aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠήρε «φωτιά» ο σχεδιασμός (οι μέχρι στιγμής προσθαφαιρέσεις)

Πήρε «φωτιά» ο σχεδιασμός (οι μέχρι στιγμής προσθαφαιρέσεις)

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Μετά τον μεσοαμυντικό Νοδάρη Καλαϊτζίδη, η Ελπίδα Αστρομερίτη προχώρησε δυναμικά τον σχεδιασμό της για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας στη νέα σεζόν.

Την προσθήκη του Καλαϊτζίδη, ακολούθησε αυτή του επιθετικού Λούκα Χαραλάμπους ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΘΟΪ Λακατάμιας και προέρχεται από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ. «Η τεχνική μας ηγεσία είναι πολύ ικανοποιημένη με την κίνηση αυτή λόγω της ποιότητας του ποδοσφαιριστή αλλά και του χαρακτήρα και νοοτροπίας του στοιχεία που θα προστεθούν στο νέο οικοδόμημα της ομάδας μας. Να τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ελπίδας και να του ευχηθούμε μία χρονιά γεμάτη υγεία και πολλά γκολ», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αποκτήθηκε επίσης ο Γιώργος Κουμπαρής ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευκολία και στα δυο άκρα τόσο της άμυνας όσο και της επίθεσης. Ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του ΘΟΪ Λακατάμιας, πέρσι αγωνίστηκε στην Δόξα Παλιομετόχου στην επίλεκτη κατηγορία όπου έπαιξε 20 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Η ομάδα του Αστρομερίτη προχώρησε και στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κωνσταντίνο Παπασωφρονίου, ενώ ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με τον τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Μαλέκο ο οποίος στη διετή παρουσία του στην ομάδα πρόσφερε σημαντικά στην άνοδό και άνετη παραμονή της στη Γ’ Κατηγορία. «Η Ελπίδα του εύχεται καλή συνέχεια στην επόμενη κατηγορία που θα συνεχίσει, ελπίζοντας η εμπειρία που απέκτησε με την ομάδα μας να τον βοηθήσει να καθιερωθεί και στη ομάδα που θα αγωνίζεται και που για ευνόητους λόγους δεν θα θέλαμε να ανακοινώσουμε εμείς. Καλές επιτυχίες Μαλέκο!», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Τη θέση του Μαλέκου, θα πάρει ο 25χρονος Ιταλός Βαλεντίν Μουστεάτα (φωτό). Ο Μουστεάτα στην προηγούμενη χρονιά κατέγραψε 15 συμμετοχές σε επίπεδο Conference στην Αγγλία, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τη Κύπρο και την Β’ κατηγορία την σαιζόν 2016-2017. Οι προηγούμενες του χρονιές ήταν γεμάτες από παιχνίδια στην Γ΄ Κατηγορία της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Σταύρος Παρασκευά και Χρήστος Σωτηρίου οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις αναγκαστικές αποχωρήσεις των Αλεξάνδρου και Παπαδημητρίου. Τα δυο αυτά παιδιά θα πλαισιώσουν τον Λούη τον Παναγή.

Ο Σταύρος Παρασκευά είναι 22 ετών και έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την ΑΕΖ έχοντας μάλιστα συμμετοχές στην Α’ κατηγορία και την περίοδο αυτή σπουδάζει στη Λευκωσία και θα μας ενισχύσει σε αυτό το διάστημα. Έχει ύψος 1.90 και πολλά φυσικά και τεχνικά προσόντα. Ο Χρίστος είναι 19 ετών, 1.83 και έχει τεχνικά χαρακτηριστικά να αγωνίζεται καλά τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Έχει παίξει στις ακαδημίες της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ καθώς και της ΑΕΚ κατακτώντας πρόσφατα το Κύπελλο Κύπρου των Κ19. Είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος αθλητής καθότι απόφοιτος του GC School και θα συνεχίσει και αυτός με ανάλογες σπουδές.

Αποχωρεί ο αρχηγός

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ο αρχηγός της ομάδας αποφάσισε λόγω χρονοβόρων επαγγελματικών δραστηριοτήτων να μη συνεχίσει κοντά μας και την επόμενη χρονιά παρ ότι η παραμονή του ήταν μια κύρια απαίτηση της προπονητικής ομάδας. Ο παίκτης ενημέρωσε ότι αδυνατεί να είναι καθημερινά συνεπής στις προπονήσεις και ότι δεν αποδέχεται διαφορετική μεταχείριση και έτσι ίσως αν δεν σταματήσει εντελώς το ποδόσφαιρο να παίξει σε ομάδες πιο χαμηλών κατηγοριών με λιγότερες απαιτήσεις σε χρόνο.

«Είναι μια σημαντική απώλεια που μας λυπεί τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί η προσωπικότητα του είναι πολύ σπουδαία. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για όλη του την προσφορά όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε ότι καλύτερο. Οι πόρτες της Ελπίδας θα είναι πάντα ανοιχτές γι’ αυτόν και ελπίζουμε να τον δούμε και πάλι σύντομα να ηγείται της ομάδας στους αγωνιστικούς χώρους», αναφέρεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ