aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκλειδώνει ο αθλητισμός με τις νέες χαλαρώσεις

Ξεκλειδώνει ο αθλητισμός με τις νέες χαλαρώσεις

Ξεκλειδώνει και ο αθλητισμός με τις νέες χαλαρώσεις των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας σε ισχύ από την 1η Μαρτίου να βρίσκονται τα ακόλουθα:

Επαναλειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των κολυμβητηρίων, στη βάση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγορίας Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.

Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διευκρινίζοντας ότι η εκγύμναση θα γίνεται για σκοπούς ατομικής άθλησης με γυμναστή ως εξής:
– Κλειστές αθλητικές αίθουσες μέχρι 80 τ.μ. η εκγύμναση θα γίνεται με δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή (ένας προς ένα).
– Κλειστές αθλητικές αίθουσες πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ., με φυσική παρουσία 3 ατόμων (1 προς 2 αθλούμενους).
– Κλειστές αίθουσες ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. φυσική παρουσία 5 ατόμων (1 προς 4 αθλούμενους).

Ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις για να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Υπουργός εξήγησε ότι όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική εικόνα. «Είναι θέμα ημερών να ξεφύγει και μετά είναι θέμα εβδομάδων να το μαζέψουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις χαλαρώσεις. Δραστηριότητες που μαζεύουν πολύ κόσμο και υπάρχει συγχρωτισμός αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο επιμόλυνσης. Τους επόμενους 2-3 μήνες θα συνεχίσουμε να στερούμαστε κάποια πράγματα. Κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη, που αυτό εκτιμάται για τον Ιούνιο.

Ζητούμε τη συνεργασία του κόσμου να τηρούμε τα μέτρα, διότι βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες εστίες μόλυνσης σε εταιρείες, παρατηρούμε ότι κάποιοι δεν δίνουν τις επαφές τους και αυτό δυσχεραίνει το έργο της ιχνηλάτησης και μπορεί να προκαλέσει έξαρση κρουσμάτων. Για αυτό κάνουμε έκκληση στον κόσμο να συνεργάζεται μαζί μας, να τηρούμε τα μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση, αλλά είμαστε στο τέλος», τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Τα πρωτόκολλα υπάρχουν σε όλους τους χώρους, σημείωσε ο κ. Ιωάννου. Για να είναι όμως αποτελεσματικά, πρέπει να τα τηρούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ