aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣήμερα στις 13:30 η κλήρωση του Πρωταθλήματος Γ' Κατηγορίας

Σήμερα στις 13:30 η κλήρωση του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας

Πραγματοποιείται σήμερα στις 13:30 στα Γραφεία της ΚΟΠ η κλήρωση του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας 2022 – 2023. Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες δεκαέξι ομάδες:

ΑΕΠ Πολεμιδιών, Εθνικός Άσσιας, ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, Εθνικός Λατσιών, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς ΕΛΗΑ Λυθροδόντα, ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, ΕΝ.Α.Δ. Πόλης Χρυσοχούς, ΑΣΙΛ Λύσης, Ηρακλής Γερολάκκου, ΑΣΠΙΣ Πύλας, ΚούρηςΕρήμης, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, Π.Ο. Ορμήδειας, Ε.Ν.ΘΟΪ Λακατάμιας και Χαλκάνορας Ιδαλίου.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης (ένας γύρος, 15 αγωνιστικές), οι ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων.

Τον πρώτο όμιλο θα αποτελούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 και το δεύτερο όμιλο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-16. Όλες οι ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει στην πρώτη φάση.

Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, σύνολο 14 αγωνιστικές. Θα αρχίσει στις 21-22 Ιανουαρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2023.

Με τη λήξη της δεύτερης φάσης, οι τρεις πρώτες ομάδες από τον πρώτο όμιλο θα εξασφαλίσουν άνοδο στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και οι τρεις τελευταίες ομάδες από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ