Πρόεδρος ΣΤΟΚ: «Άνοδος μέσω κλήρωσης»

Μέσω κλήρωσης θα ανέβουν τέσσερις ομάδες στην Επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μαρίνου Τιμόθεου (Super Sport FM 104.0). Υπενθυμίζουμε πως τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών έχουν διακοπεί οριστικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο ο πρόεδρος της ΣΤΟΚ, θα αποφανθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο: «Η απόφαση της ΚΟΠ είναι για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει. Σταματά μέχρι το ότι δεν θα υπάρχει διαβάθμιση από την Γ’ Κατηγορία. Εμείς θα κάνουμε συνεδρία την Τρίτη και θα πάρουμε αποφάσεις. Θα πάρουμε απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ και ότι δεν θα ισχύσει η διαβάθμιση από την Επίλεκτη στις οικείες ομοσπονδίες. Θα επικυρώσουμε την απόφαση για όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΣΤΟΚ. Πρωτάθλημα πρωταθλητριών. Κύπελλο κυπελλούχων και Πρωτάθλημα Ένταξης».

Για την άνοδο στην ΣΤΟΚ: «Επειδή δεν θα γίνει πρωτάθλημα Ένταξης, μελετάμε εισηγήσεις και θα τις επικυρώσουμε την Τρίτη. Την Παρασκευή, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσες θέσεις θα είναι κενές στην Επίλεκτη Κατηγορία. Υπολογίζουμε να είμαστε μείον 6-8 ομάδες».

Για την άνοδο από την ΣΤΟΚ στην Γ’ κατηγορία: «Θα ανεβούν οι 4 ομάδες βάσει της προκήρυξης, ενώ θα δούμε τι θα γίνει και με την αναδιάρθρωση που θα κάνει η ΚΟΠ σε όλες τις κατηγορίες. Οι πληροφορίες είναι ότι στη Β’ Κατηγορία θα είναι πρωτάθλημα με 20 ομάδες και δύο ομίλους των 10 ομάδων. Αν γίνουν 20 ομάδες στη Β’ Κατηγορία, θα ανεβούν οι Χαλκάνορας και ΜΕΑΠ. Εμείς περιμένουμε οριστική απόφαση από την ΚΟΠ για να μας πει πόσες θέσεις κενώνονται στην Επίλεκτη Κατηγορία».

Για τα κριτήρια ανόδου στην ΣΤΟΚ: «Η μόνη επιλογή που έχουμε στη διάθεση μας είναι με την απλή κλήρωση. Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να εκπροσωπείται βάση της αριθμητική της δύναμη. Η ΠΟΕΛ που είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία έχει 4 ομάδες στο Πρωτάθλημα Ένταξης. Ομοσπονδίες με 15-20 ομάδες εκπροσωπούνται με τρεις ομάδες και οι υπόλοιπες με δύο. Θα ενημερωθούμε από τις ομοσπονδίες για το ποιες ομάδες τους ενδιαφέρονται για να μπουν στην κλήρωση και θα μας ενημερώσουν. Όσες δεν ενδιαφέρονται δεν θα δηλώσουν».

Για το ότι μέσω της κλήρωσης, ίσως θα αδικηθούν κάποιες ομάδες: «Οποιοδήποτε μέτρο είναι άδικο. Θα σκεφτούμε τον τρόπο της κλήρωσης την ερχόμενη κλήρωση. Το πόσες ομάδες θα ανεβούν, θα μας το πει η ΚΟΠ αφού ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες κατηγορίες».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ