάποια πράγματα».

Για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του: «Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που με βοήθησαν στην καριέρα μου. Συγνώμη αν ξεχάσω κάποιον αλλά είναι πολλοί. Σίγουρα ο άνθρωπος που με βοήθησε σαν τερματοφύλακας είναι ο Μιχάλης ο Παμπόρης που με πήρε από το χέρι και με έβαλε στην πρώτη ομάδα. Είναι και ο Τιμούρ Κετσπάγια που με βοήθησε να εξελιχθώ στην Ανόρθωση παρά τους τραυματισμούς που είχα. Οφείλω πολλά και στην οικογένεια μου που ήταν εκεί σε κάθε δυσκολία. Στερήθηκαν πολλά πράγματα από την καριέρα μου στο ποδόσφαιρο και του οφείλω πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ