aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΘέλουν να προσφέρουν χαρά και θέαμα, με φόντο το τρόπαιο!

Θέλουν να προσφέρουν χαρά και θέαμα, με φόντο το τρόπαιο!

Σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου Coca-Cola Μικρών Κατηγοριών Ολυμπιάδα Λυμπιών και Διγενής Ακρίτας Μόρφου. Tην Τετάρτη 8 Μαΐου στην ΑΕΚ Αρένα, οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον ενδέκατο τελικό της διοργάνωσης. Ο τελικός θα αρχίσει στις 19:00 και με τη στήριξη της ΚΟΠ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από τη Cytavision.

Ενόψει του τελικού πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ συνέντευξη Τύπου και οι πρωταγωνιστές με τα μηνύματα τους εξέφρασαν τη χαρά που θα λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή. Ταυτόχρονα, κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά το τελευταίο ραντεβού της χρονιάς και να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Εκ μέρους της ΚΟΠ ο Φίλιππος Γιαπατός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, συγχάρηκε τις δύο ομάδες για την πρόκριση τους στον τελικό και τόνισε: «Κάθε χρόνο ο τελικός  είναι η γιορτή των Μικρών Κατηγοριών και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος.  Η συμμετοχή στον τελικό δύο ιστορικών ομάδων, διασφαλίζει την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Ευχαριστούμε την Coca-Cola που συνεχίζει να στηρίζει αυτή τη διοργάνωση και ελπίζω πως ο κόσμος των δύο ομάδων θα δώσει μαζικό παρών στον τελικό.  Καλή επιτυχία στις ομάδες μας και είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ καλό αγώνα».

Εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Coca-Cola ο Γιώργος Γιακούπη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ολυμπιάς Λυμπιών και Διγενής Μόρφου διεκδικούν το τρόπαιο και είμαστε σίγουροι ότι θα μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τις διοικήσεις των δύο ομάδων. Στην Coca-Cola και την Α/φοι Λανίτη είμαστε υπερήφανοι που εδώ και 57 χρόνια υποστηρίζουμε το Κύπελλο Coca-Cola. Όλα αυτά τα 57 χρόνια προβάλλουμε τη θετική πλευρά του ποδοσφαίρου και το ευ αγωνίζεσθαι. Όπως όλοι ξέρετε, αυτή η συνεργασία είναι ίσως η μακροβιότερη όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλη της Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το Κύπελλο Coca-Cola. Για ακόμη μια φορά τα συγχαρητήρια μας σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό θεσμό και σίγουρα τις διαγωνιζόμενες ομάδες του τελικού που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

«Ο καλύτερος ας κερδίσει. Είναι 90 λεπτά αγώνα. Ο Διγενής είναι μια ιστορική ομάδα και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη διάκριση», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του προέδρου της ομάδας των Λυμπιών Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Ο πρόεδρος του Διγενή Ακρίτα Μόρφου Κρις Σωφρονίου με τη σειρά του επισήμανε: «Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και την Coca-Cola για τη διοργάνωση. Είναι μια ονειρεμένη χρονιά για εμάς και θέλουμε να ολοκληρωθεί με νταμπλ. Καλώ τον κόσμο της Μόρφου και της επαρχίας μας, να συμπαρασταθεί στην ομάδας μας, ο Διγενής έχει ιστορία στα Κύπελλα. Η Ολυμπιάς αδικείται φέτος γιατί είναι εξαιρετική ομάδα και χρειάζεται και σοβαρότητα και μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε στο στόχο μας».

Οι προπονητές των ομάδων

«Είμαι χαρούμενος γιατί θα βρίσκομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό. Πρέπει να είσαι παρών στον τελικό για να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός. Είναι μια μεγάλη γιορτή. Είναι τηλεοπτικός ο αγώνας και είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους εμάς στις μικρές κατηγορίες για προβολή του ποδοσφαίρου των μικρών κατηγοριών. Η ομάδα μου μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος προετοιμάστηκε όσο καλύτερα γίνετα. Η Ολυμπιάς είναι κρίμα που έπεσε κατηγορία και της εύχομαι καλή επιτυχία. Ο κόσμος μας χρίζει μεγάλο φαβορί όμως δεν θα πέσουμε σε αυτή τη παγίδα. Είδαμε τα τελευταία χρόνια εκπλήξεις. Πάμε προετοιμασμένοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το νταμπλ», ανέφερε ο προπονητής του Διγενή Κώστας Λοϊζου.

Ο Άγγελος Μισός που ανέλαβε πρόσφατα τις τύχες της ομάδας των Λυμπιών και θα την καθοδηγήσει στον τελικό ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους συντελεστές της δικής μου ομάδας που έφεραν την ομάδα στον τελικό. Εγώ είμαι εδώ για 15 μέρες. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Διγενή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και καλή επιτυχία στη Β΄Κατηγορία. Υπάρχει φαβορί και είναι ο Διγενής όμως από τη δική μας πλευρά θα διεκδικήσουμε τις δικές μας πιθανότητες να πάρουμε το τρόπαιο. Έχω πίστη στους παίκτες μου. Ελπίζω να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος και των δύο ομάδων. Ο πιο καλός ή πιο τυχερός να κερδίσει το τρόπαιο και ελπίζω να είναι η δική μου ομάδα. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει δυναμικό παρών και να δώσει κίνητρο στους παίκτες. Αξίζουν και οι ήρωες των μικρών κατηγοριών αυτή την προβολή».

Οι αρχηγοί των ομάδων

Ο αρχηγός του Διγενή Ακρίτα Μόρφου Χρίστος Ευθυμίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Ο τελικός είναι η γιορτή η δική μας. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την πορεία της μέχρι τον τελικό άσχετα με την πορεία στο πρωτάθλημα. Εμείς με τη συμβολή του προπονητή μας καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε στον τελικό και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με μια ακόμη διάκριση».

Εκ μέρους της Ολυμπιάς ο αρχηγός Νικόλας Πέζουνος δήλωσε: «Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και την Coca-Cola για την ευκαιρία που μας δίνουν να αγωνιστούμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Συγχαρητήρια στον Διγενή που πανάξια κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλήματος. Πάμε σαν αουτσάιντερ στον τελικό όμως αυτά δεν έχουν σημασία και θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το τρόπαιο. Καλούμε τον κόσμο της ομάδας μας να μας στηρίξει. Πάνω από όλα θέλουμε να γίνει ο τελικός γιορτή και να κερδίσει το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ